התייעצות טרנד. מופע סליחות. אשכול דעות

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
בשנים האחרונות נהייה מושג חדש מופע סליחות
מיטב האמנים
ושירי הרגש אלוליים
בהשתתפות מקהלות תזמורות ומנצחים
יש דורשים לשבח
חיבור. טעם .רגש
ויש לגנאי
צורת הסליחות כדלים ורשים
דעתכם ?
בהרחבה

• הוסף לסימניות
לא בהרחבה
אבל דעתי לא נוחה עם זה
לא מתאים לנו
תופעה שהולכת ומתגברת
והמתגברים לא עומדים בפיתוי (שהמחירים בחלקם זמינים )
זה לא סליחות אמיתי
הללואי ויהי שינוי והתופעה תעצר

• הוסף לסימניות
השנה יוצא לי לראשונה להשתתף כל יום בסליחות של בני ע"מ.
תמיד היה קשה לי להבין את הרעיון של "לשיר כל הסליחות".
ושטעמתי הבנתי. יש אנשים שרק זה מזיז ופותח להם משהו.
לענ"ד עדיף בחור שישב ערב או שנים במופעי סליחות ועברו בו הרהור תשובה אחד או שנים. מאשר בחור שהיה אולי בליל ראשון של סליחות ליטאיות קלאסיות שרק הכבידו עליו ולר"ה הוא מגיע לספסל ה"בטוחים" אם הרהור תשובה אחד פחות, עם רגע של קרבת אלוקים אחד פחות.
כל הנ"ל בהדגשה ובסייג שאין בזה בעיות צניעות וכשלים הלכתיים. מה שמצוי המון בסיורי סליחות. וגם שם בסוף העם נוהה אל האור. אולי עדיף מבילוי באזורי בילוי

• הוסף לסימניות
בזמנו, הרב שך היה זה שביקש להוסיף מנגינות לתפילות הימים הנוראים,
וכנראה שעם החלשות הדורות אנחנו זקוקים לזה גם בתפילות,
כמובן שיש לשמור על מינון ולא להפוך להופעה מוזיקלית,
אבל התופעה כשלעצמה מובנת ופותחת את הלב לרבים.

• הוסף לסימניות
מה נאמר ומה נדבר
אנו רצים והם רצים
אנו רצים להתפלל אצל הצדיק כדי שיהיה לנו במי להיתלות כדי לזכות לשנה טובה ומחילת עוונות
והם רצים....

אני חושב שזה נהיה בגלל שתמיד היו סליחות עם חזנים שמעוררים את הלב ואז הוסיפו מקהלות וכך זה המשיך...
ולא אני חושב שזה מיוחד להתפלל כשיש כזו אוירה אלולית וכו' אבל לפחות שזה לא יהיה סליחות אם הזמר אלא סליחות עם הרב X בהשתתפות הזמר Y
בתפילה שה' יערה רוח טהרה על כולם ויחזירנו בתשובה שלימה אמן

• הוסף לסימניות
השערוריה היא לא רק בתופעה המזעזעת,
אלא גם ובעיקר בעידוד שלה בציבור שלנו,
הנה באים כמה חברי פורום ואומרים 'דור חלש' 'צריך הרהור תשובה' 'הרב שך' 'היכל הנגינה' וכו'.
אם לפחות היו מבינים שזה מופע מוזיקה לכל דבר, בלי שום ערך יהודי, עוד החרשנו
אבל לעשות מזה דבר טוב?
זה בלבול כזה שרק בעקבתא דמשיחא יכול להיות.

• הוסף לסימניות
הנה באים כמה חברי פורום ואומרים 'דור חלש' 'צריך הרהור תשובה' 'הרב שך' 'היכל הנגינה' וכו'.
אבל לעשות מזה דבר טוב?
מי זה "שלנו"?

• הוסף לסימניות
'מופע' ו'סליחות' זה פשוט לא קשור אחד לשני!
מותר לשיר בסליחות וגם להביא בעל מנגן, פייטן וכו'
אבל להפוך את זה למופע שלם???
למה?? אולי יעשו גם הרקדה אח"כ וילכו כולם יחד למסעדה?
סליחות זו תפילה, מופע זה בילוי.

• הוסף לסימניות
אבל לעשות מזה דבר טוב?
אני זוכר את הימים שבהם מופע כל שהוא היה מוקצה מחמת מיאוס.
היום כל איחוד שמכבד את עצמו מארגן איזה ערב מושקע עם זמר או שנים ותזמורת מפוארת בסיום ביהזמ"נ.
אבל הדור שלנו לשיטתכם תקוע בשנות ה80. שיהיה בהצלחה

• הוסף לסימניות
הלואי וזאת השאיפה שנהיה דור שתקועים בשנות התנ"ך ...
לגבי המופעים, מי שזה מעורר אותו לתשובה זה העיקר בסליחות וזו המטרה לבקש סליחה ולשוב בתשובה
מה שמוזר הוא שלוקחים זמר שאמור לעורר לתשובה והוא עצמו יכול להיות הכי בעייתי מכל הציבור שמגיע...

• הוסף לסימניות
אני זוכר את הימים שבהם מופע כל שהוא היה מוקצה מחמת מיאוס.
היום כל איחוד שמכבד את עצמו מארגן איזה ערב מושקע עם זמר או שנים ותזמורת מפוארת בסיום ביהזמ"נ.
אבל הדור שלנו לשיטתכם תקוע בשנות ה80. שיהיה בהצלחה
בגדול אתה צודק
אבל עדיין יש הבדל בין סיום בין הזמנים או דינר וכדומה
לבין סליחות
זה 'קצת' יותר רציני ועם תוכן יותר עמוק

• הוסף לסימניות
אכן פחות מתחבר אבל באותה מידה לא מתחבר לאשכול גינוי שעולה בו בוז לאלו שכן עושים כך.

אלו לא דברים אסורים אלא יותר של הרגש ובכאלו דברים חינכו אותי "לא להסתכל בצלחת של השני" אני אלך לבית כנסת והשכן למופע.

לכל אחד יש את הסט ערכים שלו ואף אחד לא אוהב שבזים לדרכיו, זה נכון לזה, זה נכון לסמארטפון כשר, זה נכון לחוף משפחות, זה נכון לסרטים, זה נכון למוזיקה עכשווית, זה נכון לסגנון לבוש ועוד שלל דברים.

לכל אחד כמעט יש דברים שהוא עושה שיהודי אחר מחמיר או עושה טוב ממנו, לא צריך ומיותר להתמקד בזה.

לי יש סמארטפון כשר ואני לא הולך למופעי סליחות אני בטוח שיש הרבה שהולכים למופע אך יש להם רק כשר אז הוא יזדעזע ממני ואני ממנו? או שכל אחד יכבד את הזולת וירבה שלום בישראל.

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה