חוק מוזר של משרד התמ"ת?!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;1290050:
אני לא. ב"ה.
מעסיקה מורות אך לא דרך משרד החינוך (אלא דרך משרד התמ"ת) וטוב שכך, כי ההסכם הקיבוצי לא חל עליהן.
פשוט חקרתי את הנושא כשנכנסתי אליו. הייתי בהלם מהיקף ההטבות של ההסכם הקיבוצי ואז התחלתי להבין גם את הצד השני של המטבע...

מכללה או מעון?
אני מצד אחד מבינה, אבל יש בדברים אחרים להתלבש עליהם, לא בדברים שנותנים את הספקות האם יועסקו, וכו'.

• הוסף לסימניות
סמינר אך רשום כמכללה. שעות הקודש לא מדווחות.
(לא מתוקצב משום מקור, לא ממשרד החינוך ולא ממשרד התמ"ת, לכן אינני כפופה לחוקי העסקה של מורות כעובדות הוראה אלא כשכירות לכל דבר).

ושלא תבינו חלילה מדברי שאינני מעריכה את עבודתן של המורות וכו'!!!

המורות שאני מעסיקה מקבלות כפול פלוס ממה שמקבלת מורה רגילה, מקבלות חופשות ומתנות בחגים וכו' - הן ממש לא מסכנות ומשתכרות יפה מאוד.

ועם כל זה, עדיין השכר שלהן יוצא לי הרבה יותר זול מההטבות של ההסכם הקיבוצי...

• הוסף לסימניות
אז ככה, הפיטורים בחודש ה-5 הם מפני שאם עובדת הוראה לא פוטרה לפני ה31/05 המעסיק חייב להעסיקה בשנה הבאה,
ובכלל תוקף הפיטורין חל אצלינו בעמותה מ1/9 כלומר מהיום הראשון ללימודים-שזה יוצא שנה שלימה ולא עשרה חודשים!!
וחוץ מזה עובדת שהפיטורין שלה ממומשים מקבלת פיצויים החל מיום תחילת עבודתה בעמותה, החזרה לעבודה בכל שנה צוברת וותק-לא זה הרעיון פה,

בכל אופן תמיד ידעתי שאישה ב"מצב" מוגנת מפיטורין, טעיתי?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ניצן;1290103:
אז ככה, הפיטורים בחודש ה-5 הם מפני שאם עובדת הוראה לא פוטרה לפני ה31/05 המעסיק חייב להעסיקה בשנה הבאה,
ובכלל תוקף הפיטורין חל אצלינו בעמותה מ1/9 כלומר מהיום הראשון ללימודים-שזה יוצא שנה שלימה ולא עשרה חודשים!!
וחוץ מזה עובדת שהפיטורין שלה ממומשים מקבלת פיצויים החל מיום תחילת עבודתה בעמותה, החזרה לעבודה בכל שנה צוברת וותק-לא זה הרעיון פה,

בכל אופן תמיד ידעתי שאישה ב"מצב" מוגנת מפיטורין, טעיתי?

תקראי שוב ותביני שכתבנו אותו דבר...
עובדת שמתחילה לעבוד מ-1.9 ולא יפטרו אותה בחודש 5 - זה אומר שהיא עובדת יותר מ-10 חודשים ולכן אי אפשר לפטר אותה כי היא נכנסת להגנה תחת ההסכם הקיבוצי - כך שהמעסיק חייב להעסיק אותה בשנה הבאה...

לעניין וותק אכן את צודקת, אבל זה בדיוק העניין - אם לא יפטרו את העובדות יצטרכו בשנה הבאה לשלם להן הרבה יותרואין באפשרות המוסדות (בעיקר הלא מתוקצבים) לעמוד בכך.

ואשה במצב אולי מוגנת מפיטורין אבל לא מוגנת כשחתומה על הסכם עבודה לטווח של 10 חודשים. אם לא חתמת על הסכם כזה בתחילת שנה אולי אסור להם לפטר אותך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;1290068:
סמינר אך רשום כמכללה. שעות הקודש לא מדווחות.
(לא מתוקצב משום מקור, לא ממשרד החינוך ולא ממשרד התמ"ת, לכן אינני כפופה לחוקי העסקה של מורות כעובדות הוראה אלא כשכירות לכל דבר).

ושלא תבינו חלילה מדברי שאינני מעריכה את עבודתן של המורות וכו'!!!

המורות שאני מעסיקה מקבלות כפול פלוס ממה שמקבלת מורה רגילה, מקבלות חופשות ומתנות בחגים וכו' - הן ממש לא מסכנות ומשתכרות יפה מאוד.

ועם כל זה, עדיין השכר שלהן יוצא לי הרבה יותר זול מההטבות של ההסכם הקיבוצי...
לפי דבריך נראה אבל שאת מנותקת מן המציאות, אצלנו במכללה [אני עובדת לא כמרצה] [מעניין היכן את עובדת, אולי אנחנו מכירות] נותנים משכורות יפות מאד למרצות ועוד, ואבל שמעתי מעובדות במוסדות החנוך החרדיים את תנאי העסקתם, ובכלל לא מתחילות לקבל את ההטבות של ההסכם הקיבוצי, שלא לדבר על החוקים הרגילים שבחוק.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;1290113:
תקראי שוב ותביני שכתבנו אותו דבר...
עובדת שמתחילה לעבוד מ-1.9 ולא יפטרו אותה בחודש 5 - זה אומר שהיא עובדת יותר מ-10 חודשים ולכן אי אפשר לפטר אותה כי היא נכנסת להגנה תחת ההסכם הקיבוצי - כך שהמעסיק חייב להעסיק אותה בשנה הבאה...

לעניין וותק אכן את צודקת, אבל זה בדיוק העניין - אם לא יפטרו את העובדות יצטרכו בשנה הבאה לשלם להן הרבה יותרואין באפשרות המוסדות (בעיקר הלא מתוקצבים) לעמוד בכך.

ואשה במצב אולי מוגנת מפיטורין אבל לא מוגנת כשחתומה על הסכם עבודה לטווח של 10 חודשים. אם לא חתמת על הסכם כזה בתחילת שנה אולי אסור להם לפטר אותך.

תלוי בוותק, אבל אחת ב"מצב" לפעמים צריכים לדאוג לה בזמן זה לעבודה חילופית. ולא קשור סיום החוזה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ch3;1290116:
לפי דבריך נראה אבל שאת מנותקת מן המציאות, אצלנו במכללה [אני עובדת לא כמרצה] [מעניין היכן את עובדת, אולי אנחנו מכירות] נותנים משכורות יפות מאד למרצות ועוד, ואבל שמעתי מעובדות במוסדות החנוך החרדיים את תנאי העסקתם, ובכלל לא מתחילות לקבל את ההטבות של ההסכם הקיבוצי, שלא לדבר על החוקים הרגילים שבחוק.

זה שיש מוסדות שלא נותנים מה שמגיע לפי חוק זה בעיה שלהם.
אני רוצה לתת לפי חוק ולכן מאוד שמחה על כך שלא נאלצת לתת סכומים והטבות שאין לי מאיפה לממן אותן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;1290154:
זה שיש מוסדות שלא נותנים מה שמגיע לפי חוק זה בעיה שלהם.

מבין השורות של פותחת האשכול היה נראה שלא נותנים את מה שמגיע.

נכתב ע"י eden7115;1290154:
אני רוצה לתת לפי חוק ולכן מאוד שמחה על כך שלא נאלצת לתת סכומים והטבות שאין לי מאיפה לממן אותן.
ומכאן נראה שלא נסחת את עצמך נכון.
אני רוצה ושמחה לתת סכומים והטבות אך אין לי מאיפה לממן אותן, ובמילא נותנת לפי החוק בלית ברירה.:rolleyes:

• הוסף לסימניות
המקרה שלי די דומה , אשמח לעזרה מהמומחים כאן
עבדתי דרך עמותה בתקציב מסוים
התקציב נגמר כשהייתי בחודש תשיעי
אין חוזה
יש משהו לעשות?..
תודה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 0548445050;1290241:
המקרה שלי די דומה , אשמח לעזרה מהמומחים כאן
עבדתי דרך עמותה בתקציב מסוים
התקציב נגמר כשהייתי בחודש תשיעי
אין חוזה
יש משהו לעשות?..
תודה

כמה זמן עבדת שם?

• הוסף לסימניות
כתבתי לעי"ל ואני שוב כותב עובדי הוראה עד 2 שנות עבודה זה נחשב לניסיון ומותר לפטר כך נוהגות כל הרשתות הגדולות וזה בהחלט חוקי!!

"תקופת ניסיון על פי תקנון שירות עובדי ההוראה מוגדרת כתקופה בת שנתיים. הארכתה של התקופה בשנה נוספת נעשית בהתאם להחלטה מפורשת מטעם משרד החינוך. הארכה בשנה נוספת לאחר הארכה דורשת החלטה של משרד החינוך בשיתוף עם הסתדרות המורים.

כמו כן, ידוע כי בתום תקופת ניסיון מקבל המורה קביעות או מפנה את מקומו ונפרד מהמערכת"

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;1290001:
לא סתם מפטרים בחודש מאי...
עובדת שלא תפוטר במאי תצבור יותר מ-10 חודשי עבודה ואז לא יהיה ניתן לפטר אותה מבחינה חוקית.
הסכם קיבוצי חל רק על עובדות הוראה העובדות מעל 10 חודשים ומוסדות שתחת פיקוח משרד החינוך.

מפטרים במאי כי עובדי הוראה צריך להודיע על פיטורין 3 חודשים לפני תחילת שנת הלימודים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אות לי;1290423:
כתבתי לעי"ל ואני שוב כותב עובדי הוראה עד 2 שנות עבודה זה נחשב לניסיון ומותר לפטר כך נוהגות כל הרשתות הגדולות וזה בהחלט חוקי!!

"תקופת ניסיון על פי תקנון שירות עובדי ההוראה מוגדרת כתקופה בת שנתיים. הארכתה של התקופה בשנה נוספת נעשית בהתאם להחלטה מפורשת מטעם משרד החינוך. הארכה בשנה נוספת לאחר הארכה דורשת החלטה של משרד החינוך בשיתוף עם הסתדרות המורים.

כמו כן, ידוע כי בתום תקופת ניסיון מקבל המורה קביעות או מפנה את מקומו ונפרד מהמערכת"

אוקי, אך גם לפי זה, אם הודיעו על פיטורין ב-31/05 ובסופו של דבר מחזירים לעבודה, עדיין מוגדרת כרצף.

• הוסף לסימניות
בתאריכי פיטורין אני לא ממש מבין.
אני מסתמך של הידע של אשתי, היא מנהלת מעון גדול ונמצאת במערכת כ - 35 שנה..
עד שנתיים זה תקופת ניסיון ומותר לפטר
עובדת ב'מצב' אסור כמובן לפטר בגלל מצבה, אבל אם מעון נסגר בגלל אי רישום כולם מפוטרים אפילו שהם ב'מצב' בכפוף לנוהל סגירת מעון שיש בכל רשת.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה