מידע שימושי טיפול רגשי לילד בן 4

• הוסף לסימניות
הבן שלי (בן 4) זקוק לטיפול רגשי, בקופת חולים הציעו לי תרפיה באומנות / במוזיקה / בבעלי חיים / הידרותרפיה או רכיבה טיפולית.
איך אדע במה לבחור?

• הוסף לסימניות
לך למישהו עם תואר שני - אומנות. מוזיקה ואולי גם לטיפול באמצעות בעלי חיים.

חשוב שהמטפל יהיה מוסמך ומקצועי ולכן מתחילים קודם כל לחפש מה יש באזור ואז מסננים מבין האופציות.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
השאלה איפה הקושי
חברתי? חרדות? בטחון עצמי?...

• הוסף לסימניות
זה גיל מאד מוקדם בשביל טיפול רגשי.
כדאי מאד לבדוק אצל איש מקצוע רציני מה הסיבה לבעיה ולפי זה להתאים סוג טיפול.
תחושה ? חרדות ? תקשורת ? ועוד ועוד...

חבל אחר כך על עוגמת הנפש.. תבררו טוב טוב לפני.
בהצלחה וסיעתא דשמיא.

• הוסף לסימניות
לדעתי זה חרדות. הוא התחיל להרטיב בלילות ומאד תוקפני. וגם פעם אחת שמתי לב בגינה שהוא ניגש לילד קטן והציק לו שזה הדליק לי סופית נורה אדומה שהילד במצוקה, לכן חשבתי על טיפול רגשי.
לך למישהו עם תואר שני - אומנות. מוזיקה ואולי גם לטיפול באמצעות בעלי חיים.

חשוב שהמטפל יהיה מוסמך ומקצועי ולכן מתחילים קודם כל לחפש מה יש באזור ואז מסננים מבין האופציות.
בהצלחה!
אני בכל אופן אלך למישהו בהסדר עם קופ"ח אני מאמינה שהם בודקים את ההסמכה והתעודות.

השאלה שלי היא באיזה ענף לבחור.

• הוסף לסימניות
זה גיל צעיר מאוד לטיפול רגשי באמצעות תרפיות, ללא נוכחות הורית בחדר.
לרוב, ההמלצה בגיל כזה היא טיפול דיאדי (טיפול בו ההורה והילד ביחד בחדר) או עבודה עם ההורים עצמם.
ההורים הם המשמעותיים לילד, דרכם הוא לומד וחווה את העולם, בעזרתם הוא מתווסת, והם אלו שמקנים לו בטחון. ומשכך המניע המרכזי בשינוי הוא ההורים.

• הוסף לסימניות
ואיך אני מתחילה לברר על כזה טיפול?

• הוסף לסימניות
ואיך אני מתחילה לברר על כזה טיפול?
את זה לא תמצאי כמובן ברכיבה טיפולית/הידרותרפיה, אלא אצל מטפלים מומחים בעלי תואר שני עם נסיון וותק בעבודה עם ילדים בגיל הרך, המוכשרים לטיפול דיאדי.
אולי במכון להתפתחות הילד עצמו אצל עו"ס או פסיכולוג של המכון.
בכל מקרה, בכל טיפול שתבחרי, לבד מתעודות והכשרות, תבדקי נסיון בגיל הרך, ולא מטפלים שעיקר עבודתם היא עם גילאי 6-12.

• הוסף לסימניות
בגיל 4 לא צריך מטפל עם תואר שני...

• הוסף לסימניות
בגיל 4 לא צריך מטפל עם תואר שני...
צריך יותר מאשר מגיל הגדול...
קשה לטפל בילד בגיל הזה
הוא פחות משליך מהעולם הפנימי שלו
צריך מטפל מומחה כדי שהטיפול יצליח
יש לי המלצה על פסיכולוגית ילדים אלופה
בבית שמש
עשתה עם הבן שלי תהליך מדהים נפגשה איתו כשהיה בן 4.5.

• הוסף לסימניות
ממליצה מאד על הידרותרפיה (טיפול רגשי במים)
בעיקר לילדי קשב והפרעות התנהגות, או לילדים שקטים מדי.
אני אמנם לא עובדת בתחום אך במסגרת עבודתי אני נוכחת בבריכה הידרותרפית
וזה תורם לילד המון המון המון! הורים מספרים על שיפור מדהים ורק רוצים להוסיף עוד ועוד טיפולים.
המחיר גם כן ממש טוב לאחר הסבסוד מקופות החולים.
הבעיה העיקרית היא שזמן ההמתנה הוא בין שנה ל-3 שנים בתור, בטיפולים רגשיים אחרים זמן ההמתנה קצר משמעותית.
צריך לקחת את זה בחשבון.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה