"חציו לה'..." [סט]

• פותח הנושא ort
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות

קבצים מצורפים

• tora1--.jpg
    KB 606.8 · צפיות: 21
  • tora2--.jpg
    KB 487.2 · צפיות: 23
  • tora3--.jpg
    KB 392 · צפיות: 16
  • tora4--.jpg
    KB 746 · צפיות: 23
  • הוסף לסימניות
תמונה מספ' 2 מאווד יפה, קומפוזיציה וסיפור טוב.
אם כי הייתי פותחת קצת יותר מלמעלה.

יש גרעיניות בתמונות,
ומסתבר שצילמת על איזו 640, שעד כמה שזכור לי, מוטי אמר שבמצלמות ביתיות לא כדאי להעלות מעבר ל100-200.

• הוסף לסימניות
יפה מאד !!!

מומלץ שתכתבי על זה "כל הזכויות שמורות", את עלולה לראות את התמונות המדהימות האלו תלויות בסוכות של אנשים אחרים.

• הוסף לסימניות
אהבתי במיוחד את השנייה.
מעבר לרגע היפה של לימוד אב/בן, ורגע המחשבה וההתלבטות של הנער
גם הקישוט ברקע תורם לסגנון.

• הוסף לסימניות
נראה שהתמונות צולמו בסוכות.

אבל - לא מניחים תפילין במועד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;866399:

יש כאלה שנוהגים להניח.

• הוסף לסימניות
יש נוהגים להניח תפילין בצנעה בחול המועד (כך נהגו בבריסק, וכנראה שבעוד מקומות)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;866399:

ידעתי שזה יבוא בסוף...

יש כאלו שמניחים תפילין בחוה"מ. :p [אבל לא בריש גלי בגלל המחלוקת]

ויקיפדיה:
על הנחת תפילין בחול המועד יש מחלוקת: לדעת חלק מהפוסקים קיימת חובה להניח, ואין פטור גורף ביום זה; אולם יש המשווים את ימי חול המועד לימי המועד, ולכן פוטרים מהנחה ביום זה. הרדב"ז מזכיר את המחלוקת ואומר שבספרד הכול פסקו לפי הרא"ש בענייני איסור והיתר. הוא מזכיר שתחילה הניחו תפילין ושהרא"ש היה מניח תפילין בחול המועד ומברך. לאחר זמן פורסם ספר הקנה (מתוך הקבלה). ולאחר שמצאו בקבלה שאין להניח תפילין בחול המועד – הפסיקו להניח תפילין בחול המועד. כיום בארץ ישראל רובם נוהגים שלא להניח תפילין בחול המועד, אך יש המניחים בצנעה בביתם; לעומת זאת מחוץ לגבולות ארץ ישראל רבים מקהילות האשכנזים המניחים תפילין בימים אלו, אך בקהילות הספרדים לא נהוג כלל להניח תפילין בחול המועד.

ואם זה באמת מעניין אותך מצאתי בגוגל עוד מאמר מפורט יותר:
צפה בקובץ המצורף 141676

אבל כתבתי כאן על אף שלא נראה לי שכאן המקום המתאים לדיונים הלכתיים בנושא- וחבל לסטות מהנושא... אז נסגור בזה...

אשמח להארות מחכימות על הצילום, כי אני באמת רוצה להתמקצע בתחום האהוב עלי...

קבצים מצורפים

• sukotfilin.pdf
    KB 98.7 · צפיות: 100
  • הוסף לסימניות
האוירה העולה מהתמונות מחממת את הלב

• הוסף לסימניות
גאווה לכך אבא כאלו תמונות.!

אגב: אם אין סיבה קריטית לחיתוך בכזה יחס אז עדיף שלא!

ממש אורות!!!

• הוסף לסימניות
תמונות נהדרות, אהבתי את הסיפור בתמונה השניה.
נסי להגיע לעומק שדה רדוד יותר להבלטת הדמויות.
הצלחות!

• הוסף לסימניות
וואו!
תודה לכולם על התגובות מחממות הלב ועל ההארות המחכימות...

ה"קריפה" היא ביחס כזה מכיוון שזה צולם בתנאי שטח לא משהו...
וגם כל כך רציתי לצלם את הלימוד- וזה נעשה קצת ממרחק, כדי שיישאר טבעי, וגם כי צילמתי בנים...[משפחה מורחבת בסוכת הורי..]
לגבי האווירה- חיפשתי כל החג לצלם את "חציו לה'"- וזו באמת האווירה בסוכת הורי, אך חלק לא קטן מהתמונות לא חשבתי שהוא מתאים להעלאה בגלל שהוא לא "מספר" טוב כל כך- או לא חד דיו...- היו שם הרבה כסאות, ועוד אביזרים שלא הקלו עלי... [וחבל שנגמרה לי הבטריה בשיא- ולא צילמתי את הניגון והשמחה של "וחציו לכם"...]

האמת- פחדתי להעלות את התמונות לפורום מקצועי זה, אבל התגובות מחממות הלב של האנשים הנפלאים כאן מחזקות את ידי וגורמות לי לרצות להמשיך להתמקצע...
תבורכו!

• הוסף לסימניות
תמונות עם אוירה מדהימה ומשפחתית !
למרות שרובם הצדיעו לשניה אני אהבתי את השלישית גם מאוווד.
[הייתי תולה אותה בסוכה...]

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה