טקסטורות מרוחות

• הוסף לסימניות
איזה פרמטרים צריכים לשנות כדי לשפר טקסטורות שנמרחות באזורים מסויימים מאובייקט?
למשל ברגל של השולחן למטה הטקסטורה הרבה יותר נמרחת מאשר על הלמעלה של השולחן

• הוסף לסימניות
צריך לעשות מיפוי לטקסטורה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ip6;1074827:
צריך לעשות מיפוי לטקסטורה.

אני מנסה, אבל למה הוא מניח לי את הטקסטורה בכל מיני כוונים אפילו באותו פייס?
אני לא גומרת להתקשקש עם זה, ולא יוצא לי משהו נורמלי

• הוסף לסימניות
לא חתכת אותו בשום מקום.
ישנו מושג - SEAM (שים).
מכיון שאנו עושים מיפוי לאוביקט תלת מימד, דהיינו הופכים אותו לדו-מימד, כמו מפה.
עלינו לעשות חיתוכים (SEAM) במקומות שהכי פחות נראים.
וכאן לא עשית זאת.
בנוסף, מכיון שזהו אוביקט משורטט, בינגוד לפנים וכדומה, הכל צריך להיות משורטט גם במיפוי.

• הוסף לסימניות
תפעילי את האפשרות שבמסגרת, ותראי היכן ה-SEAM.

קבצים מצורפים

• 1ללא שם.png
    KB 58.2 · צפיות: 0
  • הוסף לסימניות
תחשבי כמו נגר: רגל כזו גדולה לא יכולה להיות בנויה מגזע עץ יחיד, נכון? זה בטח יהיה בנוי מכמה עצים עם ציפוי פורמייקה או סתם ככה כמה עצים עם לכה שקופה.
החלק התחתון מן הסתם לא יהיה בנוי מאותו העץ של העמוד אלא מחתיכה נפרדת שתודבק לעמוד. וגם לא בטוח ששניהם אפילו יהיו מגוש עץ בודד (זה עדיין די גדול וגם כבד בטירוף)
עכשיו לפי ההגדרות האלו תעשי מיפוי של הטקסטורה לרגל. תחלקי את הרגל לחלקים קטנים (תחשבי כמו נגר) ותדביקי לכל אחד טקסטורה נפרדת. אפשר לעשות UV לצורה הכללית ואפשר ממש לחלק את המודל לצורות נפרדות.

(זה נקרא: Seam = תפר, בקטנה)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גיל קוליוק;1075228:
לא חתכת אותו בשום מקום.
ישנו מושג - SIM (שים).
מכיון שאנו עושים מיפוי לאוביקט תלת מימד, דהיינו הופכים אותו לדו-מימד, כמו מפה.
עלינו לעשות חיתוכים (SIM) במקומות שהכי פחות נראים.
וכאן לא עשית זאת.
בנוסף, מכיון שזהו אוביקט משורטט, בינגוד לפנים וכדומה, הכל צריך להיות משורטט גם במיפוי.

תודה רבה
אני דווקא כן חתכתי, חתכתי את החלק התחתון של הרגל וממנו צד אחד, ומאז לא מתלבשת עליו טקסטורה בכלל וב UV EDITOR כל החלק מוצג כנקודה אחת שלא הצלחתי לפרוש אותה...
אני חושבת שצריך להתחיל מהתחלה, אבל אני לא יודעת מאיפה להתחיל, מה עושים דבר ראשון

• הוסף לסימניות
תעשי שוב מיפוי של פייסים אלו בלבד, תפעילי את האפשרות שהראתי לעייל, ואם את רוצה, תעלי לפורום תמונה, כמו הקודמת (כאשר האפשרות הנ"ל מופעלת).

• הוסף לסימניות
אז הנה חתכתי. מה זה עזר? ולמה בUV EDITOR אני רואה חלקים שלמים כמו קו אחד - איך פותחים אותם?
אולי הייתי צריכה לעשות create uv's / plannar mapping וכדו' לפני שהתחלתי?
אני מודה מאוד למי שיוכל לכוון אותי למרות נדנודי, אני רוצה להבין את זה פעם אחת ולתמיד

• הוסף לסימניות
יש ריסט לUV?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה