טרי טרי - מגילת אסתר מאויירת על קלף

• הוסף לסימניות
מגילה מאויירת על קלף בעבודת יד 100%
גובה 27 ס"מ
צבעי טמפרה, אבקת זהב ועלי זהב.

עוד מעט תעלם מעיני לאיפשהו בחלל העולם
ולי ישארו רק צילומי הסטודיו..
אני מתנחמת בחווית היצירה שהייתה.
(וסליחה על סימני המים המכוערים :eek:)

קבצים מצורפים

• מגילה בינונית 2016.jpg
    מגילה בינונית 2016.jpg
    KB 68.9 · צפיות: 156
  • הוסף לסימניות
זו התמונה היחידה שאת מפרגנת ?

טוב, הסתדרתי. נכנסתי ללינק- יצירות מדהימות!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ניוזמן;1989286:
חוץ מהיופי המיוחד
יש בעיה הלכתית עם זה
התחלתי לאייר את המגילות שלי לאחר התייעצות עם רבנים גדולים (כולל מו"צ מוכר)
נאמר לי שמגילה כזו היא כשרה אך לא מהודרת.
2 בעיות שיכולות להיות:
1. הוספת טקסט לצד האיורים (כמובן, מעבר לטקסט של המגילה עצמה)
2. ריסוס/מריחת חומר כשלהוא שמפריד בין הקלף עצמו לכתיבת הסת"ם
משני הדברים הללו אני נמנעת, למרות שיתכן שיש כאלו ממקילים באחד מן השתיים.

אם מישהו יודע על עוד בעיה שעלולה לצוץ, אשמח לשמוע.

• הוסף לסימניות
אין בעיה הלכתית כלל.
העבודות שלך מבהילות ביופיין.

• הוסף לסימניות
מהמם!
מזהים את העבודות שלך. יש לך נגיעות מיוחדות שבטוח ידעו מי צייר!
עלי והצליחי :)

• הוסף לסימניות
יצירה יפיפיה.
לע"ד במשך ההיסטוריה היו שקראו ממגילות מצויירות והן השתמרו במשפחות רבות מאבות לבניהם. זוהי יודיאיקה במיטבה.

• הוסף לסימניות
עבודה מדהימה! פשוט אין מילים! לא יאומן לאיזה דיוק אפשר להגיע בעבודת ידנית.

[יש בזה בעיה הלכתית ולכן היא צודקת שזאת מגילה כשרה ולא מהודרת. (וכן פסק לנו הרב אלישיב זצ"ל שעדיף להמנע)
מקורות:
שו"ע או"ח סי' צ' סעיף כ"ג
"ולכן אסור גם כן לציר ציורים בספרים שמתפללין בהם שלא תתבטל הכונה"
ובמשנ"ב מהדורת דרשו שם הערה 79 מציינים לאליהו רבה (סי' תרצא ס"ק ז) שיש להמנע לכתחילה מלצייר על מגילת אסתר.]

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י dvoradi;1991582:
עבודה מדהימה! פשוט אין מילים! לא יאומן לאיזה דיוק אפשר להגיע בעבודת ידנית.

[יש בזה בעיה הלכתית ולכן היא צודקת שזאת מגילה כשרה ולא מהודרת. (וכן פסק לנו הרב אלישיב זצ"ל שעדיף להמנע)
מקורות:
שו"ע או"ח סי' צ' סעיף כ"ג
"ולכן אסור גם כן לציר ציורים בספרים שמתפללין בהם שלא תתבטל הכונה"
ובמשנ"ב מהדורת דרשו שם הערה 79 מציינים לאליהו רבה (סי' תרצא ס"ק ז) שיש להמנע לכתחילה מלצייר על מגילת אסתר.]
תודה על האינפורמציה, אני אבדוק את זה...

• הוסף לסימניות
עבודה מדהימה
בדורות הקודמים זה היה נפוץ, על אף שחלק מהפוסקים כתבו להימנע מכך, כמו שבספר תורה לא מציירים

• הוסף לסימניות
עבודה יפהפיה!
תצליחי!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אבימי;1989737:
אין בעיה הלכתית כלל.
העבודות שלך מבהילות ביופיין.

העבודה מדהימה מאד, אבל אשמח מאד שתציין לי מקור אחד ש'חותך' כמוך שאין בעיה הלכתית כלל לפני שאני מביא לך.

אבל אל דאגה, אלו שיש להם כסף לשלם על יצירת פאר כזו, הם לא מחפשים את הלכתחילה שבלכתחילה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אביחי בס;1993435:
העבודה מדהימה מאד, אבל אשמח מאד שתציין לי מקור אחד ש'חותך' כמוך שאין בעיה הלכתית כלל לפני שאני מביא לך.

אבל אל דאגה, אלו שיש להם כסף לשלם על יצירת פאר כזו, הם לא מחפשים את הלכתחילה שבלכתחילה...
אם הגענו עם ההתפלספות עד כה. אז אני אציין שבד"כ מי שקונה אלו אספנים ששומרים את המוצר בכספת, או איפה שלא יהיה, ולא מתכוונים להוציא אף אחד ידי חובה במגילה זו. כלומר מתייחסים לזה כאל מוצר אומנותי נטו.

• הוסף לסימניות
הוא אשר כתבתי, רק באתי להדגיש שלא תהיה טעות כמו שכתבו פה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה