חוצפה של אפסון - להפיץ כמה שיותר

• הוסף לסימניות
מדובר על מדפסת של אפסון להדפסת דיסקים! דגם המדפסת: אפסון R270

בתקופה האחרונה התוכנה של אפסון הזהירה אותי שהחלקים הפנימיים כמעט בלויים - ויש לפנות למרכז שירות.
לאחר כמה ימים - כשהחלפתי ראש דיו הבהבו שני נורות במדפסת, והיא חדלה מלתפקד. - בדיקה קצרה באתר שלהם העלתה שחלקי המדפסת בלויים, ויש לגשת איתה למרכז שירות. (הם דאגו לציין שאם אין כבר אחריות [ברור שאין - אם היא כבר בלויה] יתכן שכבר יותר משתלם לקנות חדשה!)
בלחץ של עבודה אני מוצא את עצמי מחפש מדפסת חדשה - הוצאה לא מתוכננת, והשבתה לא מתוכננת של הדפסות. בגלל שאפסון קבעו בשבילי שהמדפסת לא שמישה יותר.
החלטתי לחקור את העניין.. (באינטרנט)
במדפסת יש מונה פנימי של הדפסות - שכשהוא מגיע למס' מסויים. קורה מה שקרה לי. (יש את זה גם לדיו - המדפסת משערת לפי ההדפסות מתי יגמר הדיו, כבר החלפתי כמה ראשים שנשאר בהם לא מעט - ואי אפשר להתחכם (להוציא את הראש ולהחזיר) כי על כל ראש יש שבב שהוא מזהה יחודי לו.
נבירה קלה בגוגל - ומצאתי כלי שיודע לפרוץ לשבב של אפסון ולאפס את המונים הללו (צריך גם להחזיר את התאריך ל2007..) עקבתי אחר ההוראות ו... הופ, הפלא ופלא - המדפסת כבר לא עייפה, ומוכנה לתת לי את ההחלטה מתי היא בלוייה, ומתי לזרוק לפח. (המונה אופס).

מי שיש לו מדפסת דומה, שיערך בהתאם..

• הוסף לסימניות
זה נשמע פנטסטי.
אם זה אמיתי אני לא מקנא בחברה,
כי זה רק עניין של זמן עד שמישהו ירים את הכפפה.

• הוסף לסימניות
העלתי את התוכנה

אזהרה - השימוש בתוכנה על אחריותכם. אין טעם להשתמש בה כל עוד המדפסת לא הגיעה לקיצה (נפוץ אצל מדפיסים מאסיביים), כמו כן קיימות גרסאות לדגמים אחרים.

הוראות שימוש:
1. יש לשנות את התאריך במחשב ל 18-01-2007
2. להריץ את AdjProg.exe
3. ללחוץ Accept , ולבחור ב Particular Adjustment Mode.
4. לבחור select waste Ink pad counter, ואח"כ OK.
5. לבחור check אח"כ initialization ואח"כ OK
6. לכבות את המדפסת, להמתין דקה ולהדליק.
7. תתחדשו. - מקווה שיעזור לכמה שיותר!

נ.ב. כל סיפור הבלאי שלהם מתייחס בעיקר לכרית שסופגת את הדיו בעת הניקוי \ הדלקה וכדו', וסביר להניח שבזמן מסויים זה ישפיע על איכות ההדפסה (סביר להניח שעד אז המדפסת תסיים קדנציה ותחליפו אותה מיוזמתכם). רק שכמובן כדאי יותר שאנחנו נחליט מתי הגיע הזמן, ולא אפסון.

* Turn off printer

קבצים מצורפים

• AdjustmentprogramepsonR270.zip
    KB 667.9 · צפיות: 20
  • הוסף לסימניות
צירפתי את התוכנה המדוברת

דגם המדפסת: אפסון R270
אזהרה - השימוש בתוכנה על אחריותכם. אין טעם להשתמש בה כל עוד המדפסת לא הגיעה לקיצה (נפוץ אצל מדפיסים מאסיביים), כמו כן קיימות גרסאות לדגמים אחרים.

הוראות שימוש:
1. יש לשנות את התאריך במחשב ל 18-01-2007
2. להריץ את AdjProg.exe
3. ללחוץ Accept , ולבחור ב Particular Adjustment Mode.
4. לבחור select waste Ink pad counter, ואח"כ OK.
5. לבחור check אח"כ initialization ואח"כ OK
6. לכבות את המדפסת, להמתין דקה ולהדליק.
7. תתחדשו. - מקווה שיעזור לכמה שיותר! (את התאריך אפשר כבר להחזיר למקום).

נ.ב. כל סיפור הבלאי שלהם מתייחס בעיקר לכרית שסופגת את הדיו בעת הניקוי \ הדלקה וכדו', וסביר להניח שבזמן מסויים זה ישפיע על איכות ההדפסה (כנראה שעד אז המדפסת תסיים קדנציה ותחליפו אותה מיוזמתכם). רק שכמובן כדאי יותר שאנחנו נחליט מתי הגיע הזמן, ולא אפסון.

קבצים מצורפים

• AdjustmentprogramepsonR270.zip
    KB 667.9 · צפיות: 22
  • הוסף לסימניות
מעניין, יש לי אותה כבר כמה שנים בשימוש די מסיבי ולא נתקלתי בתופעה הנ"ל.
(טפו, טפו..)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעל;594058:
מעניין, יש לי אותה כבר כמה שנים בשימוש די מסיבי ולא נתקלתי בתופעה הנ"ל.
(טפו, טפו..)

תגזרי ותשמרי לעת הצורך.. (שלא יקרה..)

• הוסף לסימניות
האשמה בכלל לא מבוססת.
העסק ידוע לי מלפני יותר מעשר שנים לגבי חברה אחרת.
במדפסת יש שבבים לבדיקה של תקינות כמה דברים: הדיו הראש וכו'
האינידקצייה שלהם מאוד מחמירה: לפעמים שנה לפני הבלאי או יותר לטעמם החלק בלוי, זאת משום שתיאורטית אפשרי שפונקציונליות נפגמת. התוכנה המצורפת מסדרת את התוכנה במדפסת או את הדרייבר, ומעלימה את ההודעה. אין ספק שאכן באיזשהוא שלב המדפסת תחדל לעבוד אם כי זה יכול לקחת שנה שנתיים :)...
הסיפור של המונה הוא קשקושים ללא ספק, אלא אם כן הנסיבות מחייבות קשר ישיר בין כמות ההדפסות לתקינות החלק, שאז זו אינדיקצייה לגיטימית לחלוטין.
אם זה נראה לכם הונאה, יש מקרים נוראים פי כמה, ובכלל יש הרבה מוצרים שאין הצדקה בעולם לרכישתם וממילא מכירתם היא הונאה אחת גדולה (מדפסת הזרקות דיו רבות נמצאים בקטיגורייה זו).
כל המדפסות הזרקת דיו ממש פועלות אותו דבר פחות או יותר, ודוגמא קלאסית בHP (יתקנו אותי או יאשרו בעלי המדפסות הזרקת דיו של חברה זו) המדפסת מתלוננת על מחסור בדיו עוד לפני שרואים זכר לבעייה ע"ג הדפים שהודפסו, ובדגם מסויים שהיה תחת ידי לא הייתה אפשרות לעקוף בעייה זו: התוכנה טענה ש"אין לה" דיו ממנו להדפיס...
אבל יש דוגמאות נוראות פי כמה.

דוגמא בנאלית: בהרבה מוצרי חשמל יש פתחי אוורור. בחלק אין, וגם באלו שיש, ניכר תכנון בקביעת המקום בו הם נעשו.
לפי מה החברה עושה פתחי אוורור? לפי מה שהמכשיר צריך? כן ולא... התשובה הנכונה היא: לפי מה שהמכשיר צריך בX זמן, כשלפעמים בצעד מזערי הX ייעלם אבל החברה תטרח לחקור שלא ל"הגזים" בזה.
יש בלי סוף דוגמאות כאלה, זה נחשב כיום לליגיטימי לגמרי.

• הוסף לסימניות
לגיטימי לגמרי הכוונה: חוקי לגמרי או לא מעצבן לגמרי? או שזה סתם חוסר אמפטיה...

• הוסף לסימניות
במילים אחרות: אם יש לך כזאת הודעה מצד המדפסת, כפי שהחברה החליטה, תזרוק את המדפסת לפח...
אי אפשר להתעלם מכוונותיה השיווקיות של החברה על מנת שההודעה תגרום לך לרכוש מדפסת חדשה. וכאן האבסורד נמצא, כי מספיק להם שאחד מתוך 10 יפול ברשת הזאת מתוך "המלצה אישית" של החברה, סך הרווחים במחזור השנתי של החברה יעלה במאות אחוזים! איו ספק.
בעידן של שקיפות מלאה שהחברות מחויבות לספק ללקוח - במקרה כמו זה השירות והאמינות לוקה בחסר.

• הוסף לסימניות
עזבו את אפסון ותעברו לקנון. הרבה יותר חסכוני ופחות כאב ראש

• הוסף לסימניות
עידן של שקיפות? הצחקת אותי.
אף פעם לא הייתה שקיפות נמוכה כמו היום.
היום אנחנו בעידן של יח"צ, מה ששנינו עוסקים בו מבלי משים...
היום כל מוצר שאתה קונה מגיע עם פרטים שאינך מבין בטיבם. נראה לך במקרה?
ופעם שאלת את עצמך למה המקרר שהיה אצל הורים שלך החזיק 20 שנה בלי למצמץ והיום זה ממש לא אפשרי?
בכל מוצר היום כמעט יש הרבה מרכיבים הנדסיים מתוכננים היטב. חוזק הצירים של עגלת הילדים ועובי הפלסטיק של בסיס המאוורר ועוד מליונים. אתה יודע מה נוסחת החישוב? אני לא יודע בדיוק, אבל אחד ממרכיבי הנוסחה הוא טווח אורך הזמן המתבקש, עם רצפה (12 חודש למשל) ועם תקרה!!!! מהיום תדע.
ומהיום תקלל כל חברה ותקנה רק את של... שלה למשל :)
דרך אגב במוצרים מסויימים נוכחתי שלחברות יוקרה יש יתרון ברור בנושא זה.

• הוסף לסימניות
לכן:
רוכשים מוצר שנותנים עליו אחריות מירבית (הרי היצרן לא ירצה שהמוצר יתקלקל במהלך האחריות) ולא משלמים תוספת בעדה.
פעם ספר לי אחד שהתחיל ללמוד (לפני כ-40 שנה) הנדסת תעשיה, שבשיעור הראשון במגמה הפרופסור הצהיר שעליהם ליצור את המוצר הגרוע ביותר שהצרכן מסוגל לסבול, והוא נתן כדוגמא את דודי השמש, אותו סטודנט עשה אחורה פנה ועבר להנדסת בנין...

• הוסף לסימניות
לכן:
רוכשים מוצר שנותנים עליו אחריות מירבית (הרי היצרן לא ירצה שהמוצר יתקלקל במהלך האחריות) ולא משלמים תוספת בעדה.
פעם ספר לי אחד שהתחיל ללמוד (לפני כ-40 שנה) הנדסת תעשיה, שבשיעור הראשון במגמה הפרופסור הצהיר שעליהם ליצור את המוצר הגרוע ביותר שהצרכן מסוגל לסבול, והוא נתן כדוגמא את דודי השמש, אותו סטודנט עשה אחורה פנה ועבר להנדסת בנין...

• הוסף לסימניות
ברור שאיכות המוצרים ירד, וכל חברה דואגת למקור הכנסה גם ליום המחר, אבל זה לא יתכן שהחברה תקבע לי כשהמוצר עדיין תקין שהוא מקולקל וחייבים להחליפו. כי אתה לא קונה מוצר ומגבילים אותך לשימוש בו לתקופה מסוימת, אלא עושים את החלקים יותר חלשים שלא ישרדו הרבה זמן, ואולי זה עידן והמצאה חדשה לרמאות מצד החברה, שאפילו שהמוצר עדיין לא התקלקל בפועל, הם קובעים לך שתם שימושו. וזה המעצבן..
ואחרי שאתה מגלה על חברה מסוימת ש"עבדה עליך" ופגמה באמינותה, אתה תשוב לרכוש את מצוריה, בטענה כזאת או אחרת? לי יש את התשובה..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה