מידע שימושי חיסון+ מחלה אוטואטימונית.... יש מידע?

• הוסף לסימניות
מכירים מישהו עם מחלה אוטואימונית שהתחסן?
יש במשפחתי מישהו עם רקע של 2 מחלות אוטואימוניות
לא קיבל תשובה ברורה מהרופאים לגבי החיסון.
(כנראה שבעצמם לא יודעים, התשובות בסגנון של התפתלות והתחמקות לפה ולפה...ולא חד משמעיות)
עלי לציין שהוא מחלים פעמיים ועבר את הקורונה יחסית בקלות.
אבל עקב התגובות האוטואימוניות הוא מאד חושש מתגובת הגוף לחיסון.
אנחנו חוששים בשבילו, דואגים עליו (רוצים שיתחסן.....)

וחשוב לנו לדעת אם יש אולי למישהו נסיון או מידע ברור כדי להרגיע אותו ולא לקחת אחריות מיותרת....

• הוסף לסימניות
בנושא כל כך רגיש כדאי להתייעץ עם רופא שמכיר את התיק היטב ויודע לענות את התשובה המרגיעה והנכונה ביותר.

מכירה מישהו שהתחסן וסובל ממחלה אוטואימונית אבל אי אפשר להקיש ממקרה למקרה

• הוסף לסימניות
בנושא כל כך רגיש כדאי להתייעץ עם רופא שמכיר את התיק היטב ויודע לענות את התשובה המרגיעה והנכונה ביותר.

מכירה מישהו שהתחסן וסובל ממחלה אוטואימונית אבל אי אפשר להקיש ממקרה למקרה
איך הגיב הגוף לחיסון?

• הוסף לסימניות
מכירה גם נערה כזו,
התחסנה לאחר התייעצות עם הרופאים שלה,
עבר ללא תופעות.
חשוב מאוד להתייעץ כי כפי הידוע לי לא ממליצים לכולם להתחסן, תלויי מצב, איזה מחלה וכו'

• הוסף לסימניות
מכירה נערה מקרוב שהתחסנה,
ושוב המחלה האוטואימונית שקיימת אצלה התפרצה,
אחרי תקופה ארוכה שהכל היה בסדר,
קיבלה סטרואידים תקופה קצרה וחזרה לעצמה ב"ה!

היא היתה מחלימה ועברה את הקורונה בסדר,
לפני מס' ימים הרופאה שלה המליצה לה להתחסן שוב,
ההורים הביעו את החשש מהתקפה נוספת של המחלה,
אבל הרופאה אומרת שעדיף התפרצות קטנה שתטופל בסטרואידים ולא חלילה איזה זן חדש של קורונה...

אציין,
שמבין הילדים שמטופלים אצל אותה רופאה רק 2 הגיבו כך אחרי החיסון.

• הוסף לסימניות
מכירה מישהו שהתחסן עם מחלה אוטואימונית משמעותית ועבר בשלום ב"ה
אבל בליווי רפואי בביה"ח גדול עם טיפןל מקדים לפני החיסון.
אם זו מחלה משמעותית חובה להתייעץ עם רופא בכיר
ואם מתחסנים אז עושים את זה בביה"ח על כל צרה שחלילה לא תבוא

• הוסף לסימניות
"מחלה אוטואימונית" זאת כותרת יפה לקשת ענקית של מחלות.
אינה דומה מחלה כמו סוכרת נעורים, שיש עליה ידע רפואי ומחקרים רבים בכל תחום, למיאסטניה גראביס- שאני לא חושבת שמישהו בדק את השפעת החיסון על החולים בה.
בקיצור, לכו להתייעץ בצורה פרטנית עם הרופא שלכם או לפחות בפורום מתאים יותר.
רק בריאות!

• הוסף לסימניות
נראה לי שגם תת פעילות של בלוטת התריס נכנסת תחת הכותרת של "מחלות אוטואימוניות". (אם זה, בכלל, נחשב מחלה...) ומכירה אחת שלוקחת קבוע אלטרוקסין- התחסנה פעמיים- וגם חלתה קודם, והכל בסדר...
זו נראית לי שאלה כוללנית מדי... הכי טוב- שאלו רופא שמתמצא בבעיה הספציפית שלו. ואם כבר חלה פעמיים- אולי, בכלל, החיסון מיותר? (אבל לא אומרת כלום! לא לוקחת אחראיות)

• הוסף לסימניות
זו האמת.
אם לא היו מחסנים את הסובלים מכך (5%-10% מכלל האוכלוסיה) היינו בעיצומה של מגפה...
לא מבינה מה את רוצה לומר. מה האמת? זו מחלה? זו קבוצת סיכון?
אם לחסן- אזי את כלל האוכלוסיה. אחרת נהיה בעיצומה של מגיפה. ואין לזה קשר לבעיה הנ"ל...

• הוסף לסימניות
לא מבינה מה את רוצה לומר. מה האמת? זו מחלה? זו קבוצת סיכון?
אם לחסן- אזי את כלל האוכלוסיה. אחרת נהיה בעיצומה של מגיפה. ואין לזה קשר לבעיה הנ"ל...
זו אינה מחלה ולכן לא ניתן להקיש מכך.

• הוסף לסימניות
נראה לי שגם תת פעילות של בלוטת התריס נכנסת תחת הכותרת של "מחלות אוטואימוניות". (אם זה, בכלל, נחשב מחלה...) ומכירה אחת שלוקחת קבוע אלטרוקסין- התחסנה פעמיים- וגם חלתה קודם, והכל בסדר...
זו נראית לי שאלה כוללנית מדי... הכי טוב- שאלו רופא שמתמצא בבעיה הספציפית שלו. ואם כבר חלה פעמיים- אולי, בכלל, החיסון מיותר? (אבל לא אומרת כלום! לא לוקחת אחראיות)
תת פעילות זו לא מחלה אוטואימונית
יש מחלה אוטואימונית של בלוטת התריס (האשימוטו) שגורמת גם כן לתת פעילות
בד"כ היא מתלווה למחלה אוטואימונית נוספת.

אבל--
מי שיודע מה נכנס לקטגוריה של מחלה אוטואימונית
הבין מצוין את השאלה שלי
וגם סיפקו פה תשובות שממש הועילו (בתוספת להתייעצות עם רופאים כמובן)

• הוסף לסימניות
זו שאלה מאוד אינדבידואלית
יש המון מחלות אוטואימינויות שהמשותף להן הוא שהמערכת החיסונית תוקפת את הגוף.
כל מחלה מתנהלת אחרת וגורמת לנזקים אחרים בגוף.
לכן-
אי אפשר בשו"א להקיש מאדם עם מחלה אוטואימונית X לאדם עם מחלה אוטואימונית Y, נניח שלראשון יש לופוס [זאבת] ולשני קראהן וכו', יש קרוב ל 80 [אאל"ט] מחלות אוטואימוניות. ובהחלט שאי אפשר להסתמך על מישהו שקיבל חיסון בהוראת הרופא המטפל שלו לבין מישהו אחר שלא קיבל
לפני כל חיסון [ונטילת תרופה חדשה] חובה להתייעץ ברופא המטפל.

אני מכירה אישית מישהי עם לופוס שהתחסנה בשלושה חיסונים לי הוראת הרופא המטפל שלה שמכיר אותה ואת התיק הרפואי שלה. האמת- לא יודעת איך הרגישה אחרי החיסונים. לא חפרתי

• הוסף לסימניות
אם זה רלוונטי, אני התחסנתי עם קוליטיס, (מנה 1- מחלים), כמעט בלי תופעות לוואי.

• הוסף לסימניות
אם לוקחים סטרואידים אחרי החיסון הוא די מבטל את ההשפעה שלו

שווה להתייעץ עם רופא ועם פוסק הלכה שמתמצא ברפואה אולי כדאי להתחסן עם חיסון של אסטראזניקה - שעובד שכמתכונת החיסונים הישנים

• הוסף לסימניות
מחלה אוטואימונית היא זו שהמערכת החיסונית תוקפת משהו שהיא לא אמורה לתקוף ויוצרת בעיה.
איך כל זה אמור להיות מושפע מחיסון לקורונה???? למה זה נשמע לי כמו: "האם יש בעיה לג'ינג'ים להתחסן?" וסתם בשביל הספורט: מתי ובאיזו אוניברסיטה למדו הרופאים על חיסוני קורונה לבעלי מחלות אוטואימוניות???

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה