- הוסף לסימניות
התחלתי לאייר את המגילות שלי לאחר התייעצות עם רבנים גדולים (כולל מו"צ מוכר)נכתב ע"י ניוזמן;1989286:חוץ מהיופי המיוחד
יש בעיה הלכתית עם זה
תודה על האינפורמציה, אני אבדוק את זה...נכתב ע"י dvoradi;1991582:עבודה מדהימה! פשוט אין מילים! לא יאומן לאיזה דיוק אפשר להגיע בעבודת ידנית.
[יש בזה בעיה הלכתית ולכן היא צודקת שזאת מגילה כשרה ולא מהודרת. (וכן פסק לנו הרב אלישיב זצ"ל שעדיף להמנע)
מקורות:
שו"ע או"ח סי' צ' סעיף כ"ג
"ולכן אסור גם כן לציר ציורים בספרים שמתפללין בהם שלא תתבטל הכונה"
ובמשנ"ב מהדורת דרשו שם הערה 79 מציינים לאליהו רבה (סי' תרצא ס"ק ז) שיש להמנע לכתחילה מלצייר על מגילת אסתר.]
נכתב ע"י אבימי;1989737:אין בעיה הלכתית כלל.
העבודות שלך מבהילות ביופיין.
אם הגענו עם ההתפלספות עד כה. אז אני אציין שבד"כ מי שקונה אלו אספנים ששומרים את המוצר בכספת, או איפה שלא יהיה, ולא מתכוונים להוציא אף אחד ידי חובה במגילה זו. כלומר מתייחסים לזה כאל מוצר אומנותי נטו.נכתב ע"י אביחי בס;1993435:העבודה מדהימה מאד, אבל אשמח מאד שתציין לי מקור אחד ש'חותך' כמוך שאין בעיה הלכתית כלל לפני שאני מביא לך.
אבל אל דאגה, אלו שיש להם כסף לשלם על יצירת פאר כזו, הם לא מחפשים את הלכתחילה שבלכתחילה...
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים