חיים על מזומן..

• הוסף לסימניות
האם לדעתכם קל יותר לחיות בחיסכון כשהכסף נמצא במזומן בבית, ומוציאים רק ממנו?
או שאין הבדל אם מגהצים באשראי (בדיירקט...), והרעיון הוא המודעות לחיסכון וההתנהלות בהתאם לכך?
(אני מתכוונת להוצאות של קניות משתנות ולא הוראות קבע ותשלומי חשבונות וכד')

• הוסף לסימניות
ענין של אופי.

• הוסף לסימניות
אני באופן אישי לא רואה הבדל בין מזומן לכרטיס אשראי שהוא דיירקט.
בסה"כ שניהם עובדים ככה שכשיש כסף קונים, וכשאין א"א לקנות.

• הוסף לסימניות
אני כן חושבת שעדיין יש הבדל בין אשראי דירקט לבין מזומן ביד
תכלס בקניה בסופר, ישנה מאוד אם השתמשתי בחמישים או בשבעים ש"ח, וכמה תכלס ישאר לי 'ברזלים' ביד להמשך היום,
ולחילופין לא ישנה לי כ"כ אם ירד מהחשבון 50 ש"ח או 70 ש"ח
ככה זה אצלי בכל אופן

• הוסף לסימניות
לדעתי כשיש כסף מול העיניים פסיכולוגי מוציאים יותר..
הכי טוב להוציא סכומים קטנים- מזומן למטרה מסוימת לדוג-X ₪ לשבת X ₪ לביגוד (אפילו לשים פיזי בנפרד)כך שההגבלה מראש ולא כמו באשראי שזה לא מבוקר.
בכל אופן צריך להיות אופי מסוים כדי לחיות ככה.

• הוסף לסימניות
מנסיון שלי עם אשראי (לא דיירקט) קשה לגמור את החודש...
עם מזומן-יש קונים,אין אז אין.
ובהחלט יש הבדל בהרגשה כשאת/ה משלמם/ת במזומן את/ה מרגיש/ה יותר שמוציאים כסף ואולי זה סיבה לחשוב פעמיים

• הוסף לסימניות
כך אני סוברת, ולא מנסיון.
כשהכסף מול העיניים את רואה איך הוא מתכלה ואיננו ופסיכולוגית את מוציאה פחות.
השאלה אם זה באמת כך, או שגומרים אותו והולכים לכספומט....

• הוסף לסימניות
אני חושבת שיש מאד הבדל.
היה לי תקופות שחייתי על מזומן, ויש תקופות שחייתי על אשראי דיירקט.
בהחלט יש הבדל גדול, כי גם בדיירקט יש מסגרת אשראי... שאפשר לחרוג ולהגיע למינוס...
כשאת חייה על מזומן, כמו שאמרו פה, את מרגישה איך הכסף אוזל... וחושבת פעמיים.
וכן אם יש קונים אם אין אז לא...
וכמו שאמרו קודמותיי זה ענין של אופי, אך מאד מאד מומלץ להתרגל לחיות כך, תאמינו לי חיים יותר רגוע!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמי1;1334616:
כך אני סוברת, ולא מנסיון.
כשהכסף מול העיניים את רואה איך הוא מתכלה ואיננו ופסיכולוגית את מוציאה פחות.
השאלה אם זה באמת כך, או שגומרים אותו והולכים לכספומט....

ובתחילת החודש - מאיפה הכסף? הולכים לבנק ומוציאים סכום שמחליטים שזה יהיה ההוצאות שלנו החודש?

• הוסף לסימניות
אני כן מכירה טוב מאד את כל הכספומטים בסביבה....ובחשבון צעיר המשיכות לא עולות לשמחתי...
יש בזה 2 יתרונות:
אם את הולכת ורואה משו שלא תכננת /יקר יותר אז בדרך (לכספומט) יש לך מספיק זמן לחשוב פעמיים...
וגם את רואה שאת משלמת 300שח זה 300 שח ...את חיה את זה בעניים...
אני לא מושכת סכום גדול בתחילת החודש כי הוא יגמר לי.... פעם עבדנו עם פעם בשבוע....(בעלי שואל אותי למה אני כ"כ לא אוהבת כסף...לא אוהבת להשאיר אותו אצלי ... :) )
אבל זה עוזר רק מעט הכי נכון זה לחשוב בראש ולתכנן שאם בתחילת חודש קונים כל מה שבא..בסוף החודש לא ישאר כסף ללחם וחלב....

• הוסף לסימניות
מצטרפת לדעה שמזומן מול העיניים הוא יותר חסכוני.
לדוגמא, אם יצאתי לקניה מסוימת עם סכום X, ובקרבת מקום פתאום אני רואה עוד חנות שבא לי להכנס לקנות בה, אז אני משתמשת רק בכסף שנותר או שאין לי עודף מהקניה ואז אני לא קונה.
עכשיו תגידו שבעצם יכולתי לחסוך זמן ולקנות עוד משהו על הדרך במקום לצאת שוב, אז זהו, שברוב המקרים ממש לא.
אם זה היה משהו דחוף, היית רושמת אותו וזוכרת ממנו בסיבוב הקניות שלך מראש, ואם לא רשמת אותו אז הוא לא דחוף ואת יכולה לדחות את הרכישה שלו לפעם אחרת או שבסוף לא תרכשי בכלל. לפעמים דווקא דחיית הקניה חוסכת בסופו של דבר כי פתאום קולטים שזה לא ממש דחוף, ואלי בכלל מיותר.
כמו"כ, במהלך החודש, כשאת פתאום רואה שהכסף המזומן הולך להגמר, אז כאן מתחילים למתן את הקניות עד המשכורת הבאה. ובס"ד מסתדרים.
מומלץ מנסיון.

• הוסף לסימניות
ולכן שאלתי קודם ולא נעניתי:
מאיפה יש בתחילת החודש את המזומן? מוציאים מהבנק סכום משוער שאמור להספיק לקניות לכל החודש?
לא נראה לי שיש מי שמקבל היום את המשכורת במזומן...

• הוסף לסימניות
מוציאים מדי פעם סכום...און קצת קצת.
או שמלווים(בכולל) עד שמקבלים את המשכורת

• הוסף לסימניות
אנחנו חיים על מזומן.בלבד. מה שיש- משתמשים ואם אין-אין.
המשיכות שלנו מהכספומט (קרוב) הם בסכומים קטנים וספציפים (מעריכים כמה נצטרך למשל קניה במכולת, נעליים וכו') כל פעם שצריך למשהו מסוים- מושכים. נכון לאף אחד אין בתחילת החודש הכל מזומן אבל סכום קטן עוד יש מאיפה להוציא אפילו אם הכספומט רחוק את מחשבנת שישאר לך לתחילת החודש עד שנהפך למזומן (זה מבחינתך סוף החודש)
כשמתרגלים לזה החיים נהיים שלוים ומחושבנים עם הרגשה נפלאה של שליטה וכמובן החוש הזה לדעת מתי את קונה מציאה (שצריך) או סתם התפתית (וגם זה מותר!)
ודרך החיים הזאת מומלצת לכל אחד גם אם המשכורת שלו 20000 בחודש...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sari93;1334700:
ולכן שאלתי קודם ולא נעניתי:
מאיפה יש בתחילת החודש את המזומן? מוציאים מהבנק סכום משוער שאמור להספיק לקניות לכל החודש?
לא נראה לי שיש מי שמקבל היום את המשכורת במזומן...

תחילת החודש אצלי פרושה היום שבו מקבלים את המשכורת. ביום זה שהמשכורת נכנסת מושכים מהבנק קצת פחות מסכום המשכורת ובזה משתמשים. מה שנשאר בבנק זה כדי שתחול הברכה על "יש מיש" (חיריק וצירה), ואת זה מוציאים בשעת חירום. שיטת "השקל האחרון", היא גם שיטה שאמצנו: "את השקל האחרון תשאירו לכם תמיד בכיס", תמיד מוציאים רק עד השקל האחרון ולא מוציאים את השקל האחרון.
אפשרי לעמוד בזה מנסיון.

• הוסף לסימניות
זה ממש עניין של אופי, אצלנו הכל באשראי, ככה אנחנו יותר שולטים בהוצאות כי באתר של בנק הפועלים הוא מחלק את ההוצאות לפי קטגוריות וכו' ואפשר לראות איפה הוצאת כל דבר ולאן הלך כל שקל.
אני לא טיפוס שבכסף אשלם פחות ובאשראי יותר. ולכן לנו זה עזר מאד.
רואים למשל שמדי כסף הלך לתחום מסוים ויודעים לחודש הבא.
וגם הוא נותן לראות גרף של הוצאות והכנסות כל חודש ולעומת חודשים קודמים וכו'.
מי שמתאים לה מומלץ מאד!

• הוסף לסימניות
בהרבה יותר טוב לחוית על מזומן את חיה מחושב
לגבי גרף לדעת לאן הלך הכסף יש תוכנה שממש עוזרת לראות
אצלי בכל אופן כשאני משלמת במזומן אני מרגישה כמה כסף יורד
מרגיש תכובד בארנק ולכן זה יותר מחושב בכרטיס אשראי משום מה הגיהוץ יותר קל גם בדירקט
וכן לא קונים שטיות או דברים שחושבים שהם חשובים כי אין כסף מזומן על המקום
פחות כאב ראש בסוף החודש לחסות תחודש
ואם יש משו שמאד מאד משתלם וחבל לי אני יבקש נלשים בשד או הלך שוב לקנות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מפרגנת;1334776:
בהרבה יותר טוב לחוית על מזומן את חיה מחושב
לגבי גרף לדעת לאן הלך הכסף יש תוכנה שממש עוזרת לראות
אצלי בכל אופן כשאני משלמת במזומן אני מרגישה כמה כסף יורד
מרגיש תכובד בארנק ולכן זה יותר מחושב בכרטיס אשראי משום מה הגיהוץ יותר קל גם בדירקט
וכן לא קונים שטיות או דברים שחושבים שהם חשובים כי אין כסף מזומן על המקום
פחות כאב ראש בסוף החודש לחסות תחודש
ואם יש משו שמאד מאד משתלם וחבל לי אני יבקש נלשים בשד או הלך שוב לקנות

בקיצור,
עניין של אופי.
אם את אחת שאם יש קונים ואם אין לא קונים, אז לא משנה איך משלמים.
(ואגב, אם יש אחת שהיא בזבזנית אז גם לא יעזור שום דבר חוץ מעבודה עצמית חזקה.)
ואם את בין לבין אז יכול להיות שטוב לך מזומן.

• הוסף לסימניות
לא עברתי על כל האשכול, אבל קראתי פעם שיקול חיובי לשימוש בכרטיס אשראי.. ולמה?
כשמשלמים במזומן/דיירקט; סכום ההוצאות בסוף החודש יכול להיות גבוה יותר מן הצורך.. אם יש, אז למה לא לקנות? אפילו שבעצם הצורך בקנייה הוא לא חיוני ממש.
וכשמגהצים באשראי; יש הרי פירוט חיובים [לתאריך X] באתר הבנק. וכשהחיוב נוסק ונוסק, אתה נעצר, וממשיך לגהץ רק מה שבאמת חיוני. ומה שלא, אתה דוחה לחודש הבא.

כל זה במידה ועוקבים אחר החשבון באתר הבנק.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sm05276;1334793:
בקיצור,
עניין של אופי.
אם את אחת שאם יש קונים ואם אין לא קונים, אז לא משנה איך משלמים.
(ואגב, אם יש אחת שהיא בזבזנית אז גם לא יעזור שום דבר חוץ מעבודה עצמית חזקה.)
ואם את בין לבין אז יכול להיות שטוב לך מזומן.

אני הייתי סופר בזבזנית...
ועד היום אם יש לי שקל מיותר הוא לא חוזר הביתה (כמובן בהגזמה)
זה אכן עבודה עצמית וטוב לי כ"כ שאני ממליצה לאחרים!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה