טעימה מה'בית של יעל' המשודרג

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בפוטנציאל;2375494:
בודאי.
הצורך בפרטיות מול השמירה והעירנות.
הילדה הכניסה את עצמה לסכנה ,היא מצאה את עצמה במקום בודד ללא הוריה.
ועם איזה אנשים?

נו, ואיך זה מלמד על מוגנות?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אובמה;2374489:
תשובות (ממקור אמין אך חסוי):
1 - יעל גדלה בבית חד-הורי (אבא שלה לא מוזכר בסיפור ולא בכדי. הוא היה אב מכה והוכנס לכלא בשל כך). גם מאמא שלה יעל לא כ"כ רוותה נחת, האם הייתה צועקת עליה ומדברת אליה בזלזול ("מה את מקשקשת יעל").
2 - באיקאה
3 - מפת השולחן נשארה שם משבת, והסיפור התרחש ביום ראשון. במוצאי שבת אמא של יעל חשה ברע ולכן הלכה לישון בלי לסדר את הבית.
4 - לא הצלחנו לאתר את המידע הזה. כשיהיה מידע מדוייק נחזור אליך עם תשובות
5 - בנמל אשדוד

הבטחתי ואני מקיים
לאחר מחקר מעמיק, בשיתוף ה CIA, הFBI, הסקוטלנד-יארד, הנ.ק.וו.ד והאינטרפול התברר תפקידם המדהים של הארגזים: הארגזים לא הכילו כלום ולא נועדו לכלום!!!!

מטרת הארגזים הייתה לעבור ממקום למקום, ולחזור בחזרה אל מקומם הקודם. אכן זו נשמעת מטרה מוזרה במקצת אך למעשה הייתה כוונה נסתרת מאחורי הפעולה הזו.
העובדים בטרקטור היו חברי ההסתדרות, ולאחר שראו שתפקידם בהעברת מחסנים למבנה העירייה החדש של פרדס חנה כרכור הולך להסתיים ואו-טו-טו לא תהיה להם עבודה, ברוב חכמתם הם פשוט המשיכו להעביר ארגזים ריקים ממחסן הארגזים לרחבה שליד המבנה החדש הלוך וחזור, וכך המשיכו לקבל משכורת במשך 6 שנים (!!!!).
הם היו ממשיכים בזה עוד, אבל המשופם (נהג הטרקטור) לקה בשבץ, וחברו שחטף משבר עקב האסון, ירד מהארץ והצטרף לאיזו כת מוזרה בניקרגואה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;2375548:
נו, ואיך זה מלמד על מוגנות?
אין לי את הספר מולי ואני רוצה לדייק. אנסה להשיג אותו היום.
השתתפתי פעם בדיון על מוגנות וסיפורים טיפוליים והספר הזה הועלה כמתאים לנושא. ממה שזכור לי שזה לא ממש מוגנות ספציפית אלא באופן כללי לא להגיע לסיכון ולמצב של איבוד, של היכנסות למצב לא נעים והרפתקני. ולדעתי ושוב אני אוכל לדייק יותר לאחר שהוא יהיה מולי. יש הרבה מלל שנאמר שם בין המילים. זה הכוח של הסיפורים הקצרים האלה.

ולמאיירת המוכשרת - הציורים הם לפעמים יותר חשובים מהמילים. את ממש בכיוון. תודה על השיתוף.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בפוטנציאל;2375616:
אין לי את הספר מולי ואני רוצה לדייק. אנסה להשיג אותו היום.
השתתפתי פעם בדיון על מוגנות וסיפורים טיפוליים והספר הזה הועלה כמתאים לנושא. ממה שזכור לי שזה לא ממש מוגנות ספציפית אלא באופן כללי לא להגיע לסיכון ולמצב של איבוד, של היכנסות למצב לא נעים והרפתקני. ולדעתי ושוב אני אוכל לדייק יותר לאחר שהוא יהיה מולי. יש הרבה מלל שנאמר שם בין המילים. זה הכוח של הסיפורים הקצרים האלה.

ולמאיירת המוכשרת - הציורים הם לפעמים יותר חשובים מהמילים. את ממש בכיוון. תודה על השיתוף.

טוב, אז אני מספרת אותו כמעט כל יום (...) והקשר היחיד שלו למוגנות זה ללמד מה לא לעשות (וזאת דרך גרועה למדי)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ואקום;2375518:
יש לנו ספר מצוין שציירה רות ביפוס (אמא של לאהלה כתבה)
נדמה לי שקוראים לו בית קטן וחם
הוא מדבר פחות או יותר על אותו נושא של פרטיות
ושם המשפחה שלמה יותר... :)

"בית קטן וחם" זה לא מוגנות!
זה צורך לגיטימי בפינה פרטית לילד בתוך המשפחה. מוזכר שם עניין של מגע (האח הגדול שמעיף גבוה) בצורה חוייתית, ולמרות זאת - יש צורך בפינה פרטית.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה