נכתב ע"י Shaniart;1037909:הצום גילה לי כמה אני מכורה לדבר הזה...
איך ניגמלים?
יש חסידויות מסויימות שבהן נשים לא צמות, כל היתר צמות כמובן.נכתב ע"י יענקי111;1037977:גם אני מכור מאוד. מה לעשות.
זה קשה אך עדיין לפני הקושי הגדול שיגיע אחה"צ בסביבות השעה 5. מתאפקים.
אך אגב, גיליתי שנשים צמות. זה מקובל אצל כולן?
בסביבה שלי מעולם לא ראיתי דבר כזה!!!
נכתב ע"י יענקי111;1037977:גם אני מכור מאוד. מה לעשות.
זה קשה אך עדיין לפני הקושי הגדול שיגיע אחה"צ בסביבות השעה 5. מתאפקים.
אך אגב, גיליתי שנשים צמות. זה מקובל אצל כולן?
בסביבה שלי מעולם לא ראיתי דבר כזה!!!
איזה הכללות...נכתב ע"י צקצוק;1037984:תלוי אצל מי....
חסידים שמעתי חצי יום.
ליטאים וספרדים ודאי כל הצום.
.
נכתב ע"י pessi&chani;1038002:איזה הכללות...
ראיתי נשים חסידיות שלא צמות בכלל או צמות יום שלם, ראיתי נשים ליטאיות כנ"ל.
נראה לי שזה הולך לפי מנהג הבית. לא קשור לקהילה.
ואכן, אצל הספרדים הבנתי שמקפידים על זה יותר,( למרות שעל השכנה שלי זה מדלג)![]()
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אגוז מלך, Esti Designs, שלמות של אירוע ומשתמש 1 נוסף4 //