דרוש מידע טויוטה פריוס הייברידי - שאלה לפני קנייה

• הוסף לסימניות
אני במו"מ לרכישת טויטה פריוס הייברידי 2008,
רכב שמור, יד 2, 200,000 ק"מ, סוללה היברידית במצב טוב, כבר ללא אחריות, מחיר 20,000 ש"ח.
שאלות בבקשה.
1. האם המחיר מצדיק את העסקה ?
2. יש נורת תקלה בלוח, לטענת המוכר זה רק בתצוגה בלוח, וזה בעיה בהרבה רכבים מהדגם הזה "בטויטה אמרו שזה כלום"... (שאלתי כמה חברים עם פריוס, ואמרו לי שהתקלה ידועה), מה דעתכם ? והאם גם אתם נתקלתם בזה ?

אשמח לחוו"ד בעניין.

• הוסף לסימניות
לפני כמה זמן הוחלפה הסוללה?
ומה זה הנורא שדולקת?
בעיקרון המחיר טוב במקרה שהסוללה הוחלפה בזמן האחרון ...

• הוסף לסימניות
1. הסוללה ראשונה, ולא הוחלפה, אבל במצב טוב.
2. לגבי הנורה זה כמו זה המצ"ב תקלה במנוע

קבצים מצורפים

• בדוק-מנוע.png
    בדוק-מנוע.png
    KB 5.2 · צפיות: 58
  • הוסף לסימניות
פריוס דור 2 הסוללה מחזיקה ברוב המקרים הרבה מאוד
לא כמו דור 3
עדיין 20,000 זה מחיר גבוה לרכב שלא הוחלף סוללה
אבל לגבי הרכב הזה אין כזה דבר מנורה שדולקת סתם
חייב לעשות בדיקת מחשב ולבדוק למה היא דולקת

• הוסף לסימניות
אין מנורה סתם!
קח בחשבון שאם הסוללה מתחילה לזייף תאלץ להיפרד מכ 7- 10 אלף נוספים.
ומה עם הממיר מקורי או חליפי?
הממיר זה אחד החלקים הכי גניבים באוטו הזה.
סתם ד"א מכיר מקרוב מישהו שקנה אוטו כזה (סוללה מקורית ממיר מקורי (שנגנב בסוף) עם 250,000 קילומטר ב 13.000 ומישהו אחר שקנה כזה שמורה מאוד מטופלת רק במורשה עם 98.000 קילומטר ב 30.000 אז המחיר נראה הגיוני רק אם האוטו שמור מאוד.

• הוסף לסימניות
לגבי הנורה,
לפעמים זו בעיה קטנה במנוע, כמו חסר שמן,
והנורה נשארת גם אח"כ,
צריך פשוט לכבות אותה (דרך המחשב של הרכב או משהו כזה, לא יודעת איך, אבל עשינו את זה)

• הוסף לסימניות
בטויוטה ברוב המקרים זה נורה של ממיר קטליטי סתום - שזה בעיקר בעיה של זיהום אויר ואולי גם צריכת דלק יותר גדולה
והתיקון של זה יקר ולא שוה את החיסכון בדלק.
הרבה מוסכים עושים בדיקת מחשב בחינם וככה אפשר לראות מה הקוד תקלה שמופיע.
אפשר לנתק את המצבר וזה מאפס את המחשב רכב.

• הוסף לסימניות
אשמח לקבל עוד טיפים מבעלי ניסיון על רכב טויטה פריוס שנתון 2008 - 2009, אני כלל לא מבין בדברים האלה, ואני חלילה לא רוצה ליפול בפח.
מה הם הדברים החשובים שצריכים לדעת לפני הקנייה? ומה הם הסכומים בשוק פחות או יותר, סוללה הייברידית חדשה כמה זה קריטי בשנתון הזה.
תודה על כל מידע בעניין

• הוסף לסימניות
לגבי הבטריה:
המקום היחיד שיכול ומורשה לבדוק את הבטרייה, זה בטויוטה עצמה צריך להזמין תור (נראה לי המתנה בערך שבוע) והם אומרים לך מה מצב הבטריה. אין לי מושג על עלות הבדיקה.
בלי זה (וביחוד עם הבטריה בלי אחריות) הבטריה יכולה להיות גמורה ואחרי שבוע הרכב לא יסע,
ואז זה סיפור של 10000 ש״ח
נכון לכל אחד שקונה רכב היברידי לא משנה ממי, גם מחברות מכירת רכבים יד שניה
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
הנורה הזאת קיימת בהמון רכבי טויוטה (ולא רק) שעבר עליהם כמה שנים טובות וקילומטראז' גבוה
גם לי יש את הנורה הזאת בקורולה כבר שנתיים וכמה בעלי מוסך אמרו לי שלא צריך להתייחס

• הוסף לסימניות
מתוך תקנון תוכנית הארכת האחריות לסוללה ההיברידית:
עלות תוכנית הארכת האחריות לרכב עד גיל 10 היא 369 ₪ כולל מע"מ
עלות הבדיקה מורחבת לסוללה: 18 דקות עבודה (108 שקל), לפי 360 שקל לשעת עבודה כולל מע"מ במוסך יובאן.
עלות בדיקת סוללה רגילה: 6 דקות ( 36 שקל)
ניקוי או החלפת מסנן האוויר של הסוללה - 6 דקות (36 שקל)
ס"כ מינימום: 369 + 36 + 36 = 441 שקל (כולל בדיקה רגילה)
ס"כ מקסימום: 369 + 108 + 36 = 513 שקל ( כולל בדיקה מורחבת)
https://www.toyota.co.il/download/cms/ilhe/תקנון הארכת אחריות מצבר היברידי - ינואר 2019_tcm-3123-879463.pdf

• הוסף לסימניות
יש לי שאלה

יש היום אפשרות לעקוף את הממיר
ז"א שהרכב עובד רק על דלק

מישהו מכיר?

• הוסף לסימניות
הנורה הזאת קיימת בהמון רכבי טויוטה (ולא רק) שעבר עליהם כמה שנים טובות וקילומטראז' גבוה
גם לי יש את הנורה הזאת בקורולה כבר שנתיים וכמה בעלי מוסך אמרו לי שלא צריך להתייחס
אין דבר כזה.
אם יש נורה - יש תקלה.
לפעמים התקלה פשוטה וזניחה, ולפעמים לא.

• הוסף לסימניות
אני עם פריוס 2010 שהמנוע שלו הוא 1800 כ"ס לעומת 2008 שזה רק 1500 כ"ס.
חידוש סוללה אצל המורשים המחיר כ8000 שח ויש כיום דרך להחליף רק חלק מהסוללה אצל מוסך פיראטי (מפי השמועה).
המחיר לפי מה נראה לי שזה גבוה מידי תוכל לבדוק מחיר ביד 2 ובמחירון לוי יצחק
אצלי גם כבר לא רצו לחדש את האחריות מכיון שעברתי את גיל 10 של הרכב רק ב800 שח לשנה שזה המון לעומת מה שלוקחים רגיל 330 שח
הייתי לוקח אולי את הרכב לבדיקה יסודית לאחרונה בטסט הם מעלים להיברידי
בהצלחה

• הוסף לסימניות
שאלה לבעלי הפריוס
אם הבטריה הולכת הרכב מתפקד רגיל? או שחייב שיהיה בטריה תקינה?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה