דרוש מידע ילדון שנרדם כל הזמן...

• הוסף לסימניות
יש רופאים שידועים כמשחררי הפניות קלים יותר. תבררו מיהם אצלכם בקופה ותלכו אליהם.

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
בודקים CMV ן - EBV
אלו שתי הבדיקות של מונו

• הוסף לסימניות
ולבן שלי היה חידק סטרפ שלא טופל.
רק אחרי חודש וחצי התעקשתי על משטח, והוא טופל.
בנס לא הגיע ללב... (היינו במיון וכו'...)

הבדיקות היו תקינות, אבל הילד לא היה בסדר.
הוא היה סמרטוט רצפה. כל הזמן רק לשכב ולישון...
אל תותרי.
אני הגעתי לרופא עם רשימת בדיקות והייתי צריכה ממש להתעקש.

• הוסף לסימניות
מעניין.
אני לא מתעקשת, אלא מבקשת ונותנים לי.
הם אמם לא נותנים מעצמם,
אבל אם יש סיבה, אני מבקשת את כל הבדיקות.
(אחרי שאני מעלה אשכול לפרוג איזה בדיקות כדאי לבקש, והרופא מבין שאני מאורגנת ומתמצאת).

• הוסף לסימניות
יש תופעה שנקראת "דום נשימה".
הדבר זמני - ואינו מסוכן במעקב, הוא גורם לשינה לא רצופה בגלל הפסקת נשימה באמצע השינה - וממילא לעיפות מתמשכת ומצטברת.
כדאי וחשוב לברר את הענין - וכך לפתור אותו.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
לבת שלי גילינו כך צליאק. חולשה גדולה, חוסר תאבון וחוסר מצב רוח. כדאי לבקש בדיקת דם לזיהוי צליאק. (מכירה מישהו שהרופא התנגד לתת כזאת בדיקת דם כי הוא לא חשב שזה זה. ההורים דרשו ולילדה גילו צליאק.)
הרבה בריאות!

• הוסף לסימניות
אני לא רופאה, אבל באופן כללי יש דברים שהרופאים לא מזמינים בדיקות יעודיות בגלל שמי שיש לו ידע ברפואה
יודע לזהות את קיומם בבדיקת דם פשוטה.
אם יש חיידק, למשל, אז בספירת דם רואים עליה בטסיות לבנות מסוגים מסויימים - ובמקביל ירידה באחרים.
ברגע שרופא רואה כזו תוצאה (או שאת רואה כזו תוצאה כשאת מוציאה את הבדיקות) נדלקות נורות אדומות, ורופא נבון הוא לא ירפה עד שהוא יגלה מה הבעיה. אבל אם אין שינוי כזה הוא לא מודאג.

גם בעיה בתפקודי כבד רואים מתוך בדיקות הדם השגרתיות, ואם יש תוצאות חריגות הרופא ייתן בדיקה שכוללת גם מונו.

מי שמתאים לה לפתח עם הרופא שיחה אינטליגנטית כמו 'למה למשל אתה סבור שאין צורך בבדיקת מונו' או 'אני אשמח להבין למה לא כדאי לדעתך לבצע משטח גרון' תקבל הרבה פעמים תשובות שתסייענה לה בהמשך הדרך.

הרופאים היום מודעים למה שנקרא 'פציינט חכם' ורובם כבר אחרי שלב ההשלמה עם העובדה הזו.
עברנו את שנות הארבעים בהם דבריו של הרופא היו 'למה? ככה'.
תשאלו, תבררו, תקבלו תשובות.
(אבל........ תשדלו להגיע למרפאה בשעות לא עמוסות! כשהרופא יודע שיש לו בחוץ חמישה ממתינים הוא לא פנוי לניהול שיחה)

ו @מילה בסלע@ ילדון שנרדם - לפעמים פשוט עייף.......
מתי הוא הולך לישון?
אחים שלו הגדולים מפריעים לו להרדם?
אחים שלו הקטנים מעירים אותו בלילה?
הוא קם מוקדם כי השמש זורחת עכשיו מוקדם והתריס שלו פתוח?
(לפעמים את בכלל לא יודעת שהם קמים, והם משחקים בשקט במיטה בעוד את משלימה את שנת הלילה שלך)
הוא מתפנק על הברכיים של אמא כשהיא עובדת בלילה במחשב?
כמה זמן הוא הולך לגן הלוך/חזור? (הליכה של 25 דקות היא המון בשביל קטנטן)
יכול להיות שרק לאחרונה הוא הפסיק להשתמש בעגלה?
ומה אומרת הגננת? הוא נרדם גם אצלה?

סליחה על אורך השאלון........... אבל זה שווה בדיקה

• הוסף לסימניות
לבדוק מונו ותפקודי בלוטת התריס

• הוסף לסימניות
אם הרופא לא נותן בדיקות, יוצאים למזכירה ומאיימים בעזיבה של הקופה. זה עובד. מנסיון.

• הוסף לסימניות
אני לא רופאה, אבל באופן כללי יש דברים שהרופאים לא מזמינים בדיקות יעודיות בגלל שמי שיש לו ידע ברפואה

ו @מילה בסלע@ ילדון שנרדם - לפעמים פשוט עייף.......
מתי הוא הולך לישון?
אחים שלו הגדולים מפריעים לו להרדם?
אחים שלו הקטנים מעירים אותו בלילה?
הוא קם מוקדם כי השמש זורחת עכשיו מוקדם והתריס שלו פתוח?
(לפעמים את בכלל לא יודעת שהם קמים, והם משחקים בשקט במיטה בעוד את משלימה את שנת הלילה שלך)
הוא מתפנק על הברכיים של אמא כשהיא עובדת בלילה במחשב?
כמה זמן הוא הולך לגן הלוך/חזור? (הליכה של 25 דקות היא המון בשביל קטנטן)
יכול להיות שרק לאחרונה הוא הפסיק להשתמש בעגלה?
ומה אומרת הגננת? הוא נרדם גם אצלה?

סליחה על אורך השאלון........... אבל זה שווה בדיקה

אולי זה קשור למזג אויר? הוא שותה מספיק? (או יותר מידי...? עם כן תגידי לרופא)

• הוסף לסימניות
האם הוא אוכל ממתקים ושטויות
או אוכל בריא ומזין?

• הוסף לסימניות
ביתי בת השנה וחצי נשארה במשקל של גיל שנה, למרות שאכלה "כמו גדולה" הכל. באזור גיל שנה היא החלה להרדם על כל משטח מזדמן . רצפה, מדרגות, שולחן, מיטה .
פנינו לד''ר שפירר רופא מומחה מאד ברפואת ילדים. ובדק ביסודיות .
לקראת גיל שנה וחצי החלו סימנים חיצוניים שהריצו אותנו לגאסטרולוג מומחה התשובה היתה צליאק.
בברור.
נשירת שיער יכולהה ג"כ לבא מגלוטן.

כדאי לבדוק!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה