קינוחים חטיף מתוק ובריא ללא תוספת סוכר

• הוסף לסימניות
אולי אפשר לומר שזה חטיף בריא יחסית לחטיפים אחרים.
ובזה לסתום את הגולל על הויכוח דכאן.

בריא לא הייתי קוראת לזה. ללא תוספת סוכר זה מקסים אבל התמרים עצמם עמוסי סוכר.

אז כן, זה חטיף בריא יחסית. ובבחירה בין זה לבן שוקולד חלבי ממולא קרם אגוזים- זה לוקח.

אבל, בכל מקרה בהחלט יש כאן כמות סוכר גבוהה. גם ללא תוספת סוכר.

לא כל ממתק טבעוני [וזה מה שזה לכאורה] הוא בהכרח בריא.
הוא בריא מחטיפים אחרים ויש חטיפים בריאים ממנו.

• הוסף לסימניות
מכיון שאין לי מושג מה הידע של כל אחת ואחת כאן אז הדעה שלי לא יותר טובה מכל דיעה אחרת!
ולכן תמר, פרי משבעת המינים חייב להיות פרי בריא ומזין מאוד, נכון יש בתמר סוכר אבל זה לא הסוכר הלבן שאנחנו מכירים, סוכר מתמר מגיע לאט מאוד למערכת הדם ולכן מה שמכונה "באינדקס הגליקמי" של תמר הוא בינוני עד נמוך, אין טעם להאריך בכל הרכיבים שיש בתמר רק אפשר להגיד ששילוב של תמר ושקד או אגוז בשילוב קקאו טוב מהשוקולד הוא השילוב הכי מוצלץ ע"י תזונאית של הגיל השלישי למבוגר בארוחת מנחה ליד כוס התה.

וסתם לידע במוסדי יש תזונאית שהיא ממונה על האספקה של המצרכים והיא בעלת מקצוע מדופלמת, נכון שמתכונים היא לא נותנת ולא מתערבת וסומכת על צוות המטבח אבל הכלל הידוע הוא שמחומרי גלם נכונים יוצא אוכל איכותי בריא ומזין במיוחד לאנשים שמשלמים הון עתק על השהות כאן ודורשים בתמורה את הכי טוב, ב"ה ובס"ד את זה הם מקבלים.

• הוסף לסימניות
מכיון שאין לי מושג מה הידע של כל אחת ואחת כאן אז הדעה שלי לא יותר טובה מכל דיעה אחרת!
ולכן תמר, פרי משבעת המינים חייב להיות פרי בריא ומזין מאוד, נכון יש בתמר סוכר אבל זה לא הסוכר הלבן שאנחנו מכירים, סוכר מתמר מגיע לאט מאוד למערכת הדם ולכן מה שמכונה "באינדקס הגליקמי" של תמר הוא בינוני עד נמוך, אין טעם להאריך בכל הרכיבים שיש בתמר רק אפשר להגיד ששילוב של תמר ושקד או אגוז בשילוב קקאו טוב מהשוקולד הוא השילוב הכי מוצלץ ע"י תזונאית של הגיל השלישי למבוגר בארוחת מנחה ליד כוס התה.

וסתם לידע במוסדי יש תזונאית שהיא ממונה על האספקה של המצרכים והיא בעלת מקצוע מדופלמת, נכון שמתכונים היא לא נותנת ולא מתערבת וסומכת על צוות המטבח אבל הכלל הידוע הוא שמחומרי גלם נכונים יוצא אוכל איכותי בריא ומזין במיוחד לאנשים שמשלמים הון עתק על השהות כאן ודורשים בתמורה את הכי טוב, ב"ה ובס"ד את זה הם מקבלים.
סוכר פירות הוא דווקא מהסוכרים שהכי קרובים לסוכר הלבן...
ומי שיש לו סוכר גבולי מקבל הוראה להימנע מצריכת פירות בעיקר אלו שהם עתירי סוכר יחסית- כמו התמר למשל....

שוב,
אף אחד לא אמר זה מתכון גרוע
ואף אחד גם לא אמר לא להכין אותו
חלילה
הוא מתכן מעולה כתחליף לחטיף מתועש.

אבל הוא לא בריא בהדגשה. אלא בריא יחסית לחטיפים אחרים. הוא בריא לכשעצמו. בהגבלה.
שלוב של תמר ושקד הוא נפלא. כשאוכלים 2 תמרים כאלו
אבל כשמחילים עם "חטיף" כזה חשוב לזכור לא להיסחף איתו כי הוא בריא....בקלות מגיעים להרבה מעבר לצריכה המומלצת.
כשנותנים הגדרה של בריא לחטיף אז יש לנו כבני אדם נטיה לצרוך ממנו בלי לחשוב. וזו טעות. ולכן הודגש כאן שזה בריא יחסית. אבל לא משהו שמומלץ לצרוך אותו בלי הגבלה כמו ירקות למשל.

ניכר שיש לך ידע מהרקע שבו את עובדת
אבל, אלו שכבו כאן, הם כאלו שיש להן ידע נרחב לא פחות. כל אחת מהמקום שלה ומהתחום שלה.
אישית יש ל ידע די נרחב בתזונה ובפרט בתזונה נטול/דלת סוכרים ופחמימות.

התחושה היא שמשום מה התגובה אודות כן או לא בריא ועד כמה בריא נלקחה על ידך כמשהו אישי מולך או מול המתכון שלך
וזו ממש לא היתה הכוונה. חס וחלילה. המתכון מקסים. ונשמע מעולה. ובחלט יש מצב שאנסה אותו.
הכוונה היתה להעיר ולהאיר שלמרות שהמתכון אכן בריא מחטיפים חילופיים הוא עדיין לא בריא בהגדרה של בריא ובריאות. כפשוטם של הדברים.
וברור שתמר עם שקד או אגוז בפנים עדיף ממתכון עם תמר, אגוזים וציפוי שוקולד, גם אם הוא 70% מוצקי קקאו ויותר וללא תוספת סוכר.

אגב, לא יודעת אם השתמשת בשוקולד ללא סוכר. אבל שוקולד ללא סוכר הוא פחות בריא מאשר אחוז גבוה של מוצקי קקאו עם סוכר, כי יש בו הרבה חומרים כימיים.
ואלו לא דברים שלי. אלו דברים של כמה וכמה דיאטניות מהבכירות במספר בתי חולים בארץ.

ואם לצרוך פרי אז יש פירות עם הרבה פחות סוכר..
בתמר יש יחסית די הרבה סוכר...

ב-100 גרם תמר מג'הול יש 66 גרם סוכר....זה המון. זה אומר ש2/3 תמר זה סוכרים.
ב-100 גרם תמר מג'הול יש כ-6 תמרים. מה שאומר שב-6 תמרים, פלוס-מינוס יש 66 גרם סוכר.
זה לא מעט בכלל
מנה של 2 תמרים, בלי השוקולד- יש בה מעל 20 גרם סוכר.
אם נשווה לפירות אחרים זה הרבה...

ב-100 גרם אגס למשל, משקל אגס לא קטן, יש 9.75 גרם סוכר
באננס טרי- 9.85 גרם סוכר
באפרסק 8.4 גרם סוכר ב 100 גרם פרי

כך שבסופו של דבר יש בתמר הרבה סוכר יחסית לפירות אחרים
2 תמרים זו כמות סוכר גדולה מפרי ממוצע.

ואם נדבר על אינדקס גליקמי
אז האינדקס הגליקמי של תמר הוא 103 ב-60 גרם תמרים.
והוא מהגבהים בפירות. עם עומס גלקמי של 42.
זה מהגבוהים ביותר בקבוצת הפירות.

אז שוב,
זה בריא.
כתחליף לחטיפים אחרים. כתחליף לסוכרים פשוטים כמו שיש בממתקים מתועשים וכדומיהם
אבל צריך לזכור שבסופו של דבר יש בזה הרבה פרוקטוזה ולכן כמה שהתמר בריא, יש לצרוך ממנו בהגבלה. וזה כל מה שניסנו לומר כאן. אאל"ט המנה המומלצת של תמרים ביום היא 2 מזן מג'הול שהם הגדולים.
בשילוב עם אגוז שיש בו חלבון הסוכר שבתמר מתפרק לאט יותר. אבל זה נכון לכל פרי שנאכל יחד עם אגוז כנשנוש. ובקבוצת הפירות, כמו שכתבתי לעיל, התמר הוא מהגבוהים באינדקס הגליקמי ובכמות הסוכר שבו

תודה על המתכון הזה ועל האחרים!

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
סוכר פירות הוא דווקא מהסוכרים שהכי קרובים לסוכר הלבן...
ומי שיש לו סוכר גבולי מקבל הוראה להימנע מצריכת פירות בעיקר אלו שהם עתירי סוכר יחסית- כמו התמר למשל....

שוב,
אף אחד לא אמר זה מתכון גרוע
ואף אחד גם לא אמר לא להכין אותו
חלילה
הוא מתכן מעולה כתחליף לחטיף מתועש.

אבל הוא לא בריא בהדגשה. אלא בריא יחסית לחטיפים אחרים. הוא בריא לכשעצמו. בהגבלה.
שלוב של תמר ושקד הוא נפלא. כשאוכלים 2 תמרים כאלו
אבל כשמחילים עם "חטיף" כזה חשוב לזכור לא להיסחף איתו כי הוא בריא....בקלות מגיעים להרבה מעבר לצריכה המומלצת.
כשנותנים הגדרה של בריא לחטיף אז יש לנו כבני אדם נטיה לצרוך ממנו בלי לחשוב. וזו טעות. ולכן הודגש כאן שזה בריא יחסית. אבל לא משהו שמומלץ לצרוך אותו בלי הגבלה כמו ירקות למשל.

ניכר שיש לך ידע מהרקע שבו את עובדת
אבל, אלו שכבו כאן, הם כאלו שיש להן ידע נרחב לא פחות. כל אחת מהמקום שלה ומהתחום שלה.
אישית יש ל ידע די נרחב בתזונה ובפרט בתזונה נטול/דלת סוכרים ופחמימות.

התחושה היא שמשום מה התגובה אודות כן או לא בריא ועד כמה בריא נלקחה על ידך כמשהו אישי מולך או מול המתכון שלך
וזו ממש לא היתה הכוונה. חס וחלילה. המתכון מקסים. ונשמע מעולה. ובחלט יש מצב שאנסה אותו.
הכוונה היתה להעיר ולהאיר שלמרות שהמתכון אכן בריא מחטיפים חילופיים הוא עדיין לא בריא בהגדרה של בריא ובריאות. כפשוטם של הדברים.
וברור שתמר עם שקד או אגוז בפנים עדיף ממתכון עם תמר, אגוזים וציפוי שוקולד, גם אם הוא 70% מוצקי קקאו ויותר וללא תוספת סוכר.

אגב, לא יודעת אם השתמשת בשוקולד ללא סוכר. אבל שוקולד ללא סוכר הוא פחות בריא מאשר אחוז גבוה של מוצקי קקאו עם סוכר, כי יש בו הרבה חומרים כימיים.
ואלו לא דברים שלי. אלו דברים של כמה וכמה דיאטניות מהבכירות במספר בתי חולים בארץ.

ואם לצרוך פרי אז יש פירות עם הרבה פחות סוכר..
בתמר יש יחסית די הרבה סוכר...

ב-100 גרם תמר מג'הול יש 66 גרם סוכר....זה המון. זה אומר ש2/3 תמר זה סוכרים.
ב-100 גרם תמר מג'הול יש כ-6 תמרים. מה שאומר שב-6 תמרים, פלוס-מינוס יש 66 גרם סוכר.
זה לא מעט בכלל
מנה של 2 תמרים, בלי השוקולד- יש בה מעל 20 גרם סוכר.
אם נשווה לפירות אחרים זה הרבה...

ב-100 גרם אגס למשל, משקל אגס לא קטן, יש 9.75 גרם סוכר
באננס טרי- 9.85 גרם סוכר
באפרסק 8.4 גרם סוכר ב 100 גרם פרי

כך שבסופו של דבר יש בתמר הרבה סוכר יחסית לפירות אחרים
2 תמרים זו כמות סוכר גדולה מפרי ממוצע.

ואם נדבר על אינדקס גליקמי
אז האינדקס הגליקמי של תמר הוא 103 ב-60 גרם תמרים.
והוא מהגבהים בפירות. עם עומס גלקמי של 42.
זה מהגבוהים ביותר בקבוצת הפירות.

אז שוב,
זה בריא.
אבל צריך לזכור שבסופו של דבר יש בזה הרבה פרוקטוזה ולכן כמה שהתמר בריא, יש לצרוך ממנו בהגבלה. וזה כל מה שניסנו לומר כאן. אאל"ט המנה המומלצת של תמרים ביום היא 2 מזן מג'הול שהם הגדולים.
בשילוב עם אגוז שיש בו חלבון הסוכר שבתמר מתפרק לאט יותר. אבל זה נכון לכל פרי שנאכל יחד עם אגוז כנשנוש. ובקבוצת הפירות, כמו שכתבתי לעיל, התמר הוא מהגבוהים באינדקס הגליקמי ובכמות הסוכר שבו

תודה על המתכון הזה ועל האחרים!
תודה שחסכת לי, העני. פירטת הכל בצורה בהירה, כדרכך...
אגב, מנת פרי כארוחת ביניים זו תפיסה מיושנת למדי.
יש הבדל בין ידע לדעה. בפורום בריאות, בשרשור של טרום סוכרת, ציינתי בדיוק את מקורות הידע שלי.
בלי קשר, לדעתי שווה לך לדפדף בו. הוא מחכים מאד.
קקאו טוב מהשוקולד
צריך לדעת מה זה קקאו טוב. לא כל שוקולד עונה על ההגדרה הזו, בשל התהליכים שהוא עובר.
מדויק יותר לומר שקקאו טוב לא נמצא בשוקולד, אלא כאבקה (ומכונה קקאו נא)

אין לי ספק שאת עושה את עבודתך נאמנה, ויוכיחו התוצרים שאת מעלה לכאן. הדברים נכתבו רק כדי להסב את תשומת הלב

• הוסף לסימניות
אז שוב,
זה בריא.
בנושא בריא ולא בריא:
אם נתייחס לדברי הרופאים ה קונבנציונלים, לא בהכרח שנוכל להתרפא מסוכרת,
ולא בהכרח שאופן האכילה שלנו יעזור לנו למנוע סוכרת.
אבל יש דעות לא קונבנציונאליות שעובדות, ולפיהן @המטבח של סימא צודקת,
אכילה מועטת של חטיף יכולה להועיל.
וסתם לידע במוסדי יש תזונאית שהיא ממונה על האספקה של המצרכים והיא בעלת מקצוע מדופלמת, נכון שמתכונים היא לא נותנת ולא מתערבת וסומכת על צוות המטבח אבל הכלל הידוע הוא שמחומרי גלם נכונים יוצא אוכל איכותי בריא ומזין במיוחד
וחשוב להדגיש: תפסת מרובה לא תפסת,
אם אנשים נמנעים לחלוטין מכל דבר מזיק לפעמים הם לא עומדים בזה, ואז אוכלים בלי חשבון.
יש מושג של הרע במיעוטו, וגם אני שוחחתי עם דיאטניות שממליצות לחולי סוכר מה לאכול, כמה, איך, ומתי,
ו2 תמרים ביום (תלוי במצב) זה בסדר.
והנה דוגמה לדעה אחרת:

הרב יובל הכהן אשרוב: אני מדבר עכשיו אל חולי סוכרת. סוכרת זו מחלה שהופכת להיות יותר ויותר נפוצה, ליותר אחוזים מהאוכלוסיה יש את זה והבעיה היא לא סוכרים. בדרך כלל הבעיה היא לא סוכר, כמו שכולם חושבים, אלא הבעיה היא אכילת יתר.

זוהי מחלה של החברה המודרנית, של שפע ואכילת יותר. צריך להסביר את העניין הזה. סוכרת זו מחלה שהסוכר לא מצליח להיכנס לתאים ברמה מספיקה בגלל אחת משתי סיבות או שתיהן. אחת, זה מיעוט אינסולין. השנייה, יותר נפוצה במבוגרים זהinsulin resistance תנגודת אינסולין.

האינסולין זה חומר שפותח את התאים ומאפשר לסוכר להיכנס פנימה. כשברמה נמוכה אין מספיק פותחנים כאלה שמאפשרים לסוכר להיכנס. ובמקרה השני כשיש תנגודת בתאים, אפילו שיש מספיק אינסולין, הסוכר לא יכול להיכנס לתוך התאים. אז הסיבה הראשונה של מיעוט אינסולין נובעת מעייפות של הלבלב. הלבלב מתעייף לא בגלל עודף סוכר. זה גם יכול להיות, אבל בדרך כלל בגלל עודף אכילה.

אכילת יתר של בעיקר שומנים ומספר שתיים זה חלבונים. כי הלבלב לא מייצר רק אינסולין הוא מייצר אנזימים גם לחלבון וגם לשומנים. אז כשאדם אוכל פי 3 ממה שהגוף שלו אמור לעכל ביום, וזה הרבה מהאוכלוסייה ככה, הלבלב – כמו כל בלוטה אחרת, במשך הזמן מתעייף וחומרי הגלם ליצור ההורמון האנזים יורדים, אז נוצר מצב של מיעוט אינסולין, זו בעיה פחות שכיחה מאשר הבעיה השנייה.

הבעיה השנייה היא insulin resistance שאפילו שהלבלב מתפקד טוב, הגוף לא מצליח לקלוט את האינסולין בתאים. יש פסולת שומנית. המחקרים הכי מודרניים מראים שהפסולת השומנית היא הבעייתית, זו פסולת שחוסמת את האינסולין מלהתיישב על רצפטורים. לתא יש רצפטורים בתאים לאינסולין, לכן זה שהרפואה תיתן עכשיו תרופות או אינסולין זה לא יעזור לפתור את הבעיה עצמה משום שלא עשו ניקוי של התאים מהפסולת.

הרפואה נותנת חומרים שגורמים ללבב לייצר יותר אינסולין, זה הכדורים, או במקרה היותר גרוע… נותנת אינסולין במקום, אבל היא לא מאפשרת לגוף לקלוט אותו. אחר כך יש רמות עולות ומתגברות של אינסולין שאנשים מגיעים להזריק רמות גבוהות כשהאינסולין עצמו הוא בעייתי.

יש שני פתרונות להחלמה מסוכרת: אחד, לתת ללבלב מנוחה כדי שישקם את עצמו. זה מתייחס לבעיה הראשונה וזה על ידי אכילה שמאפשרת ללבלב מנוחה, כלומר לא מצריכה אותו לייצור מטורף של חומרים. והדבר העיקרי הוא ניקוי הגוף מרעלים, מפסולת שומנית בעיקר.

לכן הבריאות הטבעית מדריכה אנשים בעיקר למעט בצריכת השומן וחומרים המייצרים פסולת לא רצויה והתוצאות הן כמעט מידיות.

אם האדם מתנקה לגמרי הוא יכול להבריא מסוכרת. אדם מבוגר שמתנקה לגמרי ונותן מנוחה ללבלב יכול אחרי זה לחיות בלי אינסולין וכדורים והסוכר שלו מאוזן. כמובן שהוא בודק את עצמו ורואה שזה מאוזן.

מה צריך לדעת בכדי לנקות את הגוף בצורה הנכונה כדי להחלים מסוכרת?

הרב יובל הכהן אשרוב: צריך ללמוד את "הבריאות הטבעית" כדי לדעת איך עושים ניקוי הבריאות הטבעית מלמדת איך לנקות את הגוף, איך לתת ללבלב מנוחה, איזו תזונה צריך בכדי לתת ללבלב מנוחה ואיך לנקות כל תא ותא מפסולת על מנת שקליטת האינסולין תהיה טובה.

• הוסף לסימניות
בנושא בריא ולא בריא:

אם אנשים נמנעים לחלוטין מכל דבר מזיק לפעמים הם לא עומדים בזה, ואז אוכלים בלי חשבון.
יש מושג של הרע במיעוטו, וגם אני שוחחתי עם דיאטניות שממליצות לחולי סוכר מה לאכול, כמה, איך, ומתי,
והנה דוגמה לדעה אחרת:

הרב יובל הכהן אשרוב: אני מדבר עכשיו אל חולי סוכרת. סוכרת זו מחלה שהופכת להיות יותר ויותר נפוצה, ליותר אחוזים מהאוכלוסיה יש את זה והבעיה היא לא סוכרים. בדרך כלל הבעיה היא לא סוכר, כמו שכולם חושבים, אלא הבעיה היא אכילת יתר.

זוהי מחלה של החברה המודרנית, של שפע ואכילת יותר. צריך להסביר את העניין הזה. סוכרת זו מחלה שהסוכר לא מצליח להיכנס לתאים ברמה מספיקה בגלל אחת משתי סיבות או שתיהן. אחת, זה מיעוט אינסולין. השנייה, יותר נפוצה במבוגרים זהinsulin resistance תנגודת אינסולין.

האינסולין זה חומר שפותח את התאים ומאפשר לסוכר להיכנס פנימה. כשברמה נמוכה אין מספיק פותחנים כאלה שמאפשרים לסוכר להיכנס. ובמקרה השני כשיש תנגודת בתאים, אפילו שיש מספיק אינסולין, הסוכר לא יכול להיכנס לתוך התאים. אז הסיבה הראשונה של מיעוט אינסולין נובעת מעייפות של הלבלב. הלבלב מתעייף לא בגלל עודף סוכר. זה גם יכול להיות, אבל בדרך כלל בגלל עודף אכילה.

אכילת יתר של בעיקר שומנים ומספר שתיים זה חלבונים. כי הלבלב לא מייצר רק אינסולין הוא מייצר אנזימים גם לחלבון וגם לשומנים. אז כשאדם אוכל פי 3 ממה שהגוף שלו אמור לעכל ביום, וזה הרבה מהאוכלוסייה ככה, הלבלב – כמו כל בלוטה אחרת, במשך הזמן מתעייף וחומרי הגלם ליצור ההורמון האנזים יורדים, אז נוצר מצב של מיעוט אינסולין, זו בעיה פחות שכיחה מאשר הבעיה השנייה.

הבעיה השנייה היא insulin resistance שאפילו שהלבלב מתפקד טוב, הגוף לא מצליח לקלוט את האינסולין בתאים. יש פסולת שומנית. המחקרים הכי מודרניים מראים שהפסולת השומנית היא הבעייתית, זו פסולת שחוסמת את האינסולין מלהתיישב על רצפטורים. לתא יש רצפטורים בתאים לאינסולין, לכן זה שהרפואה תיתן עכשיו תרופות או אינסולין זה לא יעזור לפתור את הבעיה עצמה משום שלא עשו ניקוי של התאים מהפסולת.

הרפואה נותנת חומרים שגורמים ללבב לייצר יותר אינסולין, זה הכדורים, או במקרה היותר גרוע… נותנת אינסולין במקום, אבל היא לא מאפשרת לגוף לקלוט אותו. אחר כך יש רמות עולות ומתגברות של אינסולין שאנשים מגיעים להזריק רמות גבוהות כשהאינסולין עצמו הוא בעייתי.

יש שני פתרונות להחלמה מסוכרת: אחד, לתת ללבלב מנוחה כדי שישקם את עצמו. זה מתייחס לבעיה הראשונה וזה על ידי אכילה שמאפשרת ללבלב מנוחה, כלומר לא מצריכה אותו לייצור מטורף של חומרים. והדבר העיקרי הוא ניקוי הגוף מרעלים, מפסולת שומנית בעיקר.

לכן הבריאות הטבעית מדריכה אנשים בעיקר למעט בצריכת השומן וחומרים המייצרים פסולת לא רצויה והתוצאות הן כמעט מידיות.

אם האדם מתנקה לגמרי הוא יכול להבריא מסוכרת. אדם מבוגר שמתנקה לגמרי ונותן מנוחה ללבלב יכול אחרי זה לחיות בלי אינסולין וכדורים והסוכר שלו מאוזן. כמובן שהוא בודק את עצמו ורואה שזה מאוזן.

מה צריך לדעת בכדי לנקות את הגוף בצורה הנכונה כדי להחלים מסוכרת?

הרב יובל הכהן אשרוב: צריך ללמוד את "הבריאות הטבעית" כדי לדעת איך עושים ניקוי הבריאות הטבעית מלמדת איך לנקות את הגוף, איך לתת ללבלב מנוחה, איזו תזונה צריך בכדי לתת ללבלב מנוחה ואיך לנקות כל תא ותא מפסולת על מנת שקליטת האינסולין תהיה טובה.
מש א כתבתי על פי הרפואה הקונבנציונלית

דווקא בענין פרוקטוזה הידע שיש לי הוא מהתחום הלא קונבנציונאלי.

ושוב, אף אחד לא אמר שתמר זה לא בריא.
בריא.
בהגבלה.

זה הכל.

אגב, עם כל הכבוד לתזונה מהסוג של הרב אשרוב, יכולה להעיד באופן אישי ביותר שתזונה כזו כמעט שלחה אותי לעולם שכולו טוב ופסע היה ביני לבין שם. אה, עשיתי את זה בליווי מטפלת כזו מוכרת מאוד בציבור שקיבלת עליה המלצות רבות וכמובן שאצלה בקליניקה יש ספר תודות שכתוב בו ניסים ונפלאות, אבל את כל מה שלא נכתב שם לא מספרים .....

והתגובות לא נכתבו דווקא על סכרת. החידוד נעשה כן על האינדקס הגליקמי מכיון שעלה כאן ודוקא בגלל שבתמר הוא מהגבוהים בפירות ולרוב מסווג כבעל אינדקס גליקמי גבוה ולא בינוני-נמוך [כפי שנכתב כאן].
אבל התגובה היתה על בריאותם של התמרים באופן כללי, ועל פירות בכלל כי אנשים טועים לחשוב שמכיון שהם טבעיים הם מסוג הבריא שאפשר לצרוך ללא הגבלה וזה ממש לא נכון.
זה כל מה שניסינו להסביר.

ויאכלו ענווים [בהגבלה] וישבעו ויהיו בריאים.

נראה לי שהנושא מוצה.

אפשר להמשיך להתדיין בענין בפורום בריאות.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לא מכירה בכלל.
אשמח אם תוכלי לפרט.
המצוטט שהבאת לעיל.
בנושא בריא ולא בריא:

לא נכנסת לוויכוח. אבל קוביה של החטיף שלעיל עשויה להכיל יותר מ-2 תמרים. תוסיפי גם את השוקולד (גם אם הוא 90%) והמוצר שקיבלת הוא בריא לצעירים שלא סובלים מסוכר.
זה מה ש @ה. בקר ואני טוענות.
ברמה האישית, כמעט לא מכירה אנשים שלא 'גונבים' "מאכלים אסורים ומסוכרים", כך שלא צריך לדאוג לזירה הזו. שוחחתי היום עם דיאטנית לצורך כתבה (כתבה מוזמנת וממומנת. המערכת הביאה את המרואיין, כך שידי כבולות). סיימתי את הראיון ואמרתי לבעלי: יוהו, אלו תפיסות מיושנות יש לה...
כן. יש הרבה כאלו. עם תארים ובמשרות רמות ונישאות. אבל במבחן התוצאה - לא בטווח שהשיטה שהן חולקות עם קליינטים נכונה.
עברו 30 שנים מאז שהן למדו, והעולם התעדכן מאז.
ואגב, התפקיד של מבשלת הוא לא לרפא מסוכרת. הוא לא להעמיק את חוסר האיזון...

• הוסף לסימניות
מי שרשמה אותי כאן לפורום אמרה שזה פורום של כיף, קצת לומדים קצת מלמדים והרבה משתפים.
אז נראה לי שזה אכן הכי כיף ככה, כי פורומים לויכוחים בעניני מטבח יש ברשת בלי סוף.

• הוסף לסימניות
@תמי אחת באיזה פורום יש מתכונים לסוכרתיים?

• הוסף לסימניות
@תמי אחת באיזה פורום יש מתכונים לסוכרתיים?
לא לסוכרתיים.
יש בפורום בריאות שרשור ארוך על טרום סוכרת. יש בו מידע מחכים ומעט מתכונים.
גם בפורום כאן יש שרשור של דל סוכר/ ללא סוכר. יש בו מתכונים מעולים.

@BIZZARC- עשירה

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
מי שרשמה אותי כאן לפורום אמרה שזה פורום של כיף, קצת לומדים קצת מלמדים והרבה משתפים.
אז נראה לי שזה אכן הכי כיף ככה, כי פורומים לויכוחים בעניני מטבח יש ברשת בלי סוף.
הכל טוב
המתכונים שהעלית נראים מעולים ומוסיפים נופך לפורום וזה נבדר
של תתרפינה ידייך בגלל שנפלנו על האשכול הזה.
קורה שעולה נושא שבדיוק מגרדת לאחרים בקצות האצבעות :)

תמשיכי להעלות.

• הוסף לסימניות
כולה מתכון
ומוצלח כ"כ

לא נסחפתם עם הדיון?
:)

הכל טוב
המתכונים שהעלית נראים מעולים ומוסיפים נופך לפורום וזה נבדר
של תתרפינה ידייך בגלל שנפלנו על האשכול הזה.
קורה שעולה נושא שבדיוק מגרדת לאחרים בקצות האצבעות :)

תמשיכי להעלות.

לא חושבת שזו היסחפות
דווקא שבגלל שנושא צריכת הפירות מטעה וקצת טריקי, כי מצד אחד הם מאוד בריאים, מכילים הרבה ויטמינים וסיבים תזונתיים אבל מצד שני יש בהם פרוקטוזה, אנשים טועים בו וצורכים יותר מדי פירות ואם בענין סוכר עסקינן אז הם מוצאים את עצמם עם סוכר גבולי ולא מבינים למה, חשוב היה, לי לפחות, להדגש את הענין

לא פסלנו את המתכון.
הוא נראה מעולה
כתבנו את זה כמה פעמים. רק חידדנו את ענין הסוכר שבפירות.
ואני ממש שמחה שהוא הועלה. מניחה שיתרום רבות לאלו שמחפשים תחליף בריא יותר מהחטיפים המתועשים.
תודה @המטבח של סימא , תמשיכי לשתף

• הוסף לסימניות
נמשיך מכאן הלאה?!

• הוסף לסימניות
עברו 30 שנים מאז שהן למדו, והעולם התעדכן מאז.
רק על זה יש לי חובה להגיב בשם קולגה שלי: גם הפרופסור שאנחנו הולכים אליו למד רפואה לפני 40 שנה ובכל זאת עומדים אצלו בתור ומשלמים כמה אלפי שקלים לקבל ממנו חוות דעת, אז זורקים את הכסף לפח? העולם התעדכן מאז והוא נותר מאחור? ברור שלא!
אותו דבר לגבי כל בעלת מקצוע הנסיון זה דבר ראשון! אחר כך יש השתלמויות הנסיון מעל הכל.

• הוסף לסימניות
רק על זה יש לי חובה להגיב בשם קולגה שלי: גם הפרופסור שאנחנו הולכים אליו למד רפואה לפני 40 שנה ובכל זאת עומדים אצלו בתור ומשלמים כמה אלפי שקלים לקבל ממנו חוות דעת, אז זורקים את הכסף לפח? העולם התעדכן מאז והוא נותר מאחור? ברור שלא!
אותו דבר לגבי כל בעלת מקצוע הנסיון זה דבר ראשון! אחר כך יש השתלמויות הנסיון מעל הכל.
יש ויש.
אם הוא ממשיך ללמוד ולהתעדכן - מצוין.
מה לעשות שלא כולם כאלו?
אפשר לראות את זה, אגב, בכל מקצוע. גם בהוראה וגם במחשוב.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
תמונות מדהימות.
אלופה בניצול חומרי גלם, מעניין מאוד.
תמשיכי להעלות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה