דרוש מידע ילדה בת 3.4 עוד לא גמולה ונכנסת לגן עיריה בקרוב - מה עושים?

• הוסף לסימניות
הבת המתוקה שלי בת 3.4 חודשים נכנסת לגן עיריה ממש בקרוב,
באופן כללי היה לה עיכוב התפתחותי בכל אבן דרך - אבל היא הגיעה לבד והכל תקין אצלה ברוך השם
אבל... ניסיתי כמה פעמים לגמול אותה ואני רואה שהיא לא מבינה מה קורה ואני מרגישה מאוד לחוצה ומיואשת
כלומר - היא היתה עושה על עצמה כל פעם מחדש והולכת אחר כך לשבת על האסלה.
עכשיו למה הלחץ לי? בדיבור היה לה עיכוב והיא מדברת ומבינה ומתקשרת ורואים שהיא מתקדמת מיום ליום,
אבל שאני מסבירה לה על איך ומתי ללכת לשירותים, כלומר לפני שיוצא, אני מרגישה שאין לי עם מי לדבר
אז פשוט הפסקתי ולא רציתי ללחוץ כי גם הרגשתי שאני מתחילה להתעצבן עליה והיא לא אשמה
עכשיו בקרוב היא נכנסת לגן, ובנתיים היא לא מפוצצת את החיתול, היא יכולה להיות איתו אפילו מבלי שישימו לב במהלך הזמן שהיא בגן.
אבל אם זה לא יהיה רק שתן? וגם אני רוצה שנעבור את זה כבר...
לא יודעת מה לעשות, יש עצה מניסיון של מישהי?

• הוסף לסימניות
מניסיון כל ילד זה משהו אחר אצל אחד מהילדים שלי פשוט שמתי אותה המון לשבת (סיר ולא שירותים) והתיישבתי לידה עם ספרים וכך למדה, אצל עוד אחד חשבתי שהוא יתחתן עם טיטול ובסוף גם אותו הצלחתי לגמול והשלישית והאחרונה בינתיים גמלתי ברגע מאוד מוקדם אבל אח"כ עברנו כמה שינויים שהחזירו לה חזרה את הטיטול (לידה ומעבר דירה) והייתי הולכת להחליף לה המון בגן כי פישלה (הייתי בחל"ד אז היה לי אפשרות מי שעובדת זה יותר מורכב)
צריך המון סבלנות ותקופה רגועה בלי מעברים (אולי גן חדש זה גם סוג של מעבר שיכול להפריע) ובמקרה הצורך אפשר גם להשתמש בתחתונים סופגים
המון הצלחה!

• הוסף לסימניות
מניסיון כל ילד זה משהו אחר אצל אחד מהילדים שלי פשוט שמתי אותה המון לשבת (סיר ולא שירותים) והתיישבתי לידה עם ספרים וכך למדה, אצל עוד אחד חשבתי שהוא יתחתן עם טיטול ובסוף גם אותו הצלחתי לגמול והשלישית והאחרונה בינתיים גמלתי ברגע מאוד מוקדם אבל אח"כ עברנו כמה שינויים שהחזירו לה חזרה את הטיטול (לידה ומעבר דירה) והייתי הולכת להחליף לה המון בגן כי פישלה (הייתי בחל"ד אז היה לי אפשרות מי שעובדת זה יותר מורכב)
צריך המון סבלנות ותקופה רגועה בלי מעברים (אולי גן חדש זה גם סוג של מעבר שיכול להפריע) ובמקרה הצורך אפשר גם להשתמש בתחתונים סופגים
המון הצלחה!
את היית הולכת להחליף לה בגן?
באמת היו מבקשים ממך? בתחילת השנה?

• הוסף לסימניות
בגן 3 עד דצמבר תפקיד הסייעת להחליף חיתול.
אל תעשי שום דבר עכשיו, זה זמן גרוע של שינויים. מייד אחרי החגים כשתתחיל השגרה, יהיה הזמן המתאים לגמול אותה.
בעזרת השם נעשה ונצליח

• הוסף לסימניות
אני פשוט שמתי לילדה תחתוני גמילה ואז כשיוצא בשירותים מה טוב וכשלא אז לא.
קניתי בסופר פארם לא זוכרת איזה חברה אבל זה ממש ספג כמו טיטול.
ובכל מקרה הגננת בשלב הזה מוכנה לפספוסים...

• הוסף לסימניות
מניסיון - בגני עיריה בגיל 3 הסייעת מחליפה.
זה לא כל כך נעים לילדה אבל אין מה לעשות...

הכי טוב לדבר עם הגננת מראש.

• הוסף לסימניות
לדעתי מבחינה חברתית עדיף חיתול מפספוס
במיוחד אם משתמשים בתחתוני גמילה, ומקפידים לא לקרוא להם טיטול.
(יצא לי לשמוע מהבית שלי פליאה על ילדות שהגיעו עם מוצץ ל"גן של גדולים", סתם כי היא נגמלה ממנו קצת לפני תחילת הגן.

לא שמעתי ממנה פליאה על ילדות שהיו עם חיתול, למרות שאני יודעת שהיו כאלו בתחילת השנה)

בתחילת השנה בגן 3 הרבה פעמים יש ילדים לא גמולים, והסייעות לא מתרגשות.
והן בהחלט יעדיפו שתשלחי עם חיתול, ולא תורידי אותו לפני שהילדה התחילה תהליך משמעותי של גמילה, רק כדי שלא תהיה עם חיתול בגן.

• הוסף לסימניות
אצלינו עד חנוכה החליפו הגננות (עשו רוטציה בינהם), לא עשו לי שום בעיות
אחרי חנוכה אמרו שאם לא תגמל, שתבוא עם טיטול ויקראו לי להחליף

• הוסף לסימניות
זה נשמע שהיא באמת לא מבינה מה רוצים ממנה, כלומר לא מרגישה הצורך לפני שהיא עושה.
אם זה נכון, במיוחד אם יש לה רקע של התפתחות איטית, אולי כדאי להתייעץ עם מרפאה בעיסוק טובה לגיל הרך לאבחן אם זה קשור לבעיה מוטורית או תחושה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה