מידע שימושי טימו יכול לבוא בשבת?

• הוסף לסימניות
תגידו , השליח של טימו יכול לבוא בשבת?
כי אני רואה ששלחו לי עכשיו עדכון במייל שהחבילה אצל השליח
העדכון נשלח עכשיו בשעה 15:14
לכאורה לא נראה לי ,כי זה מדינת ישראל והשליחים אמורים להיות דתיים או לפחות מכבדים את נוהג המקום..

קרה למישהןו דבר כזה
אגב זה מזכיר לי שהאם מותר לערוך הזמנה עכשיו , שהם בטוח יתעסקו עם זה בשבת...?

• הוסף לסימניות
רק רוצה לספר לכם, שלפני כמה שנים
בחג השבועות בבוקר צלצל אצלינו באינטרקום שליח של חברה
שבא להביא את מה שהזמנו
חשבנו שקורה לנו משהו
גרים באיזור חרדי?

• הוסף לסימניות
בררתי עכשיו את הענין עם אמא שלי,
והיא אמרה שזה היה חברת בטוח ממשלתית..
(בעיני יותר גרוע... אם יהודים ככה, אז גויים?:unsure:)
בקיצור כדי מאד להזהר

• הוסף לסימניות
קרה למישהןו דבר כזה
אגב זה מזכיר לי שהאם מותר לערוך הזמנה עכשיו , שהם בטוח יתעסקו עם זה בשבת...?
אם ידוע לך שהם גויים - אין בזה בעיה.
אם יבוא שליח בשבת וידוע שהוא גוי - בעיקרון אין בעיה (אא״כ זה מוקצה), אבל לדעת הרמ״א אסור ליהנות מזה בשבת.
אם ידוע שהוא יהודי או שיש ספק - זו כבר שאלה גדולה, ומאחר שהתשובה עליה דורשת שיקול דעת - ואין מדובר בפלטפורמה הלכתית, אין זה המקום להשיב עליה.

• הוסף לסימניות
אלינו כמה פעמים הגיע שליח ביום שישי ומוצ"ש,
והשליח היה חרדי..

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה