טלפון של מעיני הישועה

• הוסף לסימניות
ברצוני לשנות את הוראת הקבע שלי אליהם, מישהו יודע מה מספר הטלפון שלהם ?

• הוסף לסימניות
תזכרי שזה 1111 כי הר' רוטשילד של מעיני הישועה חיפש מספר עם ספרות כמה שיותר קטנות כדי שיהיה פחות חילול שבת למי שנאלץ להתקשר לשבת- סיבובים קצרים יותר של החוגה של הטלפון של אז.
ככה שמעתי פעם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תובנה;1353662:
תזכרי שזה 1111 כי הר' רוטשילד של מעיני הישועה חיפש מספר עם ספרות כמה שיותר קטנות כדי שיהיה פחות חילול שבת למי שנאלץ להתקשר לשבת- סיבובים קצרים יותר של החוגה של הטלפון של אז.
ככה שמעתי פעם.

אהבתי את הרעיון, אבל אם אני לא טועה, 1 היה הסיבוב הכי ארוך...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;1353778:
אהבתי את הרעיון, אבל אם אני לא טועה, 1 היה הסיבוב הכי ארוך...

לא. אפס היה הכי ארוך. אחד היה הכי קצר.
רק שלדעתי, כשהקימו את מעיני הישועה - טלפון חוגה כבר לא כ"כ היה באופנה.
כבר היו טלפונים עם לחצנים ואפילו אלחוטיים. אפילו סלולריים נראו כבר פה ושם.
חוץ מזה בד"כ לא מתקשרים לבי"ח בשבת אלא למד"א.
כך שבשביל הספור זה נחמד. במציאות - לא כ"כ נראה לי שזה היה השיקול.

חני

• הוסף לסימניות
כמה שנים הוא קיים באמת?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה