דרוש מידע חוקי הצהרונים-דחוף!!!!!!

• הוסף לסימניות
אשמח לקבל עזרה משפטית-מציאת חוק
למה בבתי הספר/מעונות כל מוסד לימודים האחראי על מציאת ממלא מקום/מחליף הוא המנהל
ואין דבר כזה שאם יום אחד עובדת לא הגיעה אז כל הגן/כיתה הולכת הביתה
מדוע בצהרון אין הכלל תקף???? יש להם חוקים אחרים???
הדבר היחיד שכן מצאתי הוא:
ג. מילוי מקום
1) האחריות למילוי מקום מוטלת על מנהל ניצנים ברשות או על המרכז הבית ספרי. על איש צוות שנעדר חלה החובה להודיע למנהל ניצנים ברשות על היעדרותו מוקדם ככל האפשר.
2) יש להחתים את ממלא המקום על חוזה העסקה.
3) כל שינוי בהפעלת כוח האדם יתבצע בתיאום עם מחלקת החינוך ברשות ובבית הספר בידיעת המרכז הבית ספרי.
4) יש לדאוג שתתקיים חפיפה בין אנשי הצוות.

בלינק הזה:

האם זה מספיק?
יש מקום אחר בו ניתן למצוא חוקים על הצהרון והפעלתו?
לא הגיוני שאנחנו ההורים נספוג את חוסר ההתנהלות של הרשת...

תודה רבה
זה מאודדדד דחוף לי!!!

• הוסף לסימניות
הסיוט הזה של הצהרונים הוא השנאה של כל מנהלי המוסדות והגננות,
ואגב: - למצוא מילוי מקום זה אף פעם לא תפקיד של מנהל, או שיש מישהו בצוות שהוא אחראי מערכת או שכל אחת אמורה לשבור את הראש לבד, רק - שבבקרים יש בדרך כלל יותר איך לתמרן - יש קצת יותר אנשים - יש מזכירה, סמינריסטיות, מורות מקצועיות ואפשר יותר לתמרן, בצהרון - אין!!! אם מישהו לא הגיע אז אין מי שיחליף.
בגדול:

• הוסף לסימניות
אני לא יודעת מה לגבי החוק, אבל בדיוק השבוע שמעתי על הסיטואציה הזו מכמה הורים בכמה רשתות חינוך, ממ"ח וממ"ד ככה שכנראה הבעיה היא רוחבית :(

• הוסף לסימניות
הסיוט הזה של הצהרונים הוא השנאה של כל מנהלי המוסדות והגננות,
ואגב: - למצוא מילוי מקום זה אף פעם לא תפקיד של מנהל, או שיש מישהו בצוות שהוא אחראי מערכת או שכל אחת אמורה לשבור את הראש לבד, רק - שבבקרים יש בדרך כלל יותר איך לתמרן - יש קצת יותר אנשים - יש מזכירה, סמינריסטיות, מורות מקצועיות ואפשר יותר לתמרן, בצהרון - אין!!! אם מישהו לא הגיע אז אין מי שיחליף.
בגדול:
אני לא מתחום החינוך אבל עדיין לא נחשפתי אפילו פעם אחת למקרה ששלחו תינוקות/ילדות קטנות הביתה בשל היעדר איש צוות
אולי אולי בסמינרים משאירים תלמידות לשיעור חופש או משחררים מוקדם
לא בגיל הקטן ודאי!!!!

• הוסף לסימניות
בגנים הרבה פעמיים סוגרים בבוקר.
כי יש מחסור בעובדות בעיקר בחורף...
אני מדברת על מ"מ וממ"ד וגם במוכר שאינו רישמי.

• הוסף לסימניות
בגנים הרבה פעמיים סוגרים בבוקר.
כי יש מחסור בעובדות בעיקר בחורף...
אני מדברת על מ"מ וממ"ד וגם במוכר שאינו רישמי.
גם אם זה קורה הרבה
וגם אם בכל מסגרת, לא הופך את זה לחוקי!!!!
כל עוד אנחנו משלמים הצהרון אמור לפעול
והדאגה למילוי מקום לא אמורה ליפול על ההורים
אני מחפשת את החוק!!!!

• הוסף לסימניות
גם אם זה קורה הרבה
אני מחפשת את החוק!!!!
אני מדברת על מסגרת של הבוקר
שהוא חוק חינוך חובה
ועדיין מגיעים למצב שאין עובדות
שאני משכנעת את אחותי ללכת ללמוד גננות
היא עונה לי שרק בנות חינוך מיוחד לומדות להיות גננות:cry:

• הוסף לסימניות
אני לא מתחום החינוך אבל עדיין לא נחשפתי אפילו פעם אחת למקרה ששלחו תינוקות/ילדות קטנות הביתה בשל היעדר איש צוות
אולי אולי בסמינרים משאירים תלמידות לשיעור חופש או משחררים מוקדם
לא בגיל הקטן ודאי!!!!
בגלל שאת לא מתחום החינוך את כותבת את זה,
במגזר שלנו זה באמת לא קורה הרבה אבל במגזרים אחרים קורה גם קורה,
גם אם זה קורה הרבה
אני מחפשת את החוק!!!!
מצאת??
רוצי לגן, תתלי את זה על הקיר, ותגידי לילדות להישאר עם הפתק,
חוק חוק,
תכלס - מי נשאר עם הילדות - החוק או איש צוות?!
אין שום דרך לאכוף איש צוות להגיע אם הוא לא הרגיש טוב או ילדיו לא הרגישו טוב,
במגזר החינוך העובדים אינם מלאכים יש להם צרכים ולא תמיד יש פתרונות - את רוצה להבריח מהתחום את המעטות שעוד נותרו?
בתור גננת אני משוועת לפעמים לממלאות מקום - אין כמעט בנמצא, ואז את המעטות שיש מבריחים עם יחס מאוד סימפטי מצד ההורים וכו' -
וכשהורה מגיע וצועק למה לא הגעת ויש חוק, אני לפעמים מביטה עליו בתימהון - מה? אצליכם אין מצב שהילד לא מרגיש טוב ?- (באמת אין, שמים אקמול ושולחים לגן שידביק את החברים ואנשי הצוות ואז כועסים למה הם לא מגיעים..)
אבל העיקר שיש חוק.

• הוסף לסימניות
בגלל שאת לא מתחום החינוך את כותבת את זה,
במגזר שלנו זה באמת לא קורה הרבה אבל במגזרים אחרים קורה גם קורה,

מצאת??
רוצי לגן, תתלי את זה על הקיר, ותגידי לילדות להישאר עם הפתק,
חוק חוק,
תכלס - מי נשאר עם הילדות - החוק או איש צוות?!
אין שום דרך לאכוף איש צוות להגיע אם הוא לא הרגיש טוב או ילדיו לא הרגישו טוב,
במגזר החינוך העובדים אינם מלאכים יש להם צרכים ולא תמיד יש פתרונות - את רוצה להבריח מהתחום את המעטות שעוד נותרו?
בתור גננת אני משוועת לפעמים לממלאות מקום - אין כמעט בנמצא, ואז את המעטות שיש מבריחים עם יחס מאוד סימפטי מצד ההורים וכו' -
וכשהורה מגיע וצועק למה לא הגעת ויש חוק, אני לפעמים מביטה עליו בתימהון - מה? אצליכם אין מצב שהילד לא מרגיש טוב ?- (באמת אין, שמים אקמול ושולחים לגן שידביק את החברים ואנשי הצוות ואז כועסים למה הם לא מגיעים..)
אבל העיקר שיש חוק.
חלילה וחס!!
דבריי הוצאו מהקשרם!
אתם אנשי החינוך עושים עבודת קודש!
אתם מלאכים באמת! לא במובן שאין לכם אפשרות לחלות חלילה או לקחת חופשה לכל צורך אחר
אלא במובן שבאמת אין לכם תחליף, ואתם לעיתים "ההורים" של הילדים שלנו יותר שעות מאיתנו...

שאלתי היתה לגבי על מי מוטלת האחריות להשיג ממלא מקום?
האם ההורים פתחו חברת גיוס וכ"א או על מפעילי הצהרון (שוב, לא הגננת בצהרון ולא הסייעת, המפעילים!!!)?

• הוסף לסימניות
יופי של האשמת קרבן.

• הוסף לסימניות
הבעיה היא שלגבי הצהרונים אין באמת חוק מוסדר מי לוקח אחריות במידה ואין אנשי צוות,
זאת אומרת - צוות הבוקר לא קשור לזה לחלוטין (ובעיני, ברוך ה'.) כך שאם לא מגיעים להחליף אותן הן ממש לא חייבות להישאר - כי השעות הללו לא ישולמו להן,
צוות צהרון הוא מצומצם ויש בו הרבה יותר ילדות לתקן מאשר בבוקר, אז אין "ספייר" (שלפעמים בבוקר יש.)
אין מנהלים ואנשים בשטח שאחראיים על התפעול,
בקיצור בוקה ומבולקה ..
את יכולה לפנות להנהלה שמפעילה את הצהרון - בהרבה מקומות זה שייך לעירייה ואפילו לא לניצנים,
רק יכולה להגיד לך שכגננת בוקר כל פעם שאני יוצאת אני מתפללת שלא יקרה כלום כי המצב של אנשי הצוות הוא קטסטרופה מהלכת, ולא מדברת על הנזקים שנשארים לגננת.
הדרישות מרוב נשות הצוות זה:
רב קו.
וד"ל

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה