כללי חוו"ד מאמרי חז"ל ואבות החסידות

• הוסף לסימניות
לצורך פרויקט מסוים אני צריך להמחיש מאמרי חז"ל ואבות החסידות אני בהתחלה, אשמח לשמוע את חוות דעתכם

קבצים מצורפים

• חשוב טוב.jpg
    חשוב טוב.jpg
    KB 486.8 · צפיות: 43
  • איזהו עשיר.jpg
    איזהו עשיר.jpg
    KB 222.5 · צפיות: 36
  • איזהו מכובד.jpg
    איזהו מכובד.jpg
    KB 597.6 · צפיות: 33
  • לא הביישן.png
    לא הביישן.png
    KB 53.8 · צפיות: 26
  • 2.jpg
    2.jpg
    KB 534.4 · צפיות: 37
  • הוסף לסימניות
תחשוב טוב יהיה טוב זה מאמר חז"ל?

• הוסף לסימניות
וואלה, זה מעניין!

• הוסף לסימניות
כתבתי מאמרי חז"ל ואבות החסידות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י shnioor;2450080:
כתבתי מאמרי חז"ל ואבות החסידות

לא, אני באמת שואל.

מי מאבות החסידות אמר את המשפט הנ"ל?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ishai;2450132:
לא, אני באמת שואל.

מתוך חב"דפדיה:

הפתגם חשוב טוב יהיה טוב נאמר במקור באידיש טְרַאכְט גוּט ווֶעט זַיין גוּט על ידי אדמו"ר הצמח צדק (הרבי ה-3 בחב"ד) לאחד שביקש רפואה עבור חולה. הרבי הריי"צ (הקודם) פרסם לראשונה את הפתגם, והרבי פרסם זאת בשטורעם גדול. תשובה זו הפכה ליסוד בחסידות חב"ד - המבטא את חשיבות כח המחשבה ויכולתו לשנות את המציאות.

משמעות הפתגם היא, שמחשבה חיובית לבדה - דהיינו עצם האמונה והביטחון, מביאה לתוצאות טובות, בטוב הנראה והנגלה.

הרבי ביאר זאת בהתאם למאמר הבעש"ט: "במקום מחשבתו של אדם שם הוא נמצא", שבעקבות המחשבה, נפעל בגשמיות שינוי לטובה.

ביאור נוסף הוא שמשפט זה מבוסס על מאמר רז"ל "מחשבה טובה הקב"ה מצרפה למעשה", עלינו מוטל לחשוב טוב וה' כבר יעשה את המעשה.

כמו כן הרבי השתמש בפתגם זה בשביל לבאר את חובת ויכולת הביטחון גם למי שאינו ראוי לחסדי ה' מצד מצבו בעבודת ה'.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ishai;2450029:
תחשוב טוב יהיה טוב זה מאמר חז"ל?

נכתב ע"י ishai;2450132:
לא, אני באמת שואל.

אדמו"ר הצמח צדק מליובאוויטש מופיע באגרות קודש של הרבי הקודם ח"ב עמ' תקל"ז
וכן בח"ז עמ' קצ"ז שיחה ארוכה של הרבי בנושא ניתן למצוא בשערי אמונה סימן כ"ז
(לא ראיתי שכבר הגיבו)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה