כללי יום עצוב!

• פותח הנושא prog
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
לדעתי באשכול הנ"ל אף אחד לא התכוון לפגוע וגם ההודעות לא היו מאוד פוגעות בפני עצמן אך שהן נאמרו אחת אחרי השנייה זה באמת הפך לאשכול פוגע ולא ראוי ועל כך תודתי לפרוג על נעילתו.
בכל מקרה, לדעתי צריכים לקרות כמה שינויים בפורום שיכולים למנוע ממצב דומה להתרחש בעתיד:
1. כללי כתיבה בפורום - כללים מיוחדים לבקשת חו"ד ולבקשות בכלל. הכללים יתייחסו להעלאת חוו"ד לעבודות מקוריות בלבד (כמובן שניתן להשתמש באלמנטים מוכנים אבל בטעם) ולבקשות בפורום בלשון יפה ומנומסת. אשכולות שיחרגו מהכללים ינעלו בו במקום ע"י המנהלים כפי שנהוג בהרבה פורומים מקצועיים וכך יידע פותח האשכול שאו שהוא מנסח את בקשתו בצורה יפה/מעלה חו"ד ראוייה או שהאשכול שלו יינעל מס' דק' לאחר פתיחתו. ניק שיפר את הכללים יקבל אזהרה ואם יחרוג מהם פעם נוספת יושעה מהפורום לשבועיים או כל דבר אחר שיכול להעלות על דבר המנהלים הדגולים כדי למנוע מרמת הפורום להתדרדר לשאול תחתית.
2. על כל משתמש שמעלה עבודה לחו"ד לקחת בחשבון שיעבירו ביקורת על עבודתו. מי שמעלה בשביל לקבל רק מחמאות - עדיף לו שלא יעלה. אחרי הכל הוא מבקש "חו"ד" ולכל אחד חו"ד שונה מהשני. אני זוכרת איך לפני שנים כשאני הייתי חדשה בפרוג והעליתי עבודה ראשונה לחו"ד, אף אחד לא ריחם וקטלו את העבודה כהוגן (למרות שאני הייתי כותבת על המודעה ההיא שרואים שיש פוטנציאל, אבל אז קטלו אותי בלי רחמים... :)). אז מה? בכיתי? שקעתי ברחמים עצמיים? לא. לקחתי את ההערות שמצאתי בין הקטילות ושיפרתי ושיפרתי עד שהגעתי למה שאני היום. אחרי הכל, הביקורת מאחרים היא זו שעוזרת לתת פרספקטיבה על עבודות שלנו, שמה לעשות, אנחנו לא כ"כ אובייקטיבים לגביהן. יש כמה גולשות בפורום שיעידו עליי שכשראיתי שהן מנסות ומשקיעות ובאמת לוקחות את הביקורת לתשומת ליבן עזרתי להן במשך שעות בפרטי כדי שיגיעו לידי עבודה מקצועית. אז אם אתם רוצים לקבל חו"ד תקחו בחשבון שיכול להיות שלא כולם חושבים כמוכם ולא כולם יאהבו ויפרגנו. ככה זה, ואתם יכולים לנצל את זה לטובתכם ולצמוח מזה בדיוק כמו שאני עשיתי.
3. אולי כדאי לעשות פורום נפרד למתחילים וכך אם עולה עבודה ברמה ממש נמוכה אפשר להעביר אותה לפורום הזה (אם לא יפתחו אותה שם מראש) וכך גם פותח האשכול וגם הגולשים ידעו וכירו בכך שמדובר פה ברמה נמוכה ולא בעבודה של גרפיקאים רציניים שעובדים בדם, יזע ודמעות על עבודותיהם.
4. אחרי שכל הדברים הנ"ל ימומשו אני מאמינה שלא יהיו למקצוענים סיבות להתעצבן וגם אם כן זה כבר יהיה במינון שהם יוכלו להבליג או להגיב בסובלנות יתרה.
ויהי רצון שאשכול זה יסמל את התחלתו של פורום איכותי יותר ושלא ייצא מכשול תחת ידינו. אמן!

• הוסף לסימניות
אכן יום נהי ומספד!
תחילה נאלצנו לצפות במופע האימים בו העלו על המוקד גרפיקאי שלא חטא.
עתה נאלצת נפשנו העדינה לשמוע שלל התנצלויות שמאלציות רוויות בגיבובי דברים גבוהים המרובבים בהתנשאות יהירה.
יואיל כל אחד לעשות חשבון נפשו בהתייחדות ויחסוך מעמנו את חיבוטיה מעל פורום קדוש זה.
וימנע גם מהקרבן את וידוא ההריגה הזה בשידור חי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה