עזרה חניה בבני ברק....

• הוסף לסימניות
האם יש אפשרות לפיקוח..שחניה תישאר חניה ולא יחידה/ חנות/ משרד..
בהחלט יש. רק שזה צריך להיות חשוב למישהו בעיריה, כבר יצא לי לשמוע בועדות תכנון שונות התיחסויות מזלזלות לנושא, אם הם רוצים לחיות כך שיסתדרו, זה לא מספיק חשוב לרשויות לטפל בזה (אלא במקרה של הלשנה)
הנציגות החרדית בטח לא תרצה לטפל בזה, אף אחד לא אוהב להיות האיש הרע, ומרבית האנשים מעדיפים "שיתנו להם לחיות" ולעשות מה שהם רוצים.. ואם זה מה שעושה אותם מרוצים, הנציגים ממשיכים לתת להם את זה.
באם תקום דרישה ציבורית, ונניח שהציבור יחפש את האיש הטוב שיגאל אותם מזה הנציגות החרדית תוכל לפעול להסדרת הענין.

אני גרה בישוב קטן. בפרויקט שאני גרה בו הרבה אנשים בנו בחניות, אבל יש חניות ברחובות מסביב והמועצה המקומית לא התערבה בענין (היא אפילו החלה לגבות ארנונה על יחידות שנבנו במחסנים וחניות)
לעומת זאת פרויקט חדש שנבנה בלב שכונה צפופה עם מצוקת חניות, עוד לפני שהגיעו התושבים הודיעו להם שכל חניה שתסגר, יוציאו צו הריסה. זה היה מאד חד משמעי ואכן בפרויקט ההוא לא נסגרו חניות.
זו צורת טיפול שלא יכולה לעבוד בעיר גדולה. אבל רק דוג' שכן, הרשויות לו רוצות יכולות לטפל בזה.

• הוסף לסימניות
תנסו לבקש מנציג גור בכנסת שילחם נגד הקבלנים בב"ב שרובם חסידי גור להפסיק לבנות בחניות יחי' דיור מחסנים ועוד וכו'
הוא עצמו יצרך לחפש עבודה, ואין כאן המקום...!
תעלה את התחקיר על הבנין בז'בוטנסקי השומר איך הוא נבנה ללא חניות ולמי יש שם דירות כמובן לשלוחא דרבנן( מחסידות....)
לדעתי עד שלא יתבעו אישית את מי שמאשר את הבנינים רבי הקומות ללא חניות לא יהיה פתרון.

אותו דבר עשו ברחוב ירושלים
בנו בנין רב קומות שטיבל מאחורה בלי חניות

• הוסף לסימניות
לא מכירה רמת גן ותל אביב. מכירה קטמון, רחביה, ושכונות חילוניות נוספות, יפהפיות, בלי שום תוספות בניה מכוערות, עם תכנון קהילתי ותחבורתי נכון.

ואני לא מאשימה את הנציגים בכלום.
הם אלו שמתפארים לי מעל כל במה רעננה, שהם קידמו 8000 יחידות דיור בשכונות החרדיות.
הם אלו שמספרים ש'הסירו חסמי בניה'.
הרחובות האומללים של זכרון מוישה כורעים תחת עומס האנשים, הזבל, המכוניות, הביוב שעולה כל חורף, המוסדות שאינם. אבל נציגיי היקרים, באדיבותם, מסירים לי חסמי בניה, ומוסיפים לכל בניין עוד 3 קומות עם 12 דיירים.

הצבעתי ג' כמו טאטאלה, אבל זכותי לפחות להביע דעה.
הציבור החרדי רוצה שהילדים הנשואים יגורו ליד ההורים
האופציה לזה הייתה ע"י בניית יחידות
אנשים בנו יחידות
והזוגות גרו בהם, המשפחה גדלה והתרחבה
ואהבו את האיזור
אך לא היה דירות
או אז פנו לעירייה והם הורידו החסמים
ואפשרו בניה של 7/9 קומות

אנחנו ציבור שאוהב שהכל קרוב
הצ'ולנט קרוב
והמכולת
וההורים
והבית כנסת
וכו וכו

• הוסף לסימניות
ישנה עוד בעיה בערים החרדיות החדשות יחסית, דהינו ביתר קרית ספר ואלעד. בערים הללו הבניינים גבהו בקומה פלוס. בנו עליהם יחידות דיור. לא רק בגגות הבניינים בנו יחידות דיור, גם בחצרות הבתים ובעוד מקומות צצו להם יחידות דיור.
מעבר למראה הלא אסטטי של הבניין (נו מילא, אכמ"ל....) יש מצוקת חניה חריפה. כי תארו לעצמכם בנין של כ-12 דיירים עם מקום בחנייה לכשישה רכבים (מישהו אמר שלחרדים אין רכבים...?), אחרי שנבנו היחידות דיור מכל צד ומכל פינה, עכשיו הבנין מכיל כעשרים דיירים שלמחצית מהם יש רכב. איפה הם יחנו? בחניה של הבנין הסמוך? הצחקתם אותי. גם שם בנו יחידות דיור....

יתירה מכך. כאשר רוצים לבנות יחידת דיור ואוספים חתימות מהשכנים. אם אחד השכנים יעלה את בעיית החנייה ולא ירצה לחתום בגלל זה, איך יסתכלו עליו....?!?!?

עזבו, אל תענו. רק תחשבו.
אגב זה
באלעד רהע צוריאל קריספל
שמר שלא יהיה חריגות בניה
והקפיד מאד על אופי ויופי של העיר אלעד

• הוסף לסימניות
הציבור החרדי רוצה שהילדים הנשואים יגורו ליד ההורים
האופציה לזה הייתה ע"י בניית יחידות
אנשים בנו יחידות
והזוגות גרו בהם, המשפחה גדלה והתרחבה
ואהבו את האיזור
אך לא היה דירות
או אז פנו לעירייה והם הורידו החסמים
ואפשרו בניה של 7/9 קומות

אנחנו ציבור שאוהב שהכל קרוב
הצ'ולנט קרוב
והמכולת
וההורים
והבית כנסת
וכו וכו

לא מסכימה עם הטיעון של 'הציבור רוצה'.
ואם הציבור רוצה, וכי יתנו לבנות 20 קומות מעל כל בניין מסכן בגאולה? לא. למה? כי זה כבר ברור שלא הגיוני.
והאם יתנו לכל מרחיב לצאת החוצה עד שייגע ממש בקיר של הבניין השכן? לא. למה? כי גם לרצונות יש גבול.
כל השאלה היא רק איפה עובר הגבול.

העירייה אמורה להיות שומר הסף. לא ספקית דירות לאנשים ולזוגות הנשואים שלהם, על חשבון הפיכת השכונה כולה ל'סלאמס' מכוער ודוחה עם בעיות קשות.

העירייה אמורה לדאוג שכנגד כל מס' מסויים של יחידות דיור, יוקמו: 1. גן ילדים 2. בית כנסת 3. כיתה במעון 4. כיתה בבית ספר 5. כיתה בחיידר. 6. תשתיות כבישים ומדרכות מתאימות. 7. מ"ר מסויים של גינות ציבוריות.

כל עוד לא הוקמו כל הנ"ל, ולילדים הקיימים אין מוסדות, ואין גינות, והכבישים פקוקים, זה פשע לאשר דירה נוספת. גם אם אנשים נורא-נורא רוצים.

• הוסף לסימניות
לא מסכימה עם הטיעון של 'הציבור רוצה'.
ואם הציבור רוצה, וכי יתנו לבנות 20 קומות מעל כל בניין מסכן בגאולה? לא. למה? כי זה כבר ברור שלא הגיוני.
והאם יתנו לכל מרחיב לצאת החוצה עד שייגע ממש בקיר של הבניין השכן? לא. למה? כי גם לרצונות יש גבול.
כל השאלה היא רק איפה עובר הגבול.

העירייה אמורה להיות שומר הסף. לא ספקית דירות לאנשים ולזוגות הנשואים שלהם, על חשבון הפיכת השכונה כולה ל'סלאמס' מכוער ודוחה עם בעיות קשות.

העירייה אמורה לדאוג שכנגד כל מס' מסויים של יחידות דיור, יוקמו: 1. גן ילדים 2. בית כנסת 3. כיתה במעון 4. כיתה בבית ספר 5. כיתה בחיידר. 6. תשתיות כבישים ומדרכות מתאימות. 7. מ"ר מסויים של גינות ציבוריות.

כל עוד לא הוקמו כל הנ"ל, ולילדים הקיימים אין מוסדות, ואין גינות, והכבישים פקוקים, זה פשע לאשר דירה נוספת. גם אם אנשים נורא-נורא רוצים.
כל זה נכון בערים חדשות
כי בבני ברק לדוגמא אין שטחים להקצאות
לכן בונים בתי כנסת מעל גני ילדים...
גני ילדים בונים בקומות קרקע של בנינים. ..
ובנינים בקומת קרקע ומינוס אחד ושתיים...
והתשתיות נראות בהתאם
הכבישים רוטטים ומלאים בורות ברמה של סכנה לאופנועים,

• הוסף לסימניות
כל זה נכון בערים חדשות
כי בבני ברק לדוגמא אין שטחים להקצאות
לכן בונים בתי כנסת מעל גני ילדים...
גני ילדים בונים בקומות קרקע של בנינים. ..
ובנינים בקומת קרקע ומינוס אחד ושתיים...
והתשתיות נראות בהתאם
הכבישים רוטטים ומלאים בורות ברמה של סכנה לאופנועים,

להפך. זה נכון עוד יותר בערים ישנות.
אם אין תשתיות, אסור לאשר בניה נוספת. לאף אחד. מעל שום גג. לא ייתכן לגרום לנו לחיות כמו בבומביי או בדלהי.

• הוסף לסימניות
להפך. זה נכון עוד יותר בערים ישנות.
אם אין תשתיות, אסור לאשר בניה נוספת. לאף אחד. מעל שום גג. לא ייתכן לגרום לנו לחיות כמו בבומביי או בדלהי.
זהו שבבני ברק אין תשתיות אבל יש פוטנציאל... שאף אחד לא מוכן לוותר עליו...

• הוסף לסימניות
מי שחושב שעיריית ב"ב דואגת לתושבים ולכן נותנת בנינים גבוהים נגד תקנת העיר
הוא תמים!
עיריית ב"ב רוצה כסף!!!!!!!!!

• הוסף לסימניות
כמות השוחד שעוברת במסגרת הבניה בב"ב אין לה מתחרים בארץ גם לא בכפרים במשולש!
נו אז מה אתם רוצים להגיד?
שאנחנו תמימים שקונים לוקשין יכול להיות.
שהעיריה זוועתית יכול להיות.
מה זה נותן לכם?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
בואו נהיה פרקטיים, במקום שנוציא קיטור, שגם זו מטרה חשובה שאיני מזלזלת בה...

א. בנייה חריגה תמיד מרגיזה, אלא אם כן היא שלנו.

ב. אני ממליצה - לעשות את מה שאני עשיתי - פשוט לתלות מודעה באזור - "מעוניין לשכור חניה ברח' X".
אני משלמת 150 ש"ח [אני יודעת שהרבה יידרשו יותר] לחודש, וחונה רגוע מתחת לבנין הסמוך. תמיד תמצאו מישהו שיש לו חניה ואין לו רכב, [וממילא השכן שאין לו חניה ויש לו רכב, ולא נעים לו ממנו חונה לו 'בחינם' בחניה שלו...], והוא ישמח להשכירה לאחרים כמעט בכל סכום.
אז נכון שזה עולה כסף, אבל דו"ח אחד בגלל שלא פיניתי את הרכב בבוקר בזמן - וכיסיתי את זה...

ובפרט שאני לוקחת בחשבון ששכירות הדירה עולה לי במקום 3100, 3250 ש"ח - כולל חניה.

אני מקווה שעזרתי במשהו למשחררי הקיטור...

• הוסף לסימניות
בבני ברק בונים בניינים עם חניונים תת קרקעיים אבל לא מוכרים את הדירות עם חניה, כל אחד יכול לבחור לרכוש או לא לרכוש חניה, ומי שכבר רוכש הופך אותה למחסן וגם מחפש חניה בחוץ.
במקומות אחרים דירה כוללת שתי חניות שאי אפשר להפוך למחסן.

• הוסף לסימניות
בבני ברק בונים בניינים עם חניונים תת קרקעיים אבל לא מוכרים את הדירות עם חניה, כל אחד יכול לבחור לרכוש או לא לרכוש חניה, ומי שכבר רוכש הופך אותה למחסן וגם מחפש חניה בחוץ.
בהרבה מהבניינים בפרט במרכז העיר לא מוכרים כלל חניות! והם נהפכים לחנויות.
או שרוצים מחירים הזויים!
תבדקו בזכרון מאיר ובר' עקיבא.

• הוסף לסימניות

ברב המקומות בארץ אין 2 חניות לדירה ומי שרוצה לרכוש עוד אחת עובד מאד קשה כדי להשיג אותה

• הוסף לסימניות
קניתי לאחרונה דירה מקבלן במרכז העיר בבני ברק - הקבלן מציע לי גם לקנות חניה בתוך החניון של הבניין (כמובן שהחניה רשום בטאבו של הדירה ) אשמח לקבל מידע כמה צריך ליהות המחיר למטר?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה