בטח,
אני מטגנת בצל עם שמן - כמות יפה אך שלא ישחה בשמן (בד"כ אני עושה 2 בצלים לסיר רחב כי הבצל מצטמק)
אחרי שהבצל נהיה שחום טוב טוב (לא זהוב - שחום)
שמים בערך 3 כפות גדושות רסק עגבניות (הטעם בין החברות גם שונה - אני משתמשת ברסק שימורים של יכין)
דואגת שהרוטב יכסה את כל התחתית של הסיר.
ואז החלק המאתגר קצת שכולם פותחים עליו עיניים - צריך לשרוף קצת את הרסק

צריך לדאוג לערבב את הרסק ברגע שהוא מתחיל להדבק לסיר
וככה לעשות לו כל פעם - לתת לו להשרף קצת (לא עד כדי כך שיהיה ריח שרוף) אלא שיהיה צריך לגרד את הרסק מהסיר.
עד שהוא נהיה ממש מצומק ושחום ויותר סמיך ואז להוסיף את המים ולערבב, מלח לפי הטעם.
אח"כ שמה תפוחי אדמה ועוף (גרונות הודו גם טעים מאוד)
אחרי שאני נותנת איזה ארבעים דקות - לתפוא ולעוף להתבשל (כמובן מים מוסיפים כשצריך כדי המים יורדים)
אני שמה את הגריסי פנינה (קצת פחות מ3\4 כוס.. תלוי בגודל של הסיר ובכמות המנות שאת רוצה) ואת השעועית האדומה. (אנחנו שמים בערך כמות של חצי שקית אוכל)
*את השעועית להשרות במים אפילו יום יומיים לפני ואת הגריסים לשטוף במים טוב לפני שמכניסים לסיר*
(אגב אם שמים את הגריסים והשעועית מההתחלה ביחד עם העוף - הסיר צפוף וסמיך והעוף והתפוא יתבשל פחות ויותר ישרף כי הגריסים תופסים נפח. ברגע שזה מימי זה מתבשל יותר טוב ולא נשרף מהר.)
נותנים עוד איזה עשרים דקות בישול - מערבבים מידי פעם כדי שלא ידבק לתחתית וכדאי שיהיו מים שיכסו בגובה יפה את העוף והתפוא וכו.. כי לרוב זה מצטמק.
(לי לרוב יוצא שאני שופכת בערך קומקום מלא כולל ההוספות בין לבין)
אחרי שסוגרת את הגז - שמה 2 כפות של סילאן ומערבבת.
וזהו.
מקווה שכתבתי ברור

ושיצא טעים.
לי לקח קצת עד שהצלחתי להבין כמות,
אבל בסוף כשביקשתי אני להכין את החמין הזה במקום החמין הרגיל של אמא שלי - אמא שלי ושאר המשפחה הודו שהחמין הזה יותר טעים ^-^
בהצלחה!!