דרוש מידע יועצת גמילה - יש דבר כזה?

• הוסף לסימניות
גם הבת שלי בת שלוש וחצי לא מוכנה להיגמל בשום אופן,
היא בשלה לגמרי,אבל יש לה פשוט פחד להוריד את הטיטול,
זה מגיע לרמה שלא מסכימה ללבוש תחתון,
אני אפילו לא מנסה לקחת אותה לשרותים,
קודם כל מנסה להרגיל אותה לרעיון שאין טיטול יש רק תחתון-מורידה לה כל יום את הטיטול לשעה ובשעה הזאת הילדה צורחת צרחות שתלבישי לי טיטול,
משהי יודעת איך מטפלים בכזה מצב?
יש לך פה באשכול הזה מידע שיכול לעזור לך.
אצלי ספציפית מה שקרה בינתיים מאז שפתחתי את האשכול: מתוך תסכול וחוסר אונים גדול פניתי ליועץ הגדול מכולם, כמה פעמים ביום בבקשת עזרה מעומק הלב. התפללתי הרבה במשך היום במילים שלי וביקשתי עזרה, גם אם נראה שזה סתם נושא קטן ושולי יחסית...
שמחה לעדכן שבתוך כמה ימים היה שינוי משמעותי ביותר!!! מוזר לי לכתוב את זה אבל זו המציאות והיום הוא גמול לגמרי כולל זה שהוא לוקח אחריות והולך לבד, ורק מעדכן אותי או את אחד מהאחים הגדולים שלו כדי שנלווה אותו (ביום. בלילה הוא עדיין לא אבל אני ממשיכה להתפלל).
יחד עם זאת, במסגרת השתדלות, לפי מה שאת מתארת, אני הייתי הולכת לפסיכולוג חינוכי במסגרת דלת פתוחה של העירייה. למעשה לא הלכתי כי ברוך השם היה שינוי בתוך כמה ימים, אבל בדרך הטבע לדעתי הכתובת היא פסיכולוג חינוכי.
בהצלחה רבה!!!!!

• הוסף לסימניות
עוד כיוון שלא כתבו פה - פיזיותרפיה של רצפת האגן.
אפשר לקבל דרך התפתחות הילד.
יש מקרים של קושי בגמילה שבהם הקושי הוא פיסי ואת זה מאבחנ/ת פיזיו' רצפת אגן.
לרוב בגילאים האלו לא מטפלים בילד עצמו, רק במקרים שממש יש בעיה, אבל מתשאלים את ההורים ולפי התיאורים אפשר לאבחן אם הקושי הוא פיסי ולתת הכוונה איך לעבוד עם הילד בבית.
אם הכיוון הוא התנהגותי, אז כמו שאמרו פה מנתחת התנהגות היא הכתובת. (כמובן יש חפיפה כלשהי בין הפיסי להתנהגותי, הולכים לאיש המקצוע שהבעיה נמצאת בעיקר בתחום שלו והם אמורים לדעת לתת מענה כללי)

• הוסף לסימניות
בוודאי, עולה הרבה אפילו...
אבל מי שנמצא במצב בו אני הייתי - שניסיתי הכל ושילמתי כסף ולא היו תוצאות, מוכן לשלם כמה שצריך בשביל תוצאות.

• הוסף לסימניות
מקפיצה....
ממש חסרת אונים!!!
בני בן הכמעט שלוש היה גמול לאחר החגים כמעט לגמרי (כמובן עם פספסוסים מדי פעם אבל באופן כלללי -גמול)
בשבועות האחרונים יש רגרסיה נוראה, כל יום כשאני מוציאה אותו בצהריים הוא מלוכלך לגמרייי,
הגננות באמת משתדלות ורוצות לעזור, לוקחות אותו מדי פעם לשרותים -אבל אפס תוצאות!
עד שבקשו ממני יפה להחזיר לו את הטיטול - אולי עדיין לא בשל וכו'...ולהם ממש קשה עם הניקיון שלו בכל יום מחדש...
הנקודה היא שהילד כמעט בכה שהוא לא רוצה טיטול - רק תחתוונים,(הוא הקטן בגן, כולם כבר גמולים, ) הוא חכם, הוא מבין מצוין את הענין, אבל כאילו משהו נתקע לו- הוא לא מבקש אף פעם ללכת לשירותים , זה מגיע רק מיוזמתי או מיוזמת הגננות, (כשרואים שכולו מקפץ...)
מה עושים?
למי פונים?
אני גם חוששת מבחינה חברתית שיצחקו עליו שיש לו טיטול....אבל מה האופציה?

• הוסף לסימניות
מה עושים?
למי פונים?
באיזה עיר את?
ברשויות בהן יש שירות של השפ"ח בשם "דלת פתוחה" של תוכנית 360, אפשר לקבל ייעוץ נקודתי של כ5 מפגשים סביב נושא הגמילה.
באופן כללי, ברגרסיה יש לבדוק מקורות פזיולוגיים, וכאשר הם נשללים לעבור לחלקים רגשיים.
לרוב, רגרסיה לא קורית סתם.

• הוסף לסימניות
גם הבת שלי בת שלוש וחצי לא מוכנה להיגמל בשום אופן,
היא בשלה לגמרי,אבל יש לה פשוט פחד להוריד את הטיטול,
זה מגיע לרמה שלא מסכימה ללבוש תחתון,
אני אפילו לא מנסה לקחת אותה לשרותים,
קודם כל מנסה להרגיל אותה לרעיון שאין טיטול יש רק תחתון-מורידה לה כל יום את הטיטול לשעה ובשעה הזאת הילדה צורחת צרחות שתלבישי לי טיטול,
משהי יודעת איך מטפלים בכזה מצב?

@אחד שתיים שלוש ו...
אשמח לשמוע איך הצלחתם להתקדם בגמילה
אנחנו באותו מצב פחות או יותר

• הוסף לסימניות
@אחד שתיים שלוש ו...
אולי טיפים איך להתקדם עם גמילה לגיל 3 וחצי.חשש גדול מלהתפנות בשרותים/בסיר..
נמצאת כל היום עם לבנים , מתאפקת כל היום עד שממש צריכה לעשות מבקשת טיטול...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה