חוק בניה ורעש

• הוסף לסימניות
אודה מאד אם מישהוא יוכל להעלות לי את החוק לגבי בניה ורעש הכי מעודכן שיש.
אני נתיבית וזה קריטי בשבילי,
בונים רחוב מתחת לבית שלי, ואנו סובלים מ7 בבוקר עד 4 אחה"צ מרעש וקדיחות שמשגעים אותנו ואת הילדים כבר כמה שבועות, וכנראה שמדובר על חודשים - שנים!!
לפי החוק ידוע לי שמותר להם לעבוד מ7-7.
אתמול הם הגדילו לעשות והסיעו את הטרקטור שלא שמנו אותו כנראה כמאה שנה :) בשעה 6:30 בבוקר, והיום ברוב חוצפתם ב-5:45!! אנו כבר לא מצילחים לשון אח"כ והילדים בכלל ברוגז עם המיטה מהרגע ששומעים את הטרקטור :(, פשוט סיוט!! והכי מוזר שהם מחכים שם עד כמעט שבע בבוקר כדי לקדוח, אני רוצה לפנות אליהם ובשביל זה אני צריכה מידע מדויק.

אודה מאד אם תוכלו לעזור לי.

• הוסף לסימניות
מאתר "כל-זכות":

רעש בלתי סביר מאתר בניה הוא רעש בעוצמה של יותר מ-80 דציבלים שנגרם מאחד המכשירים המצוינים בתקנות למניעת מפגעים(רעש בלתי סביר מציוד בניה), התשל"ט-1979, כגון טרקטור, מערבל בטון, מלגזה, קודח אדמה, מכבש, פטיש אוויר ועוד.
על-פי התקנות למניעת מפגעים (מניעת רעש), התשנ"ג-1992, חל איסור מוחלט להפעיל ציוד בנייה באזורי מגורים בשעות הבאות:
  • בימי חול: בין השעות 19:00 ל 07:00
  • בימי המנוחה (שבתות וחגים): בין השעות 17:00 בערב שלפני יום המנוחה (ערבי שבת וחג) ועד השעה 07:00 ביום שלמחרת יום המנוחה.

מי זכאי?

• כלל תושבי ישראל

תהליך מימוש הזכות

• במקרה של רעש מאתרי בניה בין השעות 19:00 עד 7:00 או בימי מנוחה - לפנות למוקד 100 במשטרת ישראל. בהגשת תלונה במשטרה, שוטר מחויב להגיע למקום.
  • בשעות היום - מ- 7:00 בבוקר עד 19:00, אם נעשה שימוש בציוד בניה שיש חשש שמרעיש בעוצמה חזקה מעל ל- 80 דציבלים-ניתן לפנות לרשות המקומית ולבקש מדידת עוצמה. לא לכל הרשויות המקומיות את הציוד המתאים למדידת רעש, במקרה זה ניתן לפנות למשרד להגנת הסביבה, לסניף המחוזי- מחלקת פניות הציבור, ולבקש בדיקת עוצמת רעש.

חשוב לדעת

• האיסור אינו חל במקרים בהם הפעלת המכונה נדרשת באופן דחוף לצורך שמירה על ביטחון הציבור, או לצורך הסרת מפגע המהווה סכנה לציבור
תקדימים משפטיים

ארגוני סיוע

גורמי ממשל

• משטרת ישראל
  • רשות מקומית

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י משי 1;823172:
אודה מאד אם מישהוא יוכל להעלות לי את החוק לגבי בניה ורעש הכי מעודכן שיש.
אני נתיבית וזה קריטי בשבילי,
בונים רחוב מתחת לבית שלי, ואנו סובלים מ7 בבוקר עד 4 אחה"צ מרעש וקדיחות שמשגעים אותנו ואת הילדים כבר כמה שבועות, וכנראה שמדובר על חודשים - שנים!!
לפי החוק ידוע לי שמותר להם לעבוד מ7-7.
אתמול הם הגדילו לעשות והסיעו את הטרקטור שלא שמנו אותו כנראה כמאה שנה :) בשעה 6:30 בבוקר, והיום ברוב חוצפתם ב-5:45!! אנו כבר לא מצילחים לשון אח"כ והילדים בכלל ברוגז עם המיטה מהרגע ששומעים את הטרקטור :(, פשוט סיוט!! והכי מוזר שהם מחכים שם עד כמעט שבע בבוקר כדי לקדוח, אני רוצה לפנות אליהם ובשביל זה אני צריכה מידע מדויק.

אודה מאד אם תוכלו לעזור לי.
הפועלים הם "בני דודים"?
כנראה בגלל הרמאדן הם מתחילים מוקדם= רוצים לגמור מוקדם
תרחמו עליהם... הם צמים חודש שלם
:eek:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה