כללי יכול להדפיס כאוות נפשו?

• הוסף לסימניות
לקוח שביקש עבודה (- קישוט קיר) ונתתי לו הצעת מחיר
לאחר שגמרתי את העבודה, התברר לי שהוא מעונין להדפיס אותה במספר עותקים
האם אני לוקחת לו על זה תוספת במחיר, או שהקובץ שלו והוא יכול להדפיס כאוות נפשו?

• הוסף לסימניות
זה קישוט קיר לכיתה
ועכשיו מתברר לי שזה בעצם ל 3 כיתות
אם הייתי יודעת מראש, ברור לי שהייתי מתמחרת את זה אחרת

• הוסף לסימניות
לי זה לא כ"כ ברור.
אולי תלוי מה המטרה, למה הוא מדפיס עוד? למכירה? למקומות נוספים
זה קישוט קיר לכיתה
ועכשיו מתברר לי שזה בעצם ל 3 כיתות
אם הייתי יודעת מראש, ברור לי שהייתי מתמחרת את זה אחרת

לא מצליחה להבין למה לתמחר אחרת. מילא היו שינויים ואפילו קלים שמצריכים פתיחת קובץ וסגירה מחדש.... שידפיס אלפיים!
אבל אולי אני טועה, מעניין לשמוע עוד דעות בעניין

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
למה צלמת נותנת מספר תמונות מוגבל, למרות שהיא צילמה עוד מאה ואין לה מה לעשות איתם, מה אכפת לה שאני אעתיק אותם על דיסק?
זה מזכיר לי את זה, אבל בהחלט יכול להיות שאני טועה

• הוסף לסימניות
למה צלמת נותנת מספר תמונות מוגבל, למרות שהיא צילמה עוד מאה ואין לה מה לעשות איתם, מה אכפת לה שאני אעתיק אותם על דיסק?
ממש לא נכון.
צלמת מצלמת אלפיים ועובדת קשה כדי לעבד עשר תמונות.
מה שכן, אם הוא מדפיס כמות גדולה ומוכר לאחרים ומרוויח - אז זה לא בסדר
להדפיס ל-3 כיתות זה בגבול הנורמלי.

(כמובן, אם הוא רוצה לכל כיתה שתעשי קצת שינויים זה דורש תמחור מחדש)

• הוסף לסימניות
יש ענין של זכויות יוצרים אם קונים את זכויות היוצרים משלמים הרבה יותר. מי שמזמין ציור מציירת יכול ללכת ולהדפיס ולעשות עם זה מה שבא לו? ממש לא! אם זה למטרה מסחרית הוא חייב לעדכן אותך קודם. אם הוא התחלק איתם בהוצאה וכולם הדפיסו בהנחה שזה רק 3 לא הייתי עושה עסק מזה אבל אם זה היה מכירה ממש בתשלום צריך לבדוק מה סוכם מראש.

• הוסף לסימניות
אולי היא נותנת כמה תמונות
אבל לפתח אפשר לפתח כמה שרוצים

• הוסף לסימניות
ברור שצריך לברר קודם מה המטרה שלו בעיצוב ובעבודה שהוא מקבל.
כמו שתמחור של מודעת רחוב לא שווה לתמחור של רבע עמוד בעלון שכונתי....
מצד שני, אם לקוח ביקש עיצוב של רבע עמוד, הוא יכול לפרסם בכל עיתון שירצה, לא?

לגבי תמונות - אני מניחה שבצילומי ילדים זה אכן מקובל להדפיס בכמה עותקים שהלקוח רוצה,
אבל בצילום שיווקי ופרסומי, זה תלוי....
היה לי לקוח שביקש צילום למטבח שבנה, וסגרנו חוזה לפי אופי הפרסום (עיתון, מדיה, אתר....)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה