טוב... אז סקר אמהות

• הוסף לסימניות
אבל 9 ילדים!!!!
איך אפשר?!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;399559:
אבל 9 ילדים!!!!
איך אפשר?!
באמת מדובר בילדים גדולים יותר, לא פחות מחצי שנה, רובם מעל שנה, שזה אומר שלא צריך להאכיל אותם וגם לא להחזיק אותם, רובם מסתובבים, זה יותר גנון, ששם כן מקובל מספר כזה, התכוונתי רק לומר שלהסתדר עם ילדים זה קשור יותר לאופי של האדם, לרוגע ולנינוחות שלו, כי יש כאלו שגם עם שניים בקושי מצליחים להסתדר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Aאילה;399495:
פשוט צריך לפנות לתמ"ת והם כבר יטפלו בענין, נראה לי לא מסובך מדי.

ברור שניתן לפנות לתמ"ת
אבל אז המנהלת תדע שזו את, ופשוט תגיד לך ששנה הבאה אין מקום בשבילו. וגם אם היא תשאיר אותו במעון - הילד שלך יהיה מסכן וישנאו אותו, וזה מה ששלי כתבה - בב"ב כל אחד עושה מה שהוא רוצה, וא"א להתלונן. אז את בפלונטר עצום, ובסוף את מוותרת, ואוכלת אותה בגדול.

חוץ מזה, אני שולחת את הבן שלי למעון מדהים בפ"ת, המטפלות שם אוהבות את הילדים אהבת נפש, באמת, הילד רץ אליה כל יום בשמחה, ומדבר עליה כל היום. הילדים מקבלים שם הכל בכל מכל כל, דואגים שם להתפתחות של הילדים בצורה מדהימה (פעילות במים, חימר, חצר גרוטאות מדהימה ומפתחת, ועוד אין סוף). את זה לא יהיה בשום אופן אצל מטפלת.
גם בחופשים, הם פעם עשו בעיות, עד שיום אחד צעקתי, ותמינו לי - מאז המנהלת חברה שלי עוד יותר, עשינו סולחה ושלום.

אני הייתי שולחת למטפלת רק ילד קטן מאד, שעלול להדבק במעון העמוס, לאחר גיל שנה - רק מעון!!!!!

• הוסף לסימניות
אני לא סותרת את הטיפול של המטפלות, המעון שאני שולחת הוא מעון מקסים המטפלות מקסימות (לא כולן, אבל רובן..) המטפלת של הבן שלי מיוחדת ומקסימה, מקבלת אותו בשמחה.
אבל ההנהלה עושה מה שרוצה, וזה שהיא נותנת לגיטימציה למטפלות ללכת בשעה 3:45 זה ממש מקפיץ, אבל אין מה לעשות, כמו שכולן כתבו- שותקים...

• הוסף לסימניות
סליחה על השאלה,
אבל אתן תמיד ב-100% ערנות?
נותנות לילד את האוכל שהכי טוב בשבילו או למשל מסוגלות לתקוע לו איזו לחמניה או קורנפלקס שיהיה שבע? ולכן קל?
גם הפעילות שלכן תמיד אבל תמיד מתאימה לצרכי הילד או לפעמים אתם מסדרים אותה לפי הצרכים שלכם? נניח בשעת שטיפת הבית או סתם עייפות טוטאלית?

טוב, אני לא עניתי כן לשאלות הנ"ל אני עוד לא אמא כ"כ מושלמת. משתדלת...

גם כשאני שולחת את הילדים אני לא מצפה ל100% מהגננת/ מטפלת.
100% השתדלות לבטיחות, זה דבר ללא פשרות.
בכל השאר אם מידת ההשתדלות והרצון והיכולת הבסיסית טובים אז ניתן לסמוך.
לעולם, אבל לעולם, לא נמצא משהיא שהיא מאה אחוז בהכל.
תמיד יהיה משהו פחות ואנחנו צריכות להחליט מה חשוב יותר... ולפעמים אין ברירה ויש מצב שזה מה יש.

חמה מסורה, אבל לא מאד נקיה.
זורמת עם הילדים - חסר סדר יום.
זמנים קבועים - נוקשה.
גננת (גיל גדול יותר) - חמה מסורה ומפתחת את הכישורים- מחליפה להם רק בזמנים קבועים...
כנ"ל הגננת - אבל עבודות היד רק 10% מיצירת הילד
ועוד ועוד ללא סוף.

צריך הרבה תפילות וס"ד שנראה אותם גדלים וצומחים בתורה ויר"ש גשמיות ורוחניות.
אנחנו נעשה את שלנו, וה' יעשה את שלו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Aאילה;399366:
nchmeya
בהנחה שאת אמא, אני מניחה שאת חוזרת מוקדם מהעבודה או לא עובדת בכלל,
אז כמובן את ממלאת את תפקידך כאמא הכי טוב שיש!
אבל תחשבי שאת אמא ל-3,4,5 כן ירבו ומציעים לך עבודה טובה במשכורת טובה עד השעה 3.00 כך שאת בבית ב 3.30-4.00
האם תוותרי על המשרה כי לא תרצי לשלוח את הילדים למעון?
אני מניחה שתבררי על מעון טוב, תלכי לעבוד ותראי שטוב לילדים.
אפשר קצת לפתוח את העיניים ולראות את המצב של אחרים בפן שונה, ולא בעין קטלנית כ"כ.
בהנחה שאתה אבא אז תחשוב על הנ"ל לגבי אשתך. ;)

הייתי מעדיפה לעבור לדימונה ושהילדים והתינוקים לא יגמרו ב4, יהיו בבית ב4:20 וילכו לישון ב7 = שעתיים,שלוש בבית עם אמא,
לעומת המעון= 9 שעות
[היתה לי הצעה כזו ולא חלמתי לשלוח תינוקת בת 3 חודשים]
זו דעתי האישית -לעצמי, אבל כמובן שהדגשתי קודם שאם חייבים אז זה מה שעושים.
דבר נוסף יש בתים שלאבא לא אכפת ומפריע לקחת את הילדים ולטפל בהם עד שהאמא באה [מה שאני רואה שהרוב עושים כאן] נשמע לי פטרון יותר מוצלח.

• הוסף לסימניות
למרות שבעלי אומר שבמקום שהוא יעבוד במטפלת הוא יעבוד במשהוא אחר ושהאישה תהיה המטפלת. [אבל זה כבר לא קשור]

• הוסף לסימניות
mig, יש הבדל קטן... זו העבודה שלהן.
לא שאני מצפה מהן להיות ערניות כל הזמן, זה פשוט לא אפשרי,
אבל יש הבדל בין מי שעושה את העבודה מאהבה ושמחה,
ומדי פעם כושל הכוח, לבין מי שלא מצאה שום דבר יותר טוב לעשות, והיא מחכה לרגע שתעוף הביתה, והילדים פשוט לא מענינים אותה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;399629:
mig, יש הבדל קטן... זו העבודה שלהן.
לא שאני מצפה מהן להיות ערניות כל הזמן, זה פשוט לא אפשרי,
אבל יש הבדל בין מי שעושה את העבודה מאהבה ושמחה,
ומדי פעם כושל הכוח, לבין מי שלא מצאה שום דבר יותר טוב לעשות, והיא מחכה לרגע שתעוף הביתה, והילדים פשוט לא מענינים אותה.

חלילה...
ודאי שתנאי ראשון זה אהבה לילדים ולעבודה, (ואף אני כבר ציינתי שהעברתי את ילדי למטפלת רחוקה יותר לאחר שהקרובה לא בדיוק ענתה על ההגדרה)
לא באתי להוריד גרם מחשיבות ענין זה.

רק האשכול עוד יכול להמרח עמודים שלמים ולא להגיע למסקנה חד משמעית,
כי לכל אמא אופי שונה וכן לכל ילד,
לכל שיטה מעלות וחסרונות,
ולכל אחת תנאי עבודתה וחייה.
וכלנו בנ"א.

אי לכך חייבים לשקול בכובד ראש ולהתלבט עד גבול מסויים, ולהתפלל שמה שנעשה ה' יהיה בעזרינו.

(זו פשוט היתה הדרך שלי לומר לך שאת צריכה להחליט את החלטותיך, ועם כל התועלת שבליבון סוגיא זו ע"ג אשכול זה הוא פשוט מיצה עצמו...:))

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;399690:
רק האשכול עוד יכול להמרח עמודים שלמים ולא להגיע למסקנה חד משמעית,
כי לכל אמא אופי שונה וכן לכל ילד,
לכל שיטה מעלות וחסרונות,
ולכל אחת תנאי עבודתה וחייה.
וכלנו בנ"א.

את זה כולנו יודעים.
היא בקשה לשמוע מעלות וחסרונות לכאן ולכאן ולכן היה חשוב לה האשכול הזה וכל הכבוד למי שטרחה וענתה (אף אחד לא חייב אותך לקרוא את כל האשכול..:))
חשוב להעלות נקודות שלא שמים עליהם עין בתחילה
לדוגמא: אני עבדתי במשרד ואת הילד הראשון שלי שלחתי למטפלת מקסימה, רק שהיתה לוקחת המון חופשות ואני נורא כעסתי עליה וכל פעם היתה נגרמת אי נעימות משני הצדדים הוא גם היה הילד היחיד שנשאר עד 4:00, עד שקלטתי שכך זה כל המטפלות אא"כ את קובעת חופשות מראש, הן אוהבות לעבוד עם מורות ולפי זה קובעות את לוח החופשות שלהן. אני חושבת שאם הייתי יודעת זאת מראש היתה נחסכת לי הרבה עוגמת נפש. חשוב לברר את הדברים מראש.
לכן תמיד כדאי ללמוד מנסיון של אחרים...
מקוה שהועלתי...;)
הצלחות לכולן!

• הוסף לסימניות
הועלת מאד, תודה!
ככה זה גם במשפחתונים?
כלומר, בענין החופשים הפתאומיים המותאמים למורות?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה