חליל - איך עולים טון בחלילית?

• הוסף לסימניות
אשמח באם מישהו יוכל להסביר איך עולים טון בנגינה על חלילית???
אני מנסה להשתלב בנגינה עם דיסק וכו' ואני לא מצליח להשתלב בטון שלהם:eek:

• הוסף לסימניות
כלומר ....
אני מתכוון לטון גבוהה מאד
תסביר לי מאיזה תו להתחיל...
אני חדש בתחום:eek::eek:

• הוסף לסימניות
תנסה עם אורגן לתפוס את הסולם של של השיר שאתה שומע
וממנו להתחיל

• הוסף לסימניות
כדאי לך לקחת כמה שיעורים אצל מורה בשביל לדעת לנגן את כל הסולמות. בלי זה - נראה לי שיהיה לך מדי מסובך לנסות להתאים את עצמך לטון של נגינה של אחרים, אלא אם כן הנגינה ההיא בסולם לא מסובך שתוכל להשתלב בקלות.

• הוסף לסימניות
לא הבנתי את הכותרת
זה מתחיל עם חליל ולפתע עובר לכלי שונה לגמרי - חלילית

• הוסף לסימניות
עד כמה שאני יודעת צריך לרכוש חליל אחר (יש כמה סוגים וכל אחד מתאים לטון אחר)

• הוסף לסימניות
לא הבנתי.
אם השאלה היא- איך לעלות אוקטבה, זה על ידי סגירת החור שבחלק התחתון- רק לחצי ונשיפה יותר חזקה.
לעלות טון אחד זה פשוט במקום דו- רה, ובמקום רה- מי וכן הלאה.
אם המנעד של השיר לא מסתדר עם הכלי שבידך, אולי כדאי לנסות בחלילית אלט.

• הוסף לסימניות
לפעמים זה סולם עם הרבה חצאי טונים של חלילית ואז צריך לפעמים לסתום כמה חורים להשאיר אחד פתוח ולסתום עוד שניים מתחתיו, וכשעולים - להעלות אץ החור הפתוח למעלה, דהיינו לפתוח חור נוסף מעל החור הפתוח שבין האצבעות ולסתום את החור שמתחתיו ולשחרר את האצבע התחתונה שסותמת

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה