דרוש מידע חרדות והיסטריה אצל ילדים

• הוסף לסימניות
נהנתי לקרוא את מגוון (הו)דעות...
אם זה משנה לכן דעתי - היה לי ילד בן 4 מהסגנון שדובר, שאלתי אחת שנקראת גדולה בתחום,
התחילה לומר לי, בטח יש לי איך לעזור לך, אבל הכל מתחיל ממך, אני יעשה איתך שיחות והכל יעבור.
אתן מנחשות נכון, עזבתי אותה [יותר נכון אותי....] לנפשה. פשוט פחדתי שעוד רגע היא הולכת להביא גם את אמא שלי,
בת ה -75 לטיפול, כדי שהטיפול יצליח במלואו.
כלל הדבר - רוב המקרים חולפים ולא מותירים רושם, חוץ מצחוקים על העבר, כשהילד גדל.
מקווה שכולנו לא נהיה חַרֶדוֹת, מהחרדה של ילדינו. זה טבעי, הגיוני, בריא, ואפילו משחרר.
יום נפלא
רציתי להשים סמיילי צוחק
אבל חשבתי לעצמי, אם זה לא עצוב זה היה מצחיק

ואני מצדיעה לך שהיה לך הראש על הכתפיים לא להבהל מהשטיות

• הוסף לסימניות
בלת"ק חלקי.
אולי זה מקרה לאחת התרפיות כמו תרפיה במוזיקה, תרפיה באומנות...

• הוסף לסימניות
קופצת על האשכול.
ביתי בת 3.5 סובלת מחרדות שונות שהבולטת בהן אילמות סלקטיבית (חרדה חברתית).
האם יש לכם המלצות על בעל מקצוע המטפל בחרדות בכלל ובאילמות סלקטיבית בפרט?

• הוסף לסימניות

23856-1-a-Logo-Zhuti_600pix-wide-1.png

סלקטיב מוטיזם – אילמות סלקטיבית​

הפרעה פסיכיאטרית זו פוגעת בילדים ובמבוגרים, המתקשים לדבר במצבים מסוימים או בפני אנשים מסוימים. התופעה עשויה לנבוע מטראומה, והיא מתקיימת על רקע ביישנות או חרדה חברתית.

הפרעת מוטיזם סלקטיבי (selective musitm) מאופיינת באילמות התלויה בנסיבות מסוימות בלבד, ועשויה לפגוע בהתקדמותו החינוכית, החברתית והמקצועית של האדם הסובל מן ההפרעה. יש להבחין בין מוטיזם ובין תופעות שונות כמו אוטיזם, הפרעת תקשורת או סכיזופרניה.

רוב נפגעי מוטיזם סלקטיבי סובלים מחרדה חברתית. ילדים מתקשים לתפקד בבתי הספר, ומבוגרים מתקשים לתפקד בעבודה. מוטיזם פוגע בילדים מגיל צעיר, אך גם ממבוגרים אחרי תאונה, למשל. המוסד לביטוח לאומי יכול להעניק גמלת ילד נכה או קצבת נכות במקרה של מוטיזם סלקטיבי הפוגע בתפקודים משמעותיים.

הורים לילדים הסובלים מבעיות רפואיות מגוונות, אינם יודעים כי לעתים מגיעה להם גמלת ילד נכה. נפגעי טראומה מבוגרים, הסובלים מאילמות סלקטיבית ופרנסתם נפגעה, אינם מודעים למכלול זכויותיהם הרפואיות.
איך תדע אם מגיע לך כסף? התקשרו עכשיו 5520* ובדקו זכאותכם חינם וללא כל התחייבות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה