- הוסף לסימניות
יש אנשים שהמזל שלהם נמצא רק במקצוע מסוים?למה שהיא תדע? זה שאלות על שוק העבודה לא על המזל שלי
יש אנשים שהמזל שלהם נמצא רק במקצוע מסוים?למה שהיא תדע? זה שאלות על שוק העבודה לא על המזל שלי
כן, האסטרולוגיםיש אנשים שהמזל שלהם נמצא רק במקצוע מסוים?
היא נתנה לי כמה מקצועות אבל במקצועות האלה אני הכי טובה, ככה לפי הניתוח שלהיש אנשים שהמזל שלהם נמצא רק במקצוע מסוים?
אבל גינון זה מקצוע חדש ויש יותר סיכוי שאמצא בו עבודהברור שאומנות
גינון זה נחמד לא יותר.
לא בטוח. לא יודעת לאיזה שכר את מצפה.אבל גינון זה מקצוע חדש ויש יותר סיכוי שאמצא בו עבודה
אבל גינה זה שטח. איפה תעבדי?אבל גינון זה מקצוע חדש ויש יותר סיכוי שאמצא בו עבודה
דווקא לא מדויק, אפשר לעבוד גם באדניות ומיכלים שוניםאבל גינה זה שטח. איפה תעבדי?
זה גם סוג של שטח.דווקא לא מדויק, אפשר לעבוד גם באדניות ומיכלים שונים
א. אין כזה דבר, באמת, אבחון אסטרולוגי. אבחון עושים אצל בעל מקצוע שלמד את המקצוע, נבחן והוסמך לעסוק במקצוע.הלכתי לאבחון אסטרולוגי
אז אולי לא כתבתי אבל זה גם תחומים שמדברים אלי ולא פתחתי את האשכול רק בגלל האבחוןראשית כל, עם כל הכבוד לאבחון האסטרולוגי, ממליצה לך לא ללכת על ההמלצה הזו ׳על עיוור׳.
כדאי לך לבדוק שני דברים: מהו טיפול? קודם כל להבין מה דורשת העבודה הטיפולית, ואיזה יכולות אישיותיות וכישורים נדרשים לעבודה כמטפלת. ואז לבדוק עם עצמך אם את באמת מתחברת לסגנון העבודה ולמפגש עם התכנים הטיפוליים, שלרוב הם מורכבים ולא פשוטים.
דבר שני להבין מהו טיפול באומנות וגינון טיפולי ומה ההבדלים ביניהם מבחינת סגנון העבודה. לעשות חקר תחום מעמיק- לדעתי הכי טוב זה לדבר עם כמה שעוסקים בתחום, ולשאול אותם את מה שמעניין אותך לדעת.
אגב, זה קצת מצחיק בעיניי להשוות בין התחומים. טיפול באומנות הוא מקצוע בפני עצמו, הדורש שני תארים והתואר השני הוא תואר יותר מורכב, של שנתיים+ שנת סטאז׳, כלומר מינימום השקעה חמש שנים, ואם יש לך תעודת מורה בכיר אז מינימום ארבע שנים.
עם תואר בטיפול באומנות יש לך רשיון חוקי לטפל באנשים.
לעומת זאת, גינון טיפולי זה לימודי תעודה קצרים, אין תואר בגינון טיפולי. באופן כללי, אי אפשר להתבסס כמטפלת רק על טיפול בגינון. למעשה, זהו עוד כלי טיפולי שאפשר לשלב אותו עם דברים אחרים- נניח, כשאת מטפלת באומנות.
כלומר, את לא תפתחי קליניקה בתור ׳מטפלת בגינון׳ אבל בתור מטפלת באומנות שיש לה גם תעודת גינון טיפולי, את בהחלט תוכלי לעסוק גם בגינון ( וכמובן לא תוכלי גם להתקבל למקומות עבודה רשמיים כמו בתי חולים וכו׳ עם תעודת גינון טיפולי בלבד).
בהצלחה
טוב זה הגיוני שצריך ללמוד גם טיפול ולא רק גינוןעונה לך לגבי טיפול באומנות:
1. כמה קל למצוא עבודה- תלוי כמה את טובה ועם איזה נסיון וידע טיפולי נוסף יש לך, הכי קל זה להשתלב בתחום החינוך המיוחד, שם יש דרישה גבוהה למטפלים באומנות.
2. שכ״ל אוניברסיטאי, את יכולה לבדוק באתר של מל״ג. לגבי לימודים במכללת אונו אני מניחה שהשכר לימוד שם גבוה יותר כיון שזו מכללה.
3. לימודים פעם בשבוע+ סטאז׳ פעם או פעמיים בשבוע. עבודות ומבחנים, כמתבקש לתואר שני. נדרשת גם אנגלית ברמה טובה, כיון שהרבה מאמרים אקדמיים בתחום הזה הם בשפה האנגלית ( אך זה לא תנאי קבלה)
4. בתי חולים, מרפאות לבריאות הנפש, מוסדות חינוך, חינוך מיוחד, מכונים ועוד.
5. התואר השני הוא שנתיים+ שנת סטאז׳ , אפשר לעבוד תוך כדי במשרה חלקית אם כי אני מניחה שזה עמוס מאוד.
6. מאוד תלוי אם את שכירה או עצמאית, ובאיזה מקום את מועסקת. בגדול לימודי טיפול זה לא בשביל ׳להרויח׳ ( על אף שאפשר להרויח הרבה בתחום).
אם את בטוחה שזה מתאים לך בדיוק , למה בכל זאת הלכת לאבחון האסטרולוגי? מצטרפת לממליצים על ייעוץ תעסוקתי מקצועי.
באופן אישי, לא הייתי שולחת מישהו שזקוק לטיפול למטפלת שיש לה תעודת גינון טיפולי בלבד.
אני יודעת שזה מצריך לימודי תואר וכשאני חושבת על זה אז הלימודים הארוכים מייאשים אותי מראש, מי עשתה את זה ויכולה לעודד אותי?אם את הולכת על לימודים רציניים במקום מסודר עם תעודה רשמית (תואר)
כדאי לך ללכת על טיפול באמנות שהוא מוכר ומבוקש מאוד
ואח"כ להשלים קורס קצר של טיפול בגינון או כל תחום אחר שיעזור לך לתרגם את הכלי הטיפולי למעשה באפיקים נוספים.
בכל מקרה-
ממליצה לך מאוד !!
אל תתפתי ללמוד קורס של שנה באיזה מכון לא רשמי!!
שווה לך ללמוד במקום מסודר עם תואר טיפולי והתנסות בשטח
ולצאת לדרך עם תעודה
חסרים מאוד מטפלים טובים עם תעודות רשמיות!!
1. אני אוהבת את שניהם וברור לי שצריך עוד הדרכות במקצועות האלה כי תמיד יש מה ללמוד ולהתקדם בהם.אני לא מטפלת באומנות.
עדיף לשאול מטפלת, כי אז התשובות תהיינה מדוייקות יותר,
מנסה לכתוב מהידוע לי.
ההכשרה של טיפול באומנות רחבה יותר אם אני יודעת נכון.
1. בעד ללכת למקצוע שמתאים ואוהבים.
ובמה שאוהבים, בעז"ה מצליחים וגם מוצאים עבודה.
לא שמעתי שיש קושי מיוחד למצוא עבודה בתחום.
כן צריך לקחת בחשבון שבמקצועות מתחום הטיפול,
חובה להשתלם ולקחת הדרכות מקצועיות, מה שכרוך בעלויות גבוהות.
2. אין לי מושג, מאמינה ששכר לימוד אוניברסטיאי.
תבדקי עם המקום בו תרצי ללמוד ותבדקי אופציה של מלגות.
במידה ואת עובדת משרד החינוך ויכולה לצאת לשבתון, ייתכן שזו גם אופציה למימון.
טיפול באומנות זה תואר שני.
האם יש לך תואר ראשון אקדמאי?
3. להתקבל? צריך שעות אומנות ותואר ראשון אקדמאי.
4. במכונים ובגני חנ"מ, בבתי ספר, יחידות לגיל הרך, מרכז לילד ולמשפחה ועוד
5. נשים עובדות תו"כ. כן. אני חושבת שהלימודים זה פעמיים בשבוע כולל את הסטאז'.
6. מאמינה שזה משתנה. תמיד עדיף לשמוע מנשים שכבר עובדות בתחום.
זה מה שאני חושבת, שזה מקצוע חדש עם עתיד טובגינון טיפולי נכנס בשנה האחרונה מאוד הרבה
וקופות חולים התחילו לתת על זה החזרים
לדעתי זה מקצוע עם הרבה עתיד
יש ביקוש גדול לזה
ואין הרבה מטפלות שלמדו את זה
חח תגובה מעניינתאיך את עם אדמה בוצית וכנראה גם זבובונים ועלים יבשים?
את צריכה לחיות עם זה באהבה ובשלום כדי להצליח בגינון טיפולי.
חשבתי על השאלה הזו. יש לנו רצועת גינה קטנה בבית ואני יכולה להתחיל איתהאבל גינה זה שטח. איפה תעבדי?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים