עזרה טיפול בפחד מכלבים

• הוסף לסימניות
מישהו יודע איפה כדאי לעבור טיפול להעברת פחד מכלבים?
מדובר בבחורה שפוחדת פחד רציני מכלבים, אם כלב מתקרב אליה היא מאבדת עשתונות.

הפחד מפריע לה והיא מעונינת לטפל בו, מישהו יודע על טיפול יעיל?
(מברור במרכז הכלב והאדם - יש קורס של 10 מפגשים ב2500 ש"ח, נשמע יקר מדי)

אם למישהו יש מידע בנושא אשמח להעביר לה.
תזכו למצוות!

• הוסף לסימניות
טיפול cbt או emdr שניהם שיטות יעילות לחרדות ספציפיות. אבל אם כבר הולכים לטיפול כדאי לבחון האם לבחורה יש סימפטומים / התמודדיות/ קשיים נוספים שאולי פחות מציקים, אבל אם כבר אז כדאי לתת גם עליהם את הדעת בהזדמנות זו, ולפי זה לבחור את שיטת הטיפול המתאימה.
לגבי המחיר 10 מפגשים 2500 ש"ח זה 250 ש"ח לטיפול - מחיר לא יקר לטיפול מקצועי (בדגש על מקצועי וחשוב לברר טוב מי איש המקצוע ומה הכשרתו).

• הוסף לסימניות
אולי יעזור -
אני הייתי פוחדת מכלבים ברמת הפאניקה ממש.
כל כלבלב פצפון שהיה בסביבה שלי - הייתי מיד עוברת כביש בדפיקות לב מואצות וממש רועדת מזה.
וככזו שגרה בעיר מעורבת עם הרבה כלבים - זה היה קורה לא אחת...

הפחד הזה גרם לי לכמה היתקלויות מאוד לא נעימות עם כלבלבים שהסתיימו בצרחות אימים מצידי, עד שפעם אחת גרמתי לקרוב משפחתי לחשוב שמחבל רודף אחרי עם סכין שלופה, אחרי שהוא ראה אותי רצה וצורחת בהסטריה את נשמתי.
כשהתקרב למקום - גילה כלבלב קטן וחמוד שרודף אחרי... :eek::eek:

הקש ששבר את גב הגמל היה כשנמלטתי מכלב ששוטט כמה עשרות מטרים ממני(!)
הייתי כל-כך מבועתת, והיה ברור לי שהכלב הולך לבוא ולנשוך דווקא אותי.
ברחתי ממנו (והוא אפילו לא התחיל לרדוף אחרי!), נתקלתי בברזל, נפלתי על הפרצוף ופתחתי את השפה.

ואז החלטתי שנמאס לי - לא מוכנה יותר לרעוד מכלבים כל היום!
התחלתי להכריח את עצמי בהדרגתיות להתקרב אליהם:
קודם הכרחתי את עצמי לא לעבור כביש כשעובר לידי אדם עם כלב קטן קשור (כן, פחדתי גם מהסיטואציה הזו...),
בהתחלה היה קשה ורעדתי ממש, אבל כשהכלבלב ובעליו עברו, גיליתי שזה לא כזה נורא, ולאט לאט התרגלתי ופחות פחדתי.
אח"כ ניסיתי לא לעבור כביש ולרעוד מפחד כשעובר לידי אדם עם כלב גדול קשור,
ובהמשך כבר התקדמתי לכלב קטן לא קשור.
כלב גדול לא קשור אני עדיין חוששת, אבל זה כבר ממש טבעי לאישה חרדית :)

היום אני שמחה לבשר לך שאין לי בעיה ללטף כלבלב קטן וחמוד - אני אפילו אוהבת.

יצא ארוך... אבל אולי, עד שתמצאי משהו אפשר לנסות את זה.
קשה בהתחלה, אבל עוזר מאוד!
וזה משהו שארך לי תקופה ארוכה - לא זוכרת אבל כנראה לפחות שנה, אז לא להתייאש.

בהצלחה!

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
הטיפול הכי מוצלח הוא לחוות כמה שיותר פעמים את הסיטואציה של ללכת ליד כלב ולאט לאט מתרגלים
אלא אם כן המצב חמור יותר שאז זה באמת מחייב טיפול

• הוסף לסימניות
טיפול cbt או emdr שניהם שיטות יעילות לחרדות ספציפיות. אבל אם כבר הולכים לטיפול כדאי לבחון האם לבחורה יש סימפטומים / התמודדיות/ קשיים נוספים שאולי פחות מציקים, אבל אם כבר אז כדאי לתת גם עליהם את הדעת בהזדמנות זו, ולפי זה לבחור את שיטת הטיפול המתאימה.
לגבי המחיר 10 מפגשים 2500 ש"ח זה 250 ש"ח לטיפול - מחיר לא יקר לטיפול מקצועי (בדגש על מקצועי וחשוב לברר טוב מי איש המקצוע ומה הכשרתו).
טיפול בפחד מכלבים אמור להיות בסביבה שיש בה כלב, לא?
250 ש"ח למפגש זה לא יקר, השאלה אם צריך 10 מפגשים.

• הוסף לסימניות
טיפול בפחד מכלבים אמור להיות בסביבה שיש בה כלב, לא?
250 ש"ח למפגש זה לא יקר, השאלה אם צריך 10 מפגשים.
Cbt הוא תהליך הדרגתי, בסגנון של @אלפי תודות תיאר, אפשר לעשות אותו לבד ולפעמים יעיל יותר בעזרת איש מקצוע, המשך תלוי בעיקר במידת שת"פ.
Emdr אמור להיות הרבה יותר קצר וממוקד, אבל תלוי ממה החרדה נובעת, אם בגלל מקרה ספציפי זה באמת אמור להיות קצר כ 3-5 פגישות, אבל אם זה נובע מחרדות נוספות וחוסר יציבות פנימית זה יכול לקחת יותר..
מתארת לעצמי שהסדרה שתיארת קודם היא משהו בסגנון cbt וייתכן שזה גם קבוצתי. כדאי לברר מראש אם מתאים.

• הוסף לסימניות
הי, מכירים מטפלת לחרדות ופחד לכלבים - חרדית / דתית - עם חשיפה הדרגתית ממש לכלבים ?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה