דרוש מידע טיסה לארה"ב עם חברת תעופה ירדנית

• הוסף לסימניות
בנוגע לבטיחות בטיסות דרך ירדן, עוד לא טסתי דרך ירדן, אבל דווקא יש לי טיסה עוד שבוע עם רויאל ג׳ורדניאן דרך עמאן. באופן אישי אני לא חושש מזה כלל, כבר נסעתי דרך מדינות ערביות שונות ולא חשתי שום עוינות או אנטישמיות, לא במדינה עצמה וקל וחומר שלא במטוס או בשדה התעופה. הכי גרוע היה סתם יחס ברברי טיפוסי, אבל לא שום דבר אישי ובוודאי שלא אנטישמי.

בנוגע לתשמישים יהודיים, ידוע שיש בעיה במעבר גבול יבשתי.
בנוגע למעבר גבול אווירי יש להבדיל בין שהיה בתחומי שדה התעופה (לפני החתמת הדרכון ליציאה למדינה) לבין היציאה למדינה. כל שהיה בתחומי שדה התעופה באזור ה״בינלאומי״ אינה נחשבת לשהיה בתחומי המדינה, ולמיטב ידיעתי אין בזה שום בעיה.
בנוגע לכניסה למדינה עם תשמישים יהודיים, ביררתי עם הנוסע והעיתונאי יצחק כרמלי והוא אמר לי שלמרות שלפני מספר חודשים ארעה לרב משה חליווה תקרית לא נעימה, הוא עצמו לא חושב שיש לחשוש מזה יותר מדי. אני עצמי כן מתכנן לנקוט בצעדי זהירות ולשלוח את הטלית והתפילין במזוודה לבטן המטוס (למרות שבדר״כ אני משתדל לקחת אותם איתי לתא הנוסעים). לגבי נוסעים עם פאות בולטות זו אכן יכולה להיות בעיה, אלא אם יש דרך להחביא מתחת לכובע (רק שאולי ידרשו להסיר את הכובע, כמו שקורה הרבה פעמים).
מה דעתכם לגבי טיסה של משפחה עם ילדים?
מתוכם שני ילדים עם פאות מסולסלות(שאפשר כמובן לשים עם כובע אבל ילדים..)
זה נעים טיסה כזו וההמתנה בשדה התעופה?
יש איזשהו מעבר מעל מדינות עוינות?

• הוסף לסימניות
אם לא נכנסים למדינה לא אמורה להיות בעיה מבחינת הפאות.
מבחינת נעימות, מן הסתם יהיו כאלו שינעצו בכם מבטים, אבל זה יקרה בכל מקום (אולי בשדה התעופה בעמאן קצת יותר, כי פחות מצויים שם יהודים).
מעמאן לארה"ב אין מעבר מעל מדינות עוינות. המעבר הוא מעל ישראל ומשם מעל אירופה.

• הוסף לסימניות
למה שטיסה של חברת בריטיש איירווייז מלונדון לניו יורק תעשה עצירת חירום באיראן?...
כשמדובר בטיסה שעוברת מעל שמי איראן, מאותם סיבות שהיא תעשה נחיתת חירום בצרפת היא תעשה נחיתת חירום באיראן...

• הוסף לסימניות
כשמדובר בטיסה שעוברת מעל שמי איראן, מאותם סיבות שהיא תעשה נחיתת חירום בצרפת היא תעשה נחיתת חירום באיראן...
יפה, וזו היתה השאלה: האם הטיסה עוברת מעל איראן (או כל מדינה עוינת אחרת)...

• הוסף לסימניות
אני עם פאות מסולסלות, זקן, ולבוש מלא והכל היה בסדר
די נחמד שם בשדה התעופה, חבר שלי אפילו הניח שם תפילין...

• הוסף לסימניות
לפי מה ששמעתי, לא ניתן לטייל במדינה באופן עצמאי (ללא מורה דרך מוסמך).
יש למישהו מידע בענין?

• הוסף לסימניות
כנראה שחיכיתם הרבה זמן להמראה, אצלי לא היה.
באופן כללי כדאי לדעת שחוץ מאל על [ככל הידוע לי] אין כשרות על המשקאות והמאפים במהלך הטיסה בשום חברה, רק על המנה הכשרה שמגיעה ארוזה. לפעמים אפשר לבדוק על אריזה, בקבוק או פחית ולראות שהם כשרים אבל צריך להיזהר בזה, ראיתי נכשלים בזה
את זה הם מחלקים בטיסה מת"א, וכמובן אף אחד לא חושב שזה כשר, אפילו לא בכשרות 'רבנות ירדן'

קבצים מצורפים

• IMG_7653[1] (1).JPG
    IMG_7653[1] (1).JPG
    KB 99.3 · צפיות: 44
  • הוסף לסימניות
יש שתיה כשרה במהלך הטיסה?

• הוסף לסימניות
לפי מה ששמעתי, לא ניתן לטייל במדינה באופן עצמאי (ללא מורה דרך מוסמך).
יש למישהו מידע בענין?
אני שוקל לבטל את הנסיעה דרך ירדן בגלל זה. מבירור שערכתי, עלות מורה דרך ליום מתחילה ב 150 דולר. אם זה היה פטרה, ניחא. הבעיה היא שמדובר בעמאן ולא נראה לי שכ״כ מעניין שם בשביל יום אחד בסכום כזה.
אשמח לשמוע אם יש למישהו מידע בענין, שמא ניתן לטייל שם באופן עצמאי ע״י שכירות רכב וכדו׳.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה