דרוש מידע חייב לי כסף ולא מחזיר

כמיטב ידיעתי זו הלכה שחייבים להוציא שטר הלוואה.
בעלי הלווה לפני שנים (קרוב ל-10) 300$ לאדם מוכר, ויש שטר כמובן.
מדי פעם בעלי ניגש אליו, והוא מודה שהוא לווה, אבל הוא מחתן ואין לו מאיפה להחזיר. בעלי חושש להיות לו כנושה, וכך זה נשאר.
הזכרתי להעלי לעשות פרוזבול, ולא למחול לא על הכסף הזה. מקסימום שילדיו ישלמו את זה אחרי ה-120 שלו. 300$ אני אעניק להורי שמחתנים, לא למישהו מבית הכנסת...

לעשות פרוזבול, ולא למחול על הכסף הזה.
קודם כל צריך לבדוק אם החוב מלפני עשר שנים צריך היה גם לעשות פרוזבול בשמיטה הקודמת.
ואגב זה לא קשור למחילה רק דין של שמיטה ולא משנה אם מוחל או לא.

תילך איתו בתקיפות תטרטר אותו יום ולילה תתקשר לבית שלו בשעה 12-1 בלילה
מה עושים לאחד שמכרתי לו מוצר טוב הוא רצה את זה, לקח, משתמש בו, ואפילו הביא לי שטר אבל לא בקטע להחזיר לי....
מסנן אותי בטלפונים... ויש לו כסף! לא גביר... אבל עכשיו הוא קנה רכב, יד שניה אמנם.
אבל הסכום פה הוא לא גדול, כך שהתרוץ אין לי הוא קטנוני...
מה עושים למישהו יש רעיון?
אני חייב את הכסף!

ס"ה 3000 ש"ח
ו

זה לא צורת עבודה וצריך לזה יכולות ברזל בשביל לעבוד ככה.

צריך להבין באמת מי הבנאדם שעומדים מולו ולפי זה להתנהל.
אם זה סתם אדם מסכן שלא מצליח לשלם את חובותיו זה ספור אחד.
אבל אם זה אדם שבתור גישה לא לוקח אחריות על חובות, ונהנה לשאוב כסף עם ידיעה מצידו שלא יטרח לשלם, אז ההתנהלות מולו חייבת להיות בטקטיקה חד משמעית ובלי רגשות.

לא לצפות לרגשות ממנו ולא לצפות שיש איזה דרך איך לפרוט על רגשותיו, פשוט פעולה שתביא אותו למצב שהוא חייב לרווחתו האישית לשלם, כי לא מבין שפה אחרת לצער כולם.
את צודקת.
אבל המטרה היתה להיות חכם, לקבל את הכסף בלי להיות כנושה ובלי לפגוע מדי במערכת היחסים, ולא להיות צודק ולחנך אותו.

ונכון, שצריך עצבי ברזל ואני בוודאות לא הייתי מצליחה לעשות את זה במיוחד כשמדובר מהזן השני שתארת, שפשוט לא לוקח אחריות, אבל במבחן המציאות זה עבד וכמובן שנלמד לקח לחיים...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה