כללי יד ושם - העיצוב שלי לכרזה השנתית

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;524733:
אני לא מסכימה איתך.
ראשית, כמי שהשתתפה ביום העיון בשנה שעברה, וכן הציגה כרזה בתערוכת כרזות של יד ושם על פי נושא שהוגדר מראש, אני יכולה לומר לך שהבריף שמקבלים הוא כללי מאוד ולא מתייחס לרעיונות ספציפיים, כפי שהנושא הוא כללי מאוד (במקום לקחת נושא קונקרטי כמו ילדים בשואה וכד').

גם בריף כללי מאוד הוא עדיין בריף, ואותו ביקשתי לשמוע.

נכתב ע"י naamah;524733:
שנית, כל הרעיון של תחרות הכרזות הוא ליצור כרזה שמיועדת להמונים.
המונים שלא קראו את הבריף ואין להם מושג מה היה נושא התחרות.
כרזה מוצלחת אמורה לעמוד בפני עצמה ולדבר בעד עצמה, גם בלי שהבריף מוצמד אליה עם סיכה.
א. אמנם הכרזה אמורה לפנות להמונים, אבל לתומי סברתי שנשאלנו לדעתנו דווקא בשל היותנו אנשי מקצוע. אנשי מקצוע בתחום שלנו עובדים עם בריף ולפיו בוחנים את איכות התוצאה.

ב. גם אם לצורך העניין אסתכל על הכרזה במבט של "ההמונים", במקרה הזה, השאלה הראשונה שעולה בדעתי היא: מה הוא המסר?
כרזה היא לא יצירת אמנות בעלת משמעות אבסטרקטית וחסרת צורה.
כרזה אמורה להעביר מסר ברור באופן אפקטיבי ורצוי גם אינטיליגנטי.
במקרה הזה, התקשיתי לפענח את המסר הזה, מה שעורר באופן אוטומטי את השאלה שלי לגבי הבריף, שמא יהיה בכך כדי לשפוך אור על התעלומה.
לכן אמרתי לעצמי, אולי, בטרם אמתח ביקורת נחרצת על הכרזה, אנסה להבין טוב יותר את המשמעות שלה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;524752:
גם בריף כללי מאוד הוא עדיין בריף, ואותו ביקשתי לשמוע.

א. אמנם הכרזה אמורה לפנות להמונים, אבל לתומי סברתי שנשאלנו לדעתנו דווקא בשל היותנו אנשי מקצוע. אנשי מקצוע בתחום שלנו עובדים עם בריף ולפיו בוחנים את איכות התוצאה.

ב. גם אם לצורך העניין אסתכל על הכרזה במבט של "ההמונים", במקרה הזה, השאלה הראשונה שעולה בדעתי היא: מה הוא המסר?
כרזה היא לא יצירת אמנות בעלת משמעות אבסטרקטית וחסרת צורה.
כרזה אמורה להעביר מסר ברור באופן אפקטיבי ורצוי גם אינטיליגנטי.
במקרה הזה, התקשיתי לפענח את המסר הזה, מה שעורר באופן אוטומטי את השאלה שלי לגבי הבריף, שמא יהיה בכך כדי לשפוך אור על התעלומה.
לכן אמרתי לעצמי, אולי, בטרם אמתח ביקורת נחרצת על הכרזה, אנסה להבין טוב יותר את המשמעות שלה...

אני מסכימה שיש בכרזה שהוצגה בעיה של מסר לא ברור (או לא קיים), אך לדעתי ניתן להבין זאת ולהעביר על כך ביקורת גם ללא הבריף.
אני מסכימה שפרוייקטים של פרסום ומיתוג צריכים להיבחן על פי הבריף, אך פרוייקט של כרזה רעיונית, לענ"ד, יכול ורצוי שיבחן ללא הבריף.

• הוסף לסימניות
אני עובד מזה 15 שנה בתחום גם בארץ וגם בחו"ל ויודע שהתוצאה היא הקובעת! הבריף מתאים ללימודי אומנות וישיבות אינסופיות במשרדי פירסום ובתי קפה עם לקוחות ! אני מעולם לא התיחסתי לברייף כגייד הכרחי לעבודה...
וברוך השם לא היתה בעיה ולקוחות ממשיכים לבוא ולקבל תוצאות משביעות רצון

אין ספק שצריך לשמוע להבין ולהפנים אבל בין הבריף לתוצאה יש הבדל שמיים וארץ... כמעט תמיד

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה