אינפורמציה
משתמש מקצוען
- הוסף לסימניות
מי יודע להגיד כאן מה דעת גדו"י בענין טלטול המסכה בשבת מחוץ לעירוב?
ז'בוטינסקי הוא עם עירוב של הר' לנדא, הקהילות החסידיות ועוד, מטלטלים שם לכתחילה...וכן שמעתי מחבר ששאל אותו לגבי רחוב ז'בוטינסקי בבני ברק.
חשבתי שיגיבו ככה, גם אם יש רבנים שמתירים שם לכתחילה, אני חושב שהגרי"א דינר מהסוברים שזה חשש דאורייתא.ז'בוטינסקי הוא עם עירוב של הר' לנדא, הקהילות החסידיות ועוד, מטלטלים שם לכתחילה...
דאורייתא אני לא מכיר מישהו שחושב כך. כי אין שם, תכנית, את התנאים לכך. אבל בהחלט כנראה שהוא מהסוברים שזה בגדר מלבוש, וא"כ אין שום בעיה. (אגב אני שאלתי רב אחר, וגם הוא אמר לי כך לגבי ז'בוטינסקי, מהטעם הנ"ל.) אבל כמובן שיש כאלו שהולכים בדרכו של החזו"א שמחמירים בזה...חשבתי שיגיבו ככה, גם אם יש רבנים שמתירים שם לכתחילה, אני חושב שהגרי"א דינר מהסוברים שזה חשש דאורייתא.
יש חשש שמא יוריד ברה"ר כמו שגזרו חז"ל ולכן מיקל רק במקום שיש עירוב (כך נאמר בשיעור שמסר).
ולכן כל אחד ישאל באופן אישי
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים