חיים על מזומן..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דינה די;1334811:
אני הייתי סופר בזבזנית...
ועד היום אם יש לי שקל מיותר הוא לא חוזר הביתה (כמובן בהגזמה)
זה אכן עבודה עצמית וטוב לי כ"כ שאני ממליצה לאחרים!

ואצלי זה לא בהגזמה...גם ב10 אג' אני אמצא מה לקנות..
לאט לאט מתחנכים,אם בכלל..אבל מזומן אם יש קונים אין-לוקחים חלב ועוף מאמא....(גם כשזה לא נעים) ולומדים פעם הבאה לא לבזבז בלי חשבון

• הוסף לסימניות
א"א לחיות רק על מזומן יש הוצאות לא צפויות שאת חייבת להוציא
ולשלם בתשלומים

• הוסף לסימניות
תקופה גדולה חייתי על מזומן, זה היה מצויין. יושבים עם החשבונות ובודקים: ממוצע של חשבון חשמל, מים, ארנונה, טלפון וכו' שהרבה יותר נוח לשלם באשראי או בהוראת קבע. החשבונות שהם דו חודשי מחלקים לשניים. מהמשכורת משאירים את כל ההוצאות הנ"ל+קצת רזרבה בבנק. את השאר מושכים. ומחלקים: X סכום למחייה, X סכום לביגוד X סכום לחיסכון להוצאות לא צפויות. מחלקים את סכום המחייה ל-4 כל שבוע הולכים לסופר (או פעם בחודש לפי הנוחות) ועושים קנייה לפי הסכום שיש, כמובן שיש להשאיר מזה למכולת לחם, חלב ועוד. כאשר מחזיקים את הכסף ורואים אותו 'הולך' מרגישים הרבה יותר את ההוצאה, ופשוט לא מוציאים יותר משיש.

• הוסף לסימניות
לנו גם אין כרטיס אשראי ואנחנו מסתדרים יופי! :)
ולא בסוף חודש מופתעים מהסכום המופקע שאתם
לא יודעים מאיפה זה הגיע...:eek:

וכלל חזק שאומר:
שהרבה יותר קשה להוציא מהכיס כסף מזומן
שעמלת עליו מאשר להוציא את האשראי
ו''לגהץ'' אותו....

מונע התפתיות לקניות מיותרות...:(

• הוסף לסימניות
אנחנו התנהלנו כמה שנים בלי אשראי בכלל, אלא מזומן.
כשנכנסת המשכורת מוציאים סכום - ובמהלך החודש לפי הצורך מוציאים סכומים קטנים יותר.
וגם משתמשים בשקים מזומן, ולא דחויים.- ככה לא מופתעים כשפתאום יש חיוב של שק שנתנו לפני חודשיים.
במהלך הזמן הבנו שיש דברים שממש נתקעים אם אין אשראי (שכירות רכב לדוגמא, ועוד) אז עשינו אשראי שלא יוצא מהארנק בכלל, אלא רק למקרים שאופציית התשלום היא אשראי בלבד.

• הוסף לסימניות
דווקא אני מרגישה שהמזומן נעלם לי מהארנק...
אם ההוצאות הם באשראי,
יש דוח מפורט ותמיד אפשר לראות מה קנו, כמה קנו, איפה קנו ולאחוז ראש...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י hila;1334874:
ואצלי זה לא בהגזמה...גם ב10 אג' אני אמצא מה לקנות..
לאט לאט מתחנכים,אם בכלל..אבל מזומן אם יש קונים אין-לוקחים חלב ועוף מאמא....(גם כשזה לא נעים) ולומדים פעם הבאה לא לבזבז בלי חשבון

כשהמצב במזומן הוא כך ההוצאות באשראי בהרבה יותר כי בכרטיס אשראי אפשרי לבזבז בהרבה יותר מ10 אג ובמזומן אפשר לקובע עם כמה כסף לצאת מהבית וזה רמת הביזבוז ליום זה

• הוסף לסימניות
אני לא קראתי הכל.
אבל אחד הדברים הראשונים של חברות העוזרות למשפחות לנהל תקציב הוא המעבר למזומן!
אין ספק שזה יותר חסכוני, ומצריך זמינות וכואב לשפוך אותו.
וכן אני זוכר שהם ספרו סיפור על מישהו שעבר למזומן ועדיין לא הצליח לחסוך והציעו לו לעבור לשטרות של 50. הוא אמר שבקניה הבאה בסופר אחרי שעזב את האדומים, כל כך כאב לו הלב לראות כזאת ערימה מחליפה ידיים וחסך כ300 ש"ח.

• הוסף לסימניות
עוד פטנט ששמעתי,
שמעתי פעם ממישהי שטוב לחיסכון לצאת לקניות (ביגוד וכד') עם פנקס צ'קים. ככה חוסכים את כל ההוצאות הנלוות לרניה (קרי: בקבוק שתיה ואולי כמה עוגיות, סרט לתינוקת במחיר מציאה, צעיף רק ב15 ש"ח וכו')
כי הרי לא תכתבי צ'ק על 15 ש"ח. ככה קונים רק מה שתכננו לקנות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sm05276;1335197:
עוד פטנט ששמעתי,
שמעתי פעם ממישהי שטוב לחיסכון לצאת לקניות (ביגוד וכד') עם פנקס צ'קים. ככה חוסכים את כל ההוצאות הנלוות לרניה (קרי: בקבוק שתיה ואולי כמה עוגיות, סרט לתינוקת במחיר מציאה, צעיף רק ב15 ש"ח וכו')

או שזה גורם דווקא להוסיף לקניה עוד כמה דברים כדי להגיע לסכום שהגיוני לכתוב עליו צ'ק...

• הוסף לסימניות
אני חושב שתלוי באופי של הבנאדם, ולא באמצעים
מי שהוא בזבזן יבזבז בכל מצב, ומי שלא, לא יבזבז בכל מצב

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י משבצת 2;1335203:
או שזה גורם דווקא להוסיף לקניה עוד כמה דברים כדי להגיע לסכום שהגיוני לכתוב עליו צ'ק...
בוודאי שאפשר לעקוף, כל דבר.
מדובר בעצות למי שרוצה לחסוך, לא למי שיחפש תרוצים.
אני אישית אם אלך עם כסף קטן הוא יתגלש לי. 5 ש"ח לפה ועוד 17 למשהו אחר וכו'.
ולא ארגיש אותו.
את המילה אופי כבר הזכרנו?:rolleyes:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יוסניו;1335220:
שכחתי לציין שלא עברתי על כל התגובות
סליחה:cool:

ממש לא היתה כוונה אישית
כל אחד שהגיב אמר את זה. (וגם אני כמה פעמים)
מאד מובן.
מתנצלת אם היה נשמע אחרת מתגובתי.

• הוסף לסימניות
החסרונות של מזומן:
א. הוא נותן אשליה שיש כסף (הארנק מלא) ואפשר לקנות, גם כשהיה רצוי לשמור את הכסף הזה לדברים אחרים.
ב. הוא גולש מהארנק מדי בקלות: עשר לפה, חמש לשם, חמש עשרה לכאן ועוד עשרים לשם, לכו תרשמו על מה יצאו פה מאה שקלים!
ג. אמנם אנחנו טיפוסים מאד מסודרים, אבל לאן נעלם לי השטר שהיה פה? ועוד לא הזכרתי מה שקרה לי: נגנב לי הארנק!! נו.... המזומן - הלך עליו. האשראי - מבוטח. קיבלתי הכל בחזרה.
בכרטיס אשראי: אנחנו עוקבים כל הזמן באתר הבנק אחרי החיובים ויודעים לאן הלך כל שקל. אפשר גם לראות שאין חריגה מהממוצע של החודשים האחרים. והכי נוח: כל החיובים ביום אחד. נראה לי שלאנשים מחושבנים האשראי הוא אמצעי תשלום מעולה. מי שנהנה לגהץ (תמיד שנאתי:D) שיעבור למזומן, אבל רק עם הדרכה מתאימה, כמו שכבר הזכירו: חלוקה לקטגוריות וכו'.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י hila;1334874:
וכשאין אופציה לקחת מאמא, מתחנכים יותר מהר.

• הוסף לסימניות
אנחנו חיים במזומן,
הדרך הכלכלית שלנו מנוהלת לפי שיטת "איתנות"
מומלץ מאוד

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sh12;1335013:
דווקא אני מרגישה שהמזומן נעלם לי מהארנק...
אם ההוצאות הם באשראי,
יש דוח מפורט ותמיד אפשר לראות מה קנו, כמה קנו, איפה קנו ולאחוז ראש...

לאחוז ראש זה דבר חשוב, אבל לאחוז את הכסף זה עוד יותר חשוב...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sm05276;1335197:
עוד פטנט ששמעתי,

נכתב ע"י משבצת 2;1335203:

בצ'ק יש גם בעיתיות מסוימת שאת לא יודעת כמה זמן יקח עד שייפדו אותו וצריך לעקוב אחרי זה

• הוסף לסימניות
..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה