ייתכן שע"פ דין תורה עברת על איסור גזלשאלה כזו לא היתה מתעוררת לך, לצערנו, אם הרכשה היתה בחנות בקניון או כל חנות אחרת בבעלות לא חרדית!!
ואנחנו כבר תבענו בעבר (בסיוע מועצת הצרכנים) חנות בב"ב שלא הסכימה לקבל סחורה בתוך 48 שעות, בזמן מבצעים וסופעונה.
לא כ"כ השתלם כלכלית כל הטרטור הזה, אבל לא הצטערנו שעשינו זאת,
אולי מנענו את העושק מהקונה הבא שם. (גם בעלי החנות טורטרו כהוגן עם פניות מבית המשפט וכו')
היתה, היתה. מניסיון מר ביותר!!!שאלה כזו לא היתה מתעוררת לך, לצערנו, אם הרכשה היתה בחנות בקניון או כל חנות אחרת בבעלות לא חרדית!!
אני לא יודע מה היה במקרה שלך אבל בפשטות הרבה דברים שזה ע"פ חוק זה גורם שככה יהיה מקובל בין מוכר לקונה ואז ע"פ הלכה ככה צריך להיות.אני עובד בחנות יום אחד לקוח טען לי שע"פ החוק .....
עניתי לו ידי כבולות אבל אני לא סולח לך
ואני לא יודע ע"פ איזה ערכים אתה חי
לך תשאל רב מה דינך
חזר אחרי כמה ימים כנראה דברי המוסר הקצרים בכל זאת עשו משהו
ביקש סליחה והתנצל על מה שהיה ואכמ"ל
שאלה כזו לא היתה מתעוררת לך, לצערנו, אם הרכשה היתה בחנות בקניון או כל חנות אחרת בבעלות לא חרדית!!
ואנחנו כבר תבענו בעבר (בסיוע מועצת הצרכנים) חנות בב"ב שלא הסכימה לקבל סחורה בתוך 48 שעות, בזמן מבצעים וסופעונה.
לא כ"כ השתלם כלכלית כל הטרטור הזה, אבל לא הצטערנו שעשינו זאת,
אולי מנענו את העושק מהקונה הבא שם. (גם בעלי החנות טורטרו כהוגן עם פניות מבית המשפט וכו')
בהלכה אין דבר כזה בפשטותאני לא יודע מה היה במקרה שלך אבל בפשטות הרבה דברים שזה ע"פ חוק זה גורם שככה יהיה מקובל בין מוכר לקונה ואז ע"פ הלכה ככה צריך להיות.
הבנתי לפי התגובה...אני עובד בחנות
אני עובד בחנותהבנתי לפי התגובה...
לא היית צריך לציין את זה בכלל
ברור! שנהגנו רק עפ"י דעת תורה,
וזה היה במקרה של עושק גמור!!
הבעיה היא, אדוני 'שומר החוק' החי לפי דעת תורה, שכשהענין נוגע לכיסך וממונך ורווחיך, אז מותר לך לנהוג כפי שנראה לך, ולהמציא חוקים חדשים.
המוכרים יכולים לכתוב על החשבונית שאין החזרות והחלפות בימי מבצעים כמה שהם רוצים,
זה עדיין פגיעה בצרכן ולא חוקי.
אז לעשוק ולעשות עם הצרכן החרדי מה שנראה לך, זה לא גזל?!
הלוואי שכל צורת המסחר במחנינו היתה מתנהלת, אכן, על פי דעת תורה.
הבנתי לפי התגובה...
לא היית צריך לציין את זה בכלל
ברור! שנהגנו רק עפ"י דעת תורה,
וזה היה במקרה של עושק גמור!!
הבעיה היא, אדוני 'שומר החוק' החי לפי דעת תורה, שכשהענין נוגע לכיסך וממונך ורווחיך, אז מותר לך לנהוג כפי שנראה לך, ולהמציא חוקים חדשים.
המוכרים יכולים לכתוב על החשבונית שאין החזרות והחלפות בימי מבצעים כמה שהם רוצים,
זה עדיין פגיעה בצרכן ולא חוקי.
אז לעשוק ולעשות עם הצרכן החרדי מה שנראה לך, זה לא גזל?!
הלוואי שכל צורת המסחר במחנינו היתה מתנהלת, אכן, על פי דעת תורה.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים