דרוש מידע טיפול רגשי- מה הבעיה?

• הוסף לסימניות
ראיתי פה כבר כמה פעמים שיש אנשים שמתייחסים לטיפול רגשי כבעיה שצריך להסתיר אותה ואוי ואבוי אם יגלו שאנחנו מטפלים בעצמינו.
ואני שואל- למה????
למה אם כשמזדקקים לטיפול רפואי אין לנו (בגדול) מה להתבייש בכך, ואילו כשזה מגיע לטיפול בנפש שלנו אנחנו חוששים ומתיראים שמא ח"ו יגלו אותנו.

אם זה היה נגמר בזה- ניחא.
אבל כשאנשים חוששים ללכת לטיפול רגשי כי אולי יגלו אותם זה כבר חמור ממש.
הרי כל אחד יודע שמושג חרדה/ לחץ/ פחד קיים ומתהלך בינותינו מי מעט ומי הרבה, ומי מדבר על מקרים חזקים יותר של מחיקת אישיות/ביטול עצמי מתמשך וכיו"ב.
במקום להתמודד עם בעיות אלו במשך כל החיים, כל הנדרש ממנו זה לברר מה קורה לנו ע"י מומחה בעניין וכך נפתור בעז"ה בעיות אלו.
ולו בשביל שהנפש שלנו תהיה רגועה ובריאה יותר- שווה לנו לעשות בירור רגשי שיעלה את המודעות ויקטין את הבעיות.

חשוב לי מאוד להעלות נושא זה כדי שאנשים יפנימו שטיפול רגשי לא רק שאינו חיסרון אלא יתרון גדול ומשנה חיים.

ומה דעתכם?

• הוסף לסימניות
לפי מה שאני יודעת, בשנים האחרונות המודעות בציבור מאד עלה.
בחברה שלי זה יחסית משוחרר.
זה לא כמו פעם.
אולי זה תלוי במגזרים? (חסידי, ספרדי, ליטאי)
במגזר הליטאי זה לא בושה בכלל.
ואין בעיה לספר שהולכים לטיפול רגשי
ואני חושבת שזה הכי נכון.

לדעתי המצב ש @מרחב בטוח מתאר, זה נכון ללפני כמה שנים. לא להיום

אני שמח מאוד שאתם מתארים שהמצב כיום שונה.

פשוט ראיתי כמה וכמה פעמים באשכולות שונים פה שאנשים מביעים חשש והסתייגות מענין זה.

דבר נוסף- אני חושב שגם לאנשים שחושבים שיש בכך בעיה (ואני מכיר לא מעט כאלו)- כאשר יחשפו לזה שכיום זה אחרת ואין בכך בעיה זה ישחרר אותם מהסטיגמה לקראת חיים טובים יותר.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
העניין לעוס היטב...

• הוסף לסימניות
כמו כל דבר אחר, גם הנושא הזה הולך ומשתחרר.
שלא כמו לפני כמה שנים, היום אני יכול לשמוע יותר ויותר קולות שמדברים ש'הלכתי לטיפול רגשי, ממש עזר' וכו'.
כמו הקשב והריכוז שהולך ומשתחרר, ואנשים מבינים שזה שום דבר, גם זה משתחרר. רק קצת סבלנות.

• הוסף לסימניות
ראיתי פה כבר כמה פעמים שיש אנשים שמתייחסים לטיפול רגשי כבעיה שצריך להסתיר אותה ואוי ואבוי אם יגלו שאנחנו מטפלים בעצמינו.
ואני שואל- למה????
למה אם כשמזדקקים לטיפול רפואי אין לנו (בגדול) מה להתבייש בכך, ואילו כשזה מגיע לטיפול בנפש שלנו אנחנו חוששים ומתיראים שמא ח"ו יגלו אותנו.

אם זה היה נגמר בזה- ניחא.
אבל כשאנשים חוששים ללכת לטיפול רגשי כי אולי יגלו אותם זה כבר חמור ממש.
הרי כל אחד יודע שמושג חרדה/ לחץ/ פחד קיים ומתהלך בינותינו מי מעט ומי הרבה, ומי מדבר על מקרים חזקים יותר של מחיקת אישיות/ביטול עצמי מתמשך וכיו"ב.
במקום להתמודד עם בעיות אלו במשך כל החיים, כל הנדרש ממנו זה לברר מה קורה לנו ע"י מומחה בעניין וכך נפתור בעז"ה בעיות אלו.
ולו בשביל שהנפש שלנו תהיה רגועה ובריאה יותר- שווה לנו לעשות בירור רגשי שיעלה את המודעות ויקטין את הבעיות.

חשוב לי מאוד להעלות נושא זה כדי שאנשים יפנימו שטיפול רגשי לא רק שאינו חיסרון אלא יתרון גדול ומשנה חיים.

ומה דעתכם?
מה אכפת לכם מה אנשים עושים?

• הוסף לסימניות
אני קלטתי מידיית שמדובר בקמפיין שיווקי, לא?
ברור, לפעמים זה ככ מצחיק, כי ישבו מלא מלא נשים בערב שלימד אותם את כל הסודות
ואז כולן הולכות ומשתמשות באותם "פטנטים"

• הוסף לסימניות
ברור, לפעמים זה ככ מצחיק, כי ישבו מלא מלא נשים בערב שלימד אותם את כל הסודות
ואז כולן הולכות ומשתמשות באותם "פטנטים"
כן...
וגם הקטע של "אני שמח לשמוע שכיום זה כבר לא כך"
מה משמח אם זה לא התחום שלך?
בעולמנו אנו, כל אחד חושב על עצמו ולא ממהר לשמוח בהקלתם של אחרים.
המון הצלחה לכל אחד בפרנסתו!

• הוסף לסימניות
אכן @קיצונית
לגמרי מסכים עם השם...

אולי מדובר בבן אדם שראה שאדם אחר סובל מכך שהוא סיפר שהוא הלך לטיפול רגשי והחליט לנסות להעלות מודעות לנושא?
מלבד זאת, מינימום הגיון: איזה תועלת אפשר להפיק מכזו פרסומת???

• הוסף לסימניות
מלבד זאת, מינימום הגיון: איזה תועלת אפשר להפיק מכזו פרסומת???
יומרנות להפיק תועלת, אבל משום מה זה עדיין מאוד מרגיש לי.
מותר להרגיש גם דברים שאינם נכונים בוודאות, לא? בסה"כ הצגתי הרגשה.
והספוילר נועד להרגיע מצפון ותו לו, אין לזה שום משמעות.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
הספוילר היה ברוח טובה
לכן ערכתי את ההודעה והוספתי 3 נקודות
בכל מקרה, אם פוגע בך שאומרים לך קיצונית - למה שלא יפגע בו מה שאת אומרת לו?
(אני יכול למחוק אם זה מפריע לך)

• הוסף לסימניות
הספוילר היה ברוח טובה
לכן ערכתי את ההודעה והוספתי 3 נקודות
בכל מקרה, אם פוגע בך שאומרים לך קיצונית - למה שלא יפגע בו מה שאת אומרת לו?
(אני יכול למחוק אם זה מפריע לך)
לא פוגע,
אני בחרתי את השם בהחלטה של רגע,
לא ההורים בוחרים כאן שמות של משתמשים (מודה שזה היה טעות כי הרבה משתמשים פה לא התלהבו על השם המוזר שבחרתי בהבזק של רגע ממש)
.
סתם כתבתי משהו שצריך שכולם ידעו - לכתוב בספוילר זה משהו שכל אחד יכול לראות, אין בו טעם.
ואני לא חושבת שכתבתי משהו פוגע, בפרט כשאין פה היכרות אישית בין כל המתכתבים.
כתבתי רק למה אני מנחשת שזה עניין שיווקי, גם עיתון הוא עניין שיווקי ביודעין וזה לא בושה לפרסם.
ואם זה מרגיע מישהו אז אני ממליצה לכם לחשוב "וואו זאת'י סתם קיצונית..."

• הוסף לסימניות
יומרנות להפיק תועלת, אבל משום מה זה עדיין מאוד מרגיש לי.
מותר להרגיש גם דברים שאינם נכונים בוודאות, לא? בסה"כ הצגתי הרגשה.
והספוילר נועד להרגיע מצפון ותו לו, אין לזה שום משמעות.
בהצלחה.
אני לא כל כך מצליח להבין מה רלוונטי שיכול להיות שזה פרסומת וגם אם זה ודאי פרסומת, פותח האשכול כתב דברי טעם וגם אם נאמר שהוא מרוויח מזה משהו, לבריאות!
משל למה הדבר דומה לאדם שלא הסתפר חצי שנה וחבר שלו אומר לו "אחי אתה חייב דחוף להסתפר" עונה לו מגודל השיער "אתה בכלל ספר אז זה פרסומת" :rolleyes:

• הוסף לסימניות
אני לא כל כך מצליח להבין מה רלוונטי שיכול להיות שזה פרסומת וגם אם זה ודאי פרסומת, פותח האשכול כתב דברי טעם וגם אם נאמר שהוא מרוויח מזה משהו, לבריאות!
משל למה הדבר דומה לאדם שלא הסתפר חצי שנה וחבר שלו אומר לו "אחי אתה חייב דחוף להסתפר" עונה לו מגודל השיער "אתה בכלל ספר אז זה פרסומת" :rolleyes:
אסביר,
אחד פה שאל מה אכפת לו מה אנשים עושים,
ואנוכי עניתי למה לדעתי לפותח האשכול אכפת - על זה תחלקו עליי בכיף אם אתם חושבים אחרת.
לא אמרתי שאין פה דברי טעם.
וגם לא חשבתי כך.
דברי טעם ואמת ושלום.

• הוסף לסימניות
סתם כתבתי משהו שצריך שכולם ידעו - לכתוב בספוילר זה משהו שכל אחד יכול לראות, אין בו טעם.
@קיצונית -
זה לא היה משהו חסוי
אם תעקבי בפורום תראי שבדיחות קטנות הולכות יותר טוב בספוילרים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה