כללי יעוץ לגבי עבודה בבית דפוס

• הוסף לסימניות
הציעו לי להיות גרפיקאית בבית דפוס והמחיר לשעה שהוא משלם בהתחלה זה 30 לשעה
האם זה משתלם ללכת על זה??

• הוסף לסימניות
אם את מתחילה ועדיין אין לך ניסיון- רוצי על זה
תראי לי איפה משלמים יותר בהתחלה.

וחוץ מזה, אין כמו עבודה בבית דפוס כדי להכניס אותך חזק לתוך המקצוע.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נחמולט;1289653:
אם את מתחילה ועדיין אין לך ניסיון- רוצי על זה
תראי לי איפה משלמים יותר בהתחלה.

וחוץ מזה, אין כמו עבודה בבית דפוס כדי להכניס אותך חזק לתוך המקצוע.

נכון מאד!
אם את מתחילה, תקפצי בשמחה...
(גם לאלו שיש היום נסיון, מציעים בבתי דפוס 25 ש"ח...)
וסתם כך, מומלץ מאד כמתחילה לצבור נסיון בבית דפוס, ועוד יותר מומלץ לפתוח את הראש ללמוד כל דבר חדש! (ללמוד מעבודות של גרפיקאים אחרים ששולחים לבית הדפוס, ללמוד הכנה נכונה של קבצים להדפסה, סתם להכיר אפשרויות וטכניקות הדפסה וכדו'...

בהצלחה!!!

• הוסף לסימניות
ממליצה לך מאד במידה ואין לך אופציה אחרת טובה יותר.. אני עובדת בבית דפוס כבר מעל שלוש שנים.
התחלתי במינימום (זה היה התנאי שלו ואחרי כמה שנים בבית לא היה לי ברירה) והיום אני על 27 ש"ח עם כל הניסיון שיש לי.. בהדפסה והכל.
הלימוד הוא עצום, בהתחלה קצת קשה אבל זה "יכניס אותך חזה למקצוע" כמו שאמרו קודם.

בהצלחה!!

• הוסף לסימניות
חשוב מאד שתבדקי מה הוא דורש ממך לעשות ולכתוב חוזה מסודר!
עבדתי כ5 שנים בכ3 בתי דפוס והרבה פעמים מאחר והעבודה בבתי דפוס היא מגוונת מאד ורבה הוא יבקש ממך לעשות עוד כל מיני דברים שלא קשורים דוקא לגרפיקה..
אז כדאי שתבדקי מה מתאים לך ומה לא.. כי הם יכולים להיות מאד מנצלים...לצערנו..

לגבי השכר, בתור התחלה זה בסדר ובית דפוס מאד משפשף...

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
זה המחיר שמקבלים על גרפיקה?
אז למה לא להיות מזכירה? בשביל מה משלמים ומשקיעים בלימוד ותוכנות?
אני לא מתכוון לקנטר רק להבין.

• הוסף לסימניות
זה תעריף יפה יחסית למקובל בשוק.
מזכירה תקבל 23...:mad:

• הוסף לסימניות
אם מדובר משרה מלאה זה ממש משתלם...
רק שתביני מה הולך היום -
בהתחלת הדרך שלי, הציעו לי עבודה ב25 ש"ח לשעה - ורק בזמן שיש עומס לגרפיקאית הקבוע.
העבודה מהבית, לא אמרו לי מקודם שזה לא עבודה קבועה- לפי מה שהבנתי בטלפון זה...
חשבתי שזה משתלם
טוב קבלתי עבודה ראשונה- כל 5 דקות קבלתי טלפון---- "נו זה מוכן?! למה לוקח לך כל כך הרבה זמן??? תשמעי- עם זה לוקח לך כל כך הרבה זמן זה יצא לנו מאוד יקר" :rolleyes:
בקיצור אמרתי לה- לא צריך ביי לכםםםםםםםםםםםםםם!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עוד אחד;1289997:
זה המחיר שמקבלים על גרפיקה?
אז למה לא להיות מזכירה? בשביל מה משלמים ומשקיעים בלימוד ותוכנות?
אני לא מתכוון לקנטר רק להבין.

לצערינו השוק רווי... ויש ניצול...:mad: זה עוד טוב 30 שמעתי על מינימום גם! ועבודה פיזית גם!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שרה דדוש;1290098:
לצערינו השוק רווי... ויש ניצול...:mad: זה עוד טוב 30 שמעתי על מינימום גם! ועבודה פיזית גם!

איזה מרגיז זה לראות את כל המסכנים המנוצלים.

הטוב ביותר היה אם נכבד אחד את השני ולא נשמיץ זה את זה, לא נטען בכל פינה ואשכול שהמעסיקים מנצלים, לא נבכה על הניצול של השכירים, ונדבר ברמה מקצועית.

במקום להשמיץ ולכתוב על הניצול היית יכולה לכתוב בצורה מכובדת; "השוק רווי... ולכן המעסיקים יכולים לחסוך בהוצאות השכר... שמעתי שיש מעסיקים שנותנים מינימום"

נכתב ע"י שרה דדוש;1289989:
כדאי שתבדקי מה מתאים לך ומה לא.. כי הם יכולים להיות מאד מנצלים...לצערנו..
כנ"ל

• הוסף לסימניות
נו, אני רציני עכשיו. זה סכום שמשלמים לגרפיקאים?
כי חבר (שמעסיק גרפיקאי) אמר לי שגרפיקאי מקצועי מקבל 100 לשעה ומתחיל באזור ה 80 - 70 :confused:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עוד אחד;1290249:
כי חבר (שמעסיק גרפיקאי) אמר לי שגרפיקאי מקצועי מקבל 100 לשעה ומתחיל באזור ה 80 - 70 :confused:

יש הבדל גדול מאד בין שכר של גברים לנשים. זה משהו כלל ארצי גם בציבור בחילוני/הרוסי/הערבי/הסודנים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עוד אחד;1290249:

אז חבר שלך חי בסרט
אין מחירים כאלו בטח לא בתור התחלה...
לא במגזר החרדי ולא בכללי ובטח לא בערבי
רק אחרי המון שנים עם ניסיון מאוד מקצועי.
מה שכן, בתור עצמאי אפשר בהחלט להגיע לסכומים האלו לשעה.
תשאל אותו איפה מקבלים כאלו סכומים, נשמח לדעת גם.

• הוסף לסימניות
שווה ולו בגלל שאין כמו נסיון בבית דפוס, מנסיון...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;1290246:
איזה מרגיז זה לראות את כל המסכנים המנוצלים.

הטוב ביותר היה אם נכבד אחד את השני ולא נשמיץ זה את זה, לא נטען בכל פינה ואשכול שהמעסיקים מנצלים, לא נבכה על הניצול של השכירים, ונדבר ברמה מקצועית.

במקום להשמיץ ולכתוב על הניצול היית יכולה לכתוב בצורה מכובדת; "השוק רווי... ולכן המעסיקים יכולים לחסוך בהוצאות השכר... שמעתי שיש מעסיקים שנותנים מינימום"

כנ"ל

צודקת... אבל לפעמים (ובור וברור שלא תמיד!!!) אין מילה עדינה יותר מניצול... וזו המילה היחידה המילונית שמגדירה את זה...
ושוב דוגמא: אני התקבלתי לנסיון בבית דפוס על מחיר 25 ש״ח עם הבטחה להעלאה, זה כנראה היה בית דפוס שלא היתה לו עבודה שוטפת לגרפיקאית, אז כדי שלא תתבטלי ולא ישלם לך סתם, בזמן שלא היתה לך עבודה על המחשב היית צריכה לסחוב ארגזים, לחתוך, ועוד... ממש עבודה סיזיפית שמאד מאד לא מתאימה לאישה.
אז נכון שאולי לעובד פשוט שעושה עבודות כאלו אכן לא מקובל לשלם יותר, אך אני באתי על תקן גרפיקאית ולא על תקן עובד...
לכן אחרי שבועיים הודעתי לו שהנסיון הסתיים... מצידי... למרות שהוא היה ממש בהלם מההודעה, וממש לא ציפה לזה, ושאל אם אני רוצה קצת יותר שכר אפילו (26 :D), הוא טען שהעובדת שלפני הרויחה ככה ולא פצתה פה מעולם על העבודה הנלווית (אולי היתה טיפוס יותר חזק גופנית, אך מה זה משנה...)

בקיצור לא תמיד המילה ניצול היא מילה מעליבה, לפעמים היא פשוט משקפת מציאות...

• הוסף לסימניות
תכל'ס למתחילה בבית דפוס - זה שכר בסדר גמור, גבוה מהממוצע.
תיכנסי לשם בידיעה שאת עומדת לעבוד קשה ולרכוש המון נסיון שיתן לך קרש קפיצה להתקדם.
רק תתכונני לעבוד קשה (ולא, לא מדברת על סחיבת ארגזים, אלא בעיקר על הספק עבודה גדול בזמן קצר) ותדעי שזה מקום טוב להתחיל בו, אבל ברגע שאת מרגישה יותר בטחון תמשיכי הלאה.

• הוסף לסימניות
ברור שאת צריכה לעמוד על שלך, ולסכם שאת עובדת רק על המחשב.
אני באמת לא הסכמתי לסחוב ארגזים בשום פנים אופן, אבל ספירלות, כריכות חום למינציות וכו' מדי פעם כן, ואני חושבת שההיכרות עם העבודה בשטח תרמה לי המון...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה