התייעצות ילד שמפחד מרעש- יש איך לעזור לו?

• הוסף לסימניות
@קפה קפה
את סותרת את עצמך-
לא להתייחס זה משהו אחד, שבעיניי הוא ממש לא נכון, כי אם למשל הילד שלך חולה וסובל ותתעלמי, זה יעבור בסוף?
כאב נוירולוגי / פסיכולוגי/ רגשי/ תחושתי וכד'- אותו דבר. הוא לא יעלם, הוא יכול להתעצם.
אבל את אומרת משהו אחר, את מקשיבה לפני השינה ונותנת מקום בנחת ובשלווה לפחדים שלהם, בלי לעשות מזה דרמה,
ואכן כך פחדים יכולים להיעלם.
מכל מקום יש לשים עין שלפעמים הילד צריך עזרה מקצועית, שיכולה להקל עליו ממש.
בנודא תחושתיות זה בולט מאד, מה גם שהילד נהנה בד"כ מתהליך הטיפול.
ואין כמו תחושה של אמא כדי להרגיש ולדעת אם הילד שלך צריך עזרה או שאת זקוקה להכוונה מקצועית איך לעזור לו.
@שוקוצ'יפס טוב שאת מתייעצת, אבל לדעתי אם את מרגישה שאת מחפשת עצות- עדיף לקבל ממי שמומחה בתחום, ויכוון אותך מה מתאים ספציפית לילד הזה, מניסיון- לא כל עצה מתאימה לכל ילד.
אנחנו גם ניסינו כמה מטפלים עד שהרגשנו שהגענו למקום הנכון והעוזר.
בהצלחה!
זו בדיוק השאלה שלי, למי אני אמורה לפנות כדי לקבל עזרה בנושא? זה קשור לרופא ילדים והוא יפנה אותי?

• הוסף לסימניות
אולי יש לו חרדות? לבן שלי גם היה בגיל הזה והלכנו לטיפול רגשי, ואל תתעלמי! זה עלול להחמיר מי שמאמין שדברים עוברים לבד, יש לי כמה מקרים להראות לו שהיום ההורים "אוכלים" את הלב, עדיף לטפל ולהישאר עם מצפון נקי שעשית הכל למען הילד, התעלמי מרעשי הרקע של אותם אנשים.
עכשיו אני חושבת שאולי באמת יש לו חרדות...
הלכתם למטפלת רגשית פרטית או דרך הקופה? למי אני צריכה לפנות כדי לקבל מענה?

• הוסף לסימניות
@קפה קפה
את סותרת את עצמך-
לא להתייחס זה משהו אחד, שבעיניי הוא ממש לא נכון, כי אם למשל הילד שלך חולה וסובל ותתעלמי, זה יעבור בסוף?
כאב נוירולוגי / פסיכולוגי/ רגשי/ תחושתי וכד'- אותו דבר. הוא לא יעלם, הוא יכול להתעצם.
אבל את אומרת משהו אחר, את מקשיבה לפני השינה ונותנת מקום בנחת ובשלווה לפחדים שלהם, בלי לעשות מזה דרמה,
ואכן כך פחדים יכולים להיעלם.
מכל מקום יש לשים עין שלפעמים הילד צריך עזרה מקצועית, שיכולה להקל עליו ממש.
בנודא תחושתיות זה בולט מאד, מה גם שהילד נהנה בד"כ מתהליך הטיפול.
ואין כמו תחושה של אמא כדי להרגיש ולדעת אם הילד שלך צריך עזרה או שאת זקוקה להכוונה מקצועית איך לעזור לו.
@שוקוצ'יפס טוב שאת מתייעצת, אבל לדעתי אם את מרגישה שאת מחפשת עצות- עדיף לקבל ממי שמומחה בתחום, ויכוון אותך מה מתאים ספציפית לילד הזה, מניסיון- לא כל עצה מתאימה לכל ילד.
אנחנו גם ניסינו כמה מטפלים עד שהרגשנו שהגענו למקום הנכון והעוזר.
בהצלחה!
חלילה לא להימנע מהתייחסות לילד חולה, המקרה המדובר הוא רגשי.. ואני רואה שכאשר ילד בועט וצועק מהרצפה, אם מתייחסים הוא יעשה זאת שוב כדי לקבל את תשומת לב ההורים ואם לא מתייחסים הוא יפסיק במוקדם או במאוחר. ולכן במקרה הזה מנסיון כדאי לא להתייחס, כמובן שבפעמים הראשונות באופן טבכי כדאי לנסות להרגיע כ"י הדלקה קצרה וכיבוי, או אפילו להראות לילד איזה דברים טעימים המיקסר מכין לנו, ורק לאחר שנוצרת בעיה, להפסיק להייחס.
מנסיון זה עובד.

• הוסף לסימניות
אבל לפעמים, רבות מידי למרבה הצער, אם לא נותנים שימת לב לנושא הילד מבין ומרגיש שהוא בודד בעולם ואין מבוגר אחראי ששומר עליו ורוצה להבין אותו.
כמו תמיד הדרך הנכונה היא דרך האמצע-
לא להיכנס לפניקה ולא לדוש בנושא שוב ושוב, ומצד שני - לא להתעלם. להבין בצורה ברורה, בדיוק כמו שאת מציינת שאת מקשיבה לפחדים של הילדים שלך לפני השינה - שזו כזו אימהות מרגשת!
ילד שיודע ומרגיש שאמא שלו איתו ברגש שלה, יחדל לפחד.

• הוסף לסימניות
זה נשמע חוסר וויסות חושי. SPD.
בדרך כלל זה לא נתפס אצלם כפחד מהרעש אלא יותר ככואב.
ולכן הוא מתגונן מראש.

את צריכה לפנות למרפאה בעיסוק שתבנה לו פרופיל סנסורי,
ותתאים לו דיאטה סנסורית - תכנית עבודה הדרגתית להחשפות לרעש.

היא גם זו שתוכל לאבחן האם מדובר במקום חושי או רגשי על פי שאלון שאת זו שתמלאי. כך תוכלי להיות בטוחה שמדובר בחוסר וויסות חושי.

• הוסף לסימניות
אני אוהדת של טיפול רגשי אבל בזה לא מבינה..

• הוסף לסימניות
הכתובת המקצועית היא ריפוי בעיסוק, דרך התפתחות הילד.
תשאלי במרפאה אצלכם מה צריך בשביל זה (כנראה למלא הרבה טפסים...).
אם זה תקין (ונשמע שלא, כי זה מפריע לו בחיים) - המרפאה בעיסוק תאמר את זה. ואם ניתן לפתור את זה בקלות באמצעות תרגילים או אימון - זה המקצוע של המרפאה בעיסוק.

• הוסף לסימניות
זה נשמע חוסר וויסות חושי. SPD.
בדרך כלל זה לא נתפס אצלם כפחד מהרעש אלא יותר ככואב.
ולכן הוא מתגונן מראש.

את צריכה לפנות למרפאה בעיסוק שתבנה לו פרופיל סנסורי,
ותתאים לו דיאטה סנסורית - תכנית עבודה הדרגתית להחשפות לרעש.

היא גם זו שתוכל לאבחן האם מדובר במקום חושי או רגשי על פי שאלון שאת זו שתמלאי. כך תוכלי להיות בטוחה שמדובר בחוסר וויסות חושי.
כפי שציינתי, עשינו לו בדיקת שמיעה לפני תקופה וב"ה יצא תקין. עדיין הגיוני שזה בעיה בוויסות חושי?

• הוסף לסימניות
אפשר לעבוד על זה בצורה מקצועית.
אבל היום הכי ממליצים לקבל הדרכה הורית ולעבוד על זה לבד בבית עם הילד, תשאלי בהתפתחות הילד.
תרפיה מכל סוג יכולה להתאים לו- במיוחד נגינה...

שמיעה תקינה וויסות שמיעתי הם שתי דברים שונים.
נסי לדמיין שהוא שומע את המקדחה כמו שאת שומעת אתר בניה...

• הוסף לסימניות
עכשיו אני חושבת שאולי באמת יש לו חרדות...
הלכתם למטפלת רגשית פרטית או דרך הקופה? למי אני צריכה לפנות כדי לקבל מענה?
הלכתי למרפאת חרדה "בשיבא" לא עלה לי כסף רק האבחון כמה שקלים, אפשר גם דרך הקופה, ולשים לב שיש התקדמות, אם יש לך אפשרות פרטית עם המלצות עדיפה, ומה שהכי מפחיד שאחת שהיא מטפלת רגשי, אמרה ! לי, שבעיה שלא מטופלת עלולה להתפתח בבגרות למחלת נפש
!לא שאני רוצה להפחיד אותך רק לחזק אותך.

• הוסף לסימניות
@שוקוצ'יפס
תמשיכי בשיטה הזו, ילד שלא מקבל מקום לפחד שלו, קולט עם הזמן שזה לא דבר חיובי.
ככה זה בכל דבר בחינוך... אם תתני מקום (דיבור או שימת לב לנושא) הוא יראה שזו דרך לקבלת תשומת לב.
אני תמיד מרדימה את הילדים בסיפור ודיבורים שקטים לפני השינה ושומעת מהם את הפחדים והחרדות עד שהם נעלמים עם הזמן .
פחדים ןחרדות לא נעלמים מעצמן, אם הם ברמה שמפריע לתפקוד!

• הוסף לסימניות
@שוקוצ'יפס
הכתובת הראשונה היא רופא ילדים.
גם אם את רוצה ריפוי בעיסוק- רק אחרי הפניה שלו את יכולה להתקדם. (גם בפרטי- אם את רוצה לקבל החזרים מהביטוח את חייבת הפניית רופא ילדים.)
השלב הבא זה אבחון, או אצל מרפאה בעיסוק פרטית, או במכון התפחות הילד של קופ"ח.
אחרי שיעשה האבחון שם- יגידו לך אם זו בעיה תחושתית או רגשית, ואם זו רגשית יתנו לך המלצות והפניה.
אם זו תחושתית- שם יתנו לך טיפול.
שימי לב שאת השלב הזה את צריכה בשביל האבחון של הבעיה. שזה מבחינתי חצי מהפתרון, כי תדעי מה הנקודה.
אח"כ טיפול- יתכן שיתאים שם, ויתכן שתרגישי שהמקום שהגעת אליו לא נותן עדיין מענה ותרצי ללכת למישהו אחר. גם אם הטיפול שם לא יתן מענה- את כבר תדעי את הבעיה ותחפשי מישהו מתאים לטפל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה