חישוב חופשת לידה

• הוסף לסימניות
באחת משלושת החודשים לפני החופשת לידה היה חופשה של החברה למשך 3 ימים - ככה שזה הוריד לי מהמשכורת. האם אפשר בכל זאת לקבל על החופשה הזאת בחישוב של הדמי לידה - להצהיר על החופש שהיה?
תודה

• הוסף לסימניות
מקבלים או לפי ממוצע של 3 חודשים אחרונים או לפי ממוצע של 6 חודשים אחרונים, הגבוה מביניהם באופן אוטומטי.
ולתקן שכר זה רק דרך המעסיק שיוסיף שכר על החודש הרלוונטי, וידווח לביטו"ל.
אין דבר כזה להצהיר על חופש וכדו'.

• הוסף לסימניות
הביטוח לאומי מתייחס אך ורק למה שדווח. ז"א לתלוש שיצא...
את רוצה כאילו להגיד לו בע"פ היה חופשה?? כל אחד יבוא להגיד מה שהוא רוצה..
אין דבר כזה, הם מתייחסים רק למה שדווח.

• הוסף לסימניות
תופסת טרמפ... אני רוצה להגדיל את התלושים שלי בשביל חופשת הלידה שלי, עד כמה אפשר להגדיל מבלי שיעשו לי בעיות בביטוח לאומי?

• הוסף לסימניות
תופסת טרמפ... אני רוצה להגדיל את התלושים שלי בשביל חופשת הלידה שלי, עד כמה אפשר להגדיל מבלי שיעשו לי בעיות בביטוח לאומי?
ואוו, תקשיבו, יש לכם ממש אומץ לשאול שאלות כגון אלה בכאלה פורומים ציבוריים..

• הוסף לסימניות
כתוב באתר כל זכות-

• אם במהלך התקופה שעל-פיה מחושבים דמי הלידה חלה הפחתה זמנית בשכר העובד/ת (למשל בגין שביתה, מחלה, תאונה, אבל משפחתי או חופשה), יחושבו דמי הלידה על בסיס השכר שהיה משולם לולא ההפחתה. על-פי חוזר המוסד לביטוח לאומי "חופשה" כוללת חופשה שנמשכה עד חודש, גם אם נלקחה מבחירה של העובד/ת.
אז זה אומר שכן מחשבים את החופש?

• הוסף לסימניות
אבל איך הם יודעים על זה?
אולי רק אם משולם בתלוש עבור הימי חופשה/אבל וכו'

• הוסף לסימניות
מסתבר שזה צריך להופיע בתלוש בסעיף נפרד, ההיעדרות בגין מחלה וכו'

• הוסף לסימניות
תנסי לבקש מהמעסיק לדווח לביטוח לאומי על החופשה שהייתה - ובגינה ירידת השכר,
אולי הוא יכול להוציא תלוש מתוקן רק מבחינת הדגש לסעיף הזה -
ולתקן את הדיווח אצלם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה