- הוסף לסימניות
מה דעתכם לגבי טיסה של משפחה עם ילדים?בנוגע לבטיחות בטיסות דרך ירדן, עוד לא טסתי דרך ירדן, אבל דווקא יש לי טיסה עוד שבוע עם רויאל ג׳ורדניאן דרך עמאן. באופן אישי אני לא חושש מזה כלל, כבר נסעתי דרך מדינות ערביות שונות ולא חשתי שום עוינות או אנטישמיות, לא במדינה עצמה וקל וחומר שלא במטוס או בשדה התעופה. הכי גרוע היה סתם יחס ברברי טיפוסי, אבל לא שום דבר אישי ובוודאי שלא אנטישמי.
בנוגע לתשמישים יהודיים, ידוע שיש בעיה במעבר גבול יבשתי.
בנוגע למעבר גבול אווירי יש להבדיל בין שהיה בתחומי שדה התעופה (לפני החתמת הדרכון ליציאה למדינה) לבין היציאה למדינה. כל שהיה בתחומי שדה התעופה באזור ה״בינלאומי״ אינה נחשבת לשהיה בתחומי המדינה, ולמיטב ידיעתי אין בזה שום בעיה.
בנוגע לכניסה למדינה עם תשמישים יהודיים, ביררתי עם הנוסע והעיתונאי יצחק כרמלי והוא אמר לי שלמרות שלפני מספר חודשים ארעה לרב משה חליווה תקרית לא נעימה, הוא עצמו לא חושב שיש לחשוש מזה יותר מדי. אני עצמי כן מתכנן לנקוט בצעדי זהירות ולשלוח את הטלית והתפילין במזוודה לבטן המטוס (למרות שבדר״כ אני משתדל לקחת אותם איתי לתא הנוסעים). לגבי נוסעים עם פאות בולטות זו אכן יכולה להיות בעיה, אלא אם יש דרך להחביא מתחת לכובע (רק שאולי ידרשו להסיר את הכובע, כמו שקורה הרבה פעמים).
מתוכם שני ילדים עם פאות מסולסלות(שאפשר כמובן לשים עם כובע אבל ילדים..)
זה נעים טיסה כזו וההמתנה בשדה התעופה?
יש איזשהו מעבר מעל מדינות עוינות?
הנושאים החמים