כללי טיפ - איך לחתוך אוביקטים בצורה מעולה!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרף הול;1266768:
שאלה תמימה: ואם יש צל לאובייקט?

אני מכניסה את אותו האובייקט פעמיים. פעם עחת עם שילוב לשמור על הצל ופעם אחת בלי שילוב ומוחקת את כל הרקע עם מסכה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמנתי;1267374:
אני מכניסה את אותו האובייקט פעמיים. פעם עחת עם שילוב לשמור על הצל ופעם אחת בלי שילוב ומוחקת את כל הרקע עם מסכה.

תודה!!
לפי כל השיטות...!!!
עכשיו כולם מרוצים???

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמנתי;1267374:

א. שיטת "העלמת הרקע הלבן" ותיקה, ואכן היא באה לידי שימוש לא רק בפו' אלא גם באילוס' ובאינדי': יש לכם לוגו עם רקע לבן, לא צריך לצרוב אותו, שיטת שילוב מולטיפליי, לרב תעשה את העבודה, (אא"כ מדובר ברקע כהה שמשפיע על האוביקט)

ב. השיטה שכתבה תמנתי לעצמים עם צל, גם מוצלחת מאד ונהדרת לשימוש בכל התכנות:
משכפלים שכבה, צורבים את העצם לחלוטין ללא הצל, ולשכבה השלמה עם הצל נותנים מולטיפליי, (עד כאן זה התהליך שווה למה שעושים כדי לעבוד עם זה בפוטושופ)
אחרי ששומרים את העצם הצרוב, מיבאים לאלוס' ממקמים בגודל המתאים, ומנתקים את הקישור כדי שיפרק ל-2 שכבות, והנה זה עובד גם כאן...
(כדי לשמור בצד את העצם עם הקישור למקרה של שינוי גודל, או לעשות זאת בדרך הארוכה: לשמור ב-2 קבצים: אחד הצרוב ואחד השלם, למקם את שתיהם זה על זה מקושרים ולעשות לעשות מולטיפליי באילוס'. הבעיה בשיטה הזו ש-2 הקבצים (הצרוב והשלם) לא מגיעים ממוקמים זה על זה וצריך לסדר זאת ידנית בצורה מושלמת...)

הצלחה לכולם :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמנתי;1267374:

אפשר לעשות את זה באמצעות הערוצים, ואז זה מתאים אפילו לצריבת שיער.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;1267328:

שלמה. לא באתי לשאול, אלא להסביר. [נראה אותך תופס אותי כ"כ בקלות בפ"ש...]

אני יסביר מה התכוונתי:
לגבי האפשרות של שיטות שילוב, היה שם מישהו/י שהגיב - שהרי אפשר הכל גם ע"י המג'יק. ולמה בכלל צריך שיטות שילוב.
והגבתי לו בשיא התמימות: ומה תעשה אם יש צל לאובייקט? גם אותו תוכל לצרוב באופן ריאליסטי עם המג'יק? לא!
ובדיוק לכן יש צורך בשיטות שילוב.

זהו, עכשיו תוכל לאכול את ה'טועמיה' בשלוות הנפש :)
א גוט שבת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י SHIRSHIR;1267419:
אפשר לעשות את זה באמצעות הערוצים, ואז זה מתאים אפילו לצריבת שיער.

איך?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמנתי;1267452:

לצבוע את הערוצים עם מברשת מרוככת. לפי הצבע של השער הרצוי לצריבה.
אבל כמובן, בתנאי שצבע השער אינו דומה לצבע הרקע.

• הוסף לסימניות
טיפ זהב פשוט וקל כדי שלא ירד מהצבע והרוויה של התמונה שעושים לה שילוב

טיפ זהב,
(ותודה לאסתר בצלאל על ההסבר)

כאשר עושים את שיטת השילוב האוביקט מקבל לפעמים מהטקסטורה שמתחת,
או מוריד מהצבע שלו.
כדי שזה לא יקרה ורק ירד הרקע מסביב עושים את הנ"ל:

ניקח לדוגמה תמונת פרחים.

1- על שכבת הפרחים עושים שיטת שילוב "מולטיפליי"
2 - משכפלים שכבה זו, השיכפול יהיה מעל השכבה המקורית.
3 - לשכבה המשוכפלת משנים את שיטת השילוב ל"נורמל"
- שמים עליה מסכה שחורה (ע"י לחיצה של מסכה ואלט ביחד)
- ואז עם מברשת רכה לבנה מגלים באוביקט את האיזורים שרוצים שלא יהיה בהם שיטת שילוב ושישארו רווים בצבע.

זה פשוט מאוד ומשדרג את הכל!

• הוסף לסימניות
טיפ זהב,
(ותודה לאסתר בצלאל על ההסבר)

כאשר עושים את שיטת השילוב האוביקט מקבל לפעמים מהטקסטורה שמתחת,
או מוריד מהצבע שלו.
כדי שזה לא יקרה ורק ירד הרקע מסביב עושים את הנ"ל:

ניקח לדוגמה תמונת פרחים.

1- על שכבת הפרחים עושים שיטת שילוב "מולטיפליי"
2 - משכפלים שכבה זו, השיכפול יהיה מעל השכבה המקורית.
3 - לשכבה המשוכפלת משנים את שיטת השילוב ל"נורמל"
- שמים עליה מסכה שחורה (ע"י לחיצה של מסכה ואלט ביחד)
- ואז עם מברשת רכה לבנה מגלים באוביקט את האיזורים שרוצים שלא יהיה בהם שיטת שילוב ושישארו רווים בצבע.

זה פשוט מאוד ומשדרג את הכל!
חיה לאה מחובר כרגע דווח על הודעה בעלת תוכן רע ערוך/הסר הודעה

• הוסף לסימניות
חיה לאה, זה בדיוק מה שהסברתי אני, רק בהיפוך. אני שמחה מסכה ומסתירה עם מברשת שחורה, ואת משחירה ומסתירה הכל, ואז עם לבן מגלה.

• הוסף לסימניות
ואיך אתם צורבים את זה? (הכי מהר, הכי קל, והכי מדויק...)
תודה:)

קבצים מצורפים

• shutterstock_59701216.jpg
    1.8 MB · צפיות: 27
  • הוסף לסימניות
זה לא מדבר שם רק על הrefine edge!
זה מדבר גם על extras

• הוסף לסימניות
בס"ד
מנסה עכשיו את השיטה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sara100;1268190:
זה לא מדבר שם רק על הrefine edge!
זה מדבר גם על extras

לפי איך שקראתי שם זה נשמע שהrefine egde החליף את הextras לא?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה