התייעצות חייבים לעשות סוף!! לאופנועים בלילה!!

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
חבר'ה יש כאן שני נושאים כמעט נפרדים:
1. נודע לו לאדם על אי אלו נערים/ות במצוקה גשמית או רוחנית.
2. קיימת לו לאדם הפרעה ממשית ובלתי מוצדקת בשגרת חייו.

על הנושא הראשון הוא צריך לבחון את עצמו אם הוא מתאים ויכול וצריך להתגייס לעזרתם, כמה ואיך.
על הנושא השני הוא צריך לבחון האם ואיך ומתי הוא פועל לפתור את בעיית משפחתו.

זה שהם מפריעים לו לא מחייב אותו להתגייס לעזרתם יותר מכל יהודי אחר שנפגש איתם! להיפך - אם כבר, אולי יותר קשה לו לעזור להם!

[כמובן שיש שטוענים מנסיונם שכדי לפתור את בעייתו כדאי לו לעזור להם, אך הדברים אמורים כלפי אלו שהביעו דרישות וציפיות גבוהות...

• הוסף לסימניות
בוודאי שצריך לקרב אותם אבל אני לא חושב שזה כ"כ מעשי
אדרבה מי שיעשה אישזהו מעשה אפי' הכי קטן שיעדכן באשכול, ואין ספק לגודל הזכויות שלו ושל הבאים אחריו
אבל לא לשכוח את הצד השני, שהשכונות שלנו לא יהפכו למאורות פשע, ואפילו לא לפשעים וסבל כזה או אחר
האם לפנות למשטרה?!
ראשית, בבני ברק אפשר לפנות ל'שומרים', אין לא מכיר אותם אישית, ומי שמכיר כדאי שימליץ או יזהיר
אם אין ברירה, יש אמצעים פשוטים יותר...

• הוסף לסימניות
לא צחוק.
אברכים שאין להם כסף כדי להזמין לילדים שלהם פיצה אחת - יזמינו שלוש לנערי רחוב פורעים?
לא ריאלי.
מישהו ביקש שתיקנו פיצה??
א. אין צורך לקנות פיצה כדי לתת משהו מועיל. גם מילה או חיוך אמיתי יכולים לשנות עולמות.
ב. פיצה בימינו יכולה לעלות 20/10 ש''ח לעניות דעתי אפשר לשאול רב ויש מצב שהוא יתיר אפילו להשתמש בכספי מעשרות. אחרי הכל זה חסד אמיתי ואין לי ספק שהקב''ה מחזיר כפל כליים.
והכי חשוב המשפט שם היה נראה לי מידיי ציני ובכוונה תחילה לצחוק, יתכן וטעיתי בכ''א אין כאן עניין להתווכח ולרדת לפרטים קטנים כמו כמה עולה פיצה ואם אברך יכול לקנות גלידה, אם העיקרון הובן זה מספיק ולכל אחד יש את האפשרות להבין ולהסיק מה בכוחו לעשות. וכמו שכבר כתבתי גם חיוך או מילה טובה שבאה מתוך הלב יכולה לשנות עולמות.
חבר'ה יש כאן שני נושאים כמעט נפרדים:
1. נודע לו לאדם על אי אלו נערים/ות במצוקה גשמית או רוחנית.
2. קיימת לו לאדם הפרעה ממשית ובלתי מוצדקת בשגרת חייו.

על הנושא הראשון הוא צריך לבחון את עצמו אם הוא מתאים ויכול וצריך להתגייס לעזרתם, כמה ואיך.
על הנושא השני הוא צריך לבחון האם ואיך ומתי הוא פועל לפתור את בעיית משפחתו.

זה שהם מפריעים לו לא מחייב אותו להתגייס לעזרתם יותר מכל יהודי אחר שנפגש איתם! להיפך - אם כבר, אולי יותר קשה לו לעזור להם!

[כמובן שיש שטוענים מנסיונם שכדי לפתור את בעייתו כדאי לו לעזור להם, אך הדברים אמורים כלפי אלו שהביעו דרישות וציפיות גבוהות...
אף אחד לא ביקש שתיקחו אותם לטיפול ריגשי.
הוצגה כאן בעיה של הפרעה על ידי נוער רחוב והיה מי שהציע פתרונים של ראש בראש.
ועל כן כתבתי שפתרונות שכאילו:
א. פתרונות לזמן קצר עם תופעות לוואי קשות לעיתים קרובות.
ב. אף אחד לא יכול להבטיח לך מה המחיר שתשלם ויתכן והוא לא יהיה כזה פשוט.
ג. זה בעצם כמו להשים עזרה ראשונה על שן שצריכה טיפול שורש.

ולכן מה שנראה לי יותר ריאלי ופרקטי זה לנסות להבין את המניע לבעיה, זה לא אומר שיש צורך להקים מע''ש בכל שונה.
אדרבה מי שיעשה אישזהו מעשה אפי' הכי קטן שיעדכן באשכול, ואין ספק לגודל הזכויות שלו ושל הבאים אחריו
אבל לא לשכוח את הצד השני, שהשכונות שלנו לא יהפכו למאורות פשע, ואפילו לא לפשעים וסבל כזה או אחר
האם לפנות למשטרה?!
משטרה לא תעזור מניסיון.
אצלינו כפי שכבר כתבתי היה מי שהרים את הכפפה ושלח אותם להיות חובשים באיחוד הצלה.
חוץ מזה שהם מצאו מקום מועיל לעשות את החרקות שלהם. הדבר הזה שינה אותם ממש וגם האוירה בלילות נהייתה יותר רגועה בהרבה.
ראשית, בבני ברק אפשר לפנות ל'שומרים', אין לא מכיר אותם אישית, ומי שמכיר כדאי שימליץ או יזהיר
אם אין ברירה, יש אמצעים פשוטים יותר...
אם מדובר בנוער חילוני פושע שמגיע מהערים הסמוכות זה יתאים אבל אם זה נוער שוליים משלנו זה רק ייעשה יותר גרוע וחבל.
אצלנו היה ממש מעט נוער חילוני והרוב נוער שוליים.
ככה שזה פחות התאים. (היה מי שהזמין משטרה וראינו בעיניים שזה רק ניהיה יותר הזוי)

• הוסף לסימניות
בחורים משועממים שמחפשים אתגר אחרי שהפכו יום ללילה ולילה ליום.

סבלנו התלוננו ושום דבר לא עזר, עד שפשוט מישהו כאן הרים את הכפפה ושלח אותם להיות חובשים באיחוד הצלה.
אני מוחה בתוקף על מה שמשתמע כזלזול באישיותם המיוחדת של מתנדבי איחוד הצלה

• הוסף לסימניות
אני מוחה בתוקף על מה שמשתמע כזלזול באישיותם המיוחדת של מתנדבי איחוד הצלה
מאיפה הגעת לזלזול???
להיפך!!!
אני מלאת הערכה לדבר הזה שידענו שיש לו כח עצום אבל לא הבנו עד איפה.
אין לי אפשרות להמליץ לכל אחד להרים את הכפפה ולשלוח כי צריך לראות כל מקרה לגופו אבל כמובן שלא התכוונתי לזלזל לגמרי ההיפך.

• הוסף לסימניות
מזדהה עם כל מה שנכתב גם אצלנו זה רוע בהתגלמות וכשיורדים להעיר להם הם עושים רונדלות על גלגל אחד השם ירחם. לצערנו הרב חלקם מפסיקים רק אחרי שהסטטיסטיקה פוגעת בהם השם ירחם, אולי נקבל עלינו לא להקפיד עליהם מי יודע אם זה מה שגורם לסטטיסטיקה לרדוף אחריהם.
בקשר לפתרונות מה יכול להיות טוב יותר מאשכול כזה שהפתרונות באות עם המשתמשים להורים אחרי לילה כזה: @עוגת בוקר, עם @לימונדה, ולילדים @בוב ספוג.
סליחה ממי שלא הזכרתי ...

• הוסף לסימניות
אכן כן מי שמתנדב ראוי להערכה,
לגבי מחאתך טוב תעשה אם תמחה באזני האחראיים לכך שיקשיחו את הנהלים ולא כל --- יקבל תואר מתנדב וד"ל
אני לא נכנס לקטנות, הדברים ידועים, ראה בשרשור זה עדות על מקרה בסדר יחסי.
מסכימה שבמקומות מסוימים יש צורך בשינוי ושיפור אבל כדאי להיזהר ולא להוציא לעז סתם מבלי לבדוק את העובדות בשטח.
ואם אכן יש לכך בסיס אין צורך לדבר ברמזים אלא לבדוק טוב אם יש תועלת בכך במסגרת הזו, במידה וכן דברו ישר ולעניין ובמידה ולא עדיף גם לא ברמזים, זה הרבה יותר גרוע מאמירה מפורשת.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה