יעוץ בבקשה

• הוסף לסימניות
אני לא מכירה את החוקים פה אבל אני מנסה לבקש יעוץ אם זה אפשרי.

יש לי פה תוכנית של תוספת בניה (מה שבתוך הקו הצהוב זה תוספת)
מה שקורה שיש חדר פנימי קיים שמתוכו יורד מסדרון להגיע לשטח החדש.

שרטטתי את התוכניות לבד באינדיזיין אז אל תצחקו עלי..
זה מה שיש כרגע.
בקיצור מה שהסתבכתי זה הקטע של המסדרון איך לגמור אותו ואיך לסדר את הפינה בחדר.
את הדלת בחדר ניתן למקם או לכיוון השרותים או לכיוון המסדרון.
(אוורור לחדר יהיה בתעלה עם הנמכת גבס מעל לשרותים)

זה השאלה העיקרית כרגע.
אם תהיו נחמדים אני יטריד בעוד כמה שאלות :)

אשמח ליעוץ.
רותי

• הוסף לסימניות
אם אפשר להוריד את הקיר שהקפתי בעיגול עדיף לצרף את השטח לסלון (אין מספיק נתונים היות וזו לא תכנית אדריכלית ואין לי מושג אם זה קיר 10/20 ס"מ ואם יש שם עמודים)
אם אין אפשרות להוריד קיר זה (מה שנראה כך לפי עובי השרטוט שלך) את יכולה לתכנן מכיוון המסדרון ארון אחסון/נישה לכיור נט"י..
לגבי המגרעת בחדר, תתיישרי עם הקיר העליון של השירותים.

מקווה שהובנתי
ואם לא, צירפתי סקיצה קטנה :)

בהצלחה!

קבצים מצורפים

• תוכנית תוספת בניה.png
    KB 47.5 · צפיות: 32
  • הוסף לסימניות
תודה שיפי.

כמובן שאם תקוע שם קיר זה לא לחינם.
יש שם עמוד קיים ואליו מתחבר עמוד נוסף חדש :mad:

לגבי המגרעת בחדר כך חשבתי מלכתחילה הבעיה שאני מפסידה שטח
אין פתרון שיקח לי פחות שטח מהחדר? (אלכסון או לא יודעת מה?)

• הוסף לסימניות
יתכן שאלכסון אולי יפתור את הבעיה של הפרוזדור. אבל לא כ"כ את של החדר.מכיוון שבד"כ רהוט הוא ישר. אפשר לעשות דופן ארון/מכתביה באלכסון.אבל פחות מומלץ.וזה בתנאי שתסדרי את הרהוט לפני שאת בונה את הקירות.

את יכולה לעשות ארון על הקיר העליון. ודלת כניסה היכן שציירת את הכוכב (מצטערת שאני לא מצרפת שרטוט.אני לא יודעת איך מצרפים תמונה.מצליח לי רק צרוף קובץ)

• הוסף לסימניות
אני הייתי ממליצה שהמגרעת תכנס לחדר 60 ס"מ ואז ליד יהיה ארון וזה יגמר יחד עם הארון ואז זה יראה טוב לשתי הצדדים,
אם את רוצה לשים מיטה- 80 ס"מ, מחתביה-70 ס"מ

• הוסף לסימניות
שימי לב שנוצר לך פרוזדור ארוך מידי וצר, אולי כדאי להעביר את החדר במקום השירותים ושמאלה ואת השירותים להוריד מהחדר בנות ולעשות חדר ארונות בחלק מהשטח, כך החדר שהוא קצת קטן לא יזדקק לארון, מקווה שהובנתי

ון. לו,.

• הוסף לסימניות
היי רותי
לא הספקתי לענות לך, לכן אני אענה עכשיו, מקווה שלא מאוחר מידי...
הכיוון שלי הוא שזה ממש לא מוצלח שחדר בנות יקבל איוורור מחלון עליון שנמשך במעין בוידם מעל השירותים, זה באמת לא כדאי, לא נוח ולא לעניין .במיוחד שזה מאוד מוריד את ערך הדירה.
בנוסף, איך תטפלי שם בחלון? האם תהיה לך גישה לפתוח ולסגור אותו? אם כן מהיכן? אם את תפתחי רק את הפנימי שמהחדר ולא תתיחסי לחלק החיצוני אז מי ערב לך שלא ייכנסו גשמים או חיות לבוידם?? ואם החלון ייפתח לשירותים ללא בוידם -זה לא נעים.... ואם תפתחי חלון לסלון-לא תהיה פרטיות.
ומבחינת רוב האנשים החדר כבר לא נחשב לחדר, כך שדירתך מבחינת מכירה-שווה חדר פחות......

לכן הכיוון שלי הוא שהשירותים-במיוחד שאין בו אמבטיה הוא זה שאמור להתאוורר בוונטה...
את התוספת לסלון ניתן במקום החדר (תשימי שם ספות לדוג' ואילו בסלון היום פינת אוכל ותשברי קיר אם אפשר)
ניסיתי כאן מעט להציע , אבל עדיין לא ברורות לי לחלוטין המידות והסלון ביחס לחדר ושאר הבית... וכן מיקום הקולטן למרות שהיון גם לזה יש פיתרונות, אם את רוצה ייעוץ טוב את יכולה להעלות את התכנית כולה, ואם את רוצה להמשיך להיות איתי במייל, אז כמובן גם אפשר.....

קבצים מצורפים

• תוכנית%22220תוספת%20בניה.png
    KB 61.4 · צפיות: 17
  • תוכנית%20תוספת%20בניה.png
    KB 60.8 · צפיות: 12
  • הוסף לסימניות
ומצרפת לך כאן גם אופציה ,אם מתברר שהחדר צר מידי ל-3 מיטות נפתחות כמו שאולי את רוצה (או שמספיק לך 2 או קומותיים?) את יכולה לשים שם ארון ספרים עם שולחן מתקפל לכתיבה ואת הארון להעביר לפרוזדור , כמובן שהוא יצטרך להיות יפה ואינטגרלי עם הקיר .
אני ממש ממליצה בחום למרות אולי החיסרון כי חדר ללא חלון מבחינתי הוא לא חדר...

קבצים מצורפים

• תוכנית%22220תוספת%20בניה.png
    KB 64.4 · צפיות: 11
  • הוסף לסימניות
לא התעמקתי באופציות שהעלתה אניתי,
אבל מצטרפת לדעה שחדר ללא חלון הוא לא חדר

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה