יעוץ לרצפת פרקט בחדר ילדים

• הוסף לסימניות
טוב, בואי נעשה לך קצת סדר.
יש כמה חלוקות ביבוא הפרקט.
הרמה הכי נמוכה זה פרקט מהמזרח- סין וכו', שהם לא מומלצים בכלל.
ובקפיצה חדה מהם יש את הפרקט הארופאי, שמתחלק בגדול לספרד, בלגיה גרמניה ושוייץ.
הפרקט הבלגי - למעשה חברת קוויק סטפ, נחשב לטוב ביותר בעולם. (כאשר יש עוד חברות בלגיות טובות כגון בלטריו ועוד)
אחריו ראש בזנב, ממש כמעט אותו איכות, מגיעים הפרקטים הגרמניים, כשהטובים ביותר הם קרונו (שיש להם חברת בת שוויצית, בשם קרונו סוויס) ואגר.
המחירים לחברות הטובות נעים בין 90-120 למ"ר בערך, כאשר יש אחריות נרחבת, חלק מציעים ל-25 שנה, חלק ל-10, צריך לשאול כל חברה לגופה.
לגבי רמת השחיקה שאמרו לך, זה למעשה עמידות הפרקט בפני שחיקה, כאשר AC4 מתאים לבתי מגורים, וAC5 למקומות צבוריים (הוא הרבה יותר יקר) וכל מה שמתחת לAC4 שווה לכפרות.
זה נכון שרמת השחיקה היא הבסיס, אבל עדיין יש מקום לאיכות החברה, זה שכל הברזים עובדים, אבל בסופה של שנה רואים מה טוב ומה לא.
נקודה חשובה שאת צריכה לקחת בחשבון- עובי פרקט הוא מינ' 8 מ"מ.+ספוג, מה שאומר שאם התחתית של הדלת שלך מגיעה ממש לרצפה יצטרכו לקצר אותה (נגר עושה את זה צ'יק צ'ק) או לרצף עד הדלת ושם לשים את הסף.
לגבי שריטות, כשהייתי נערה היה בחדר שלי פרקט, והיה לי גם מכשיר ריצה גדול וכבד שמדי פעם היו גוררים אותו משם לפה ומפה לשם, ובכל השנים שהוא היה שם הרצפה קבלה בסה"כ 2 שריטות, וזה היה פרקט זול!
אם את מפחדת- תקחי עיגולי סיליקון קטנים ותדביקים עם הרגליים של המיטות וזה יפתור את הבעיה.
לגבי רטיבות, לא מומלץ כמויות של מים, אבל אם מנקים עם סמרטוט לח, לא אמור לקרות לפרקט כלום, במיוחד לא אם הוא מחברה טובה.
יש חנות בב"ב בשם איציק ורועי, יש להם פרקטים של קוויקסטפ במחירים טובים.
כרמל שטיחים מביאים את אגר.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אנדי;1246070:
נקודה חשובה שאת צריכה לקחת בחשבון- עובי פרקט הוא מינ' 8 מ"מ.+ספוג, מה שאומר שאם התחתית של הדלת שלך מגיעה ממש לרצפה יצטרכו לקצר אותה (נגר עושה את זה צ'יק צ'ק) או לרצף עד הדלת ושם לשים את הסף.
סף לא ניתן להניח כאשר הדלת נפתחת לפנים החדר יהיה אז צורך לקצר את הדלת בכל מצב.

יש אפשרות נוספת שלא הוזכרה כאן היא יקרה יותר אבל זה שווה את המחיר:
פרוק המשקוף והדלת ולאחר הנחת הפרקט מקצרים ומחזירים את המשקוף והדלת.
מה היתרון? אין צורך לחתוך את הפרקט בפינות של המשקוף לפי צורת המשקוף ולמלא את החריץ בחומר איטום (זה ממש לא יפה) המשקוף פשוט רוכב על הפרקט.
העלות: פרוק/הרכבה/קיצור המשקוף והדלת כ - 400 ש"ח
קיצור דלת בלבד ע"י נגר כ - 100 שקל

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י judi2525;1246120:
סף לא ניתן להניח כאשר הדלת נפתחת לפנים החדר יהיה אז צורך לקצר את הדלת בכל מצב.

יש אפשרות נוספת שלא הוזכרה כאן היא יקרה יותר אבל זה שווה את המחיר:
פרוק המשקוף והדלת ולאחר הנחת הפרקט מקצרים ומחזירים את המשקוף והדלת.
מה היתרון? אין צורך לחתוך את הפרקט בפינות של המשקוף לפי צורת המשקוף ולמלא את החריץ בחומר איטום (זה ממש לא יפה) המשקוף פשוט רוכב על הפרקט.
העלות: פרוק/הרכבה/קיצור המשקוף והדלת כ - 400 ש"ח
קיצור דלת בלבד ע"י נגר כ - 100 שקל

זה הרבה יותר פשוט, שימו לב אין צורך לפרק!
עשינו פרקט לפני שבוע וחצי בארבעה חדרים
בעל המקצוע שהרכיב את הפרקט פרק את הדלת (עץ) מהצירים בזמן העבודה,
ניסר אותה בהתאם לגובה הרצפה עם הפרקט והחזיר אותה אחרי העבודה למקומה....
לגבי המשקוף, הוא ניסר אותו בכמה דקות והרכיב מתחתיו את הפרקט,
לא היינו צריכים לפרק ולא כלום... ויש לציין שגם לא ביקשנו, זה היה חלק מהעבודה, עבודה יפהיפיה ונקייה.

בשטיחי עדן גבו לנו על כך 50 ש''ח בלבד לכל דלת!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נעמהart;1246134:
זה הרבה יותר פשוט, שימו לב אין צורך לפרק!
עשינו פרקט לפני שבוע וחצי בארבעה חדרים
בעל המקצוע שהרכיב את הפרקט פרק את הדלת (עץ) מהצירים בזמן העבודה,
ניסר אותה בהתאם לגובה הרצפה עם הפרקט והחזיר אותה אחרי העבודה למקומה....
לגבי המשקוף, הוא ניסר אותו בכמה דקות והרכיב מתחתיו את הפרקט,
לא היינו צריכים לפרק ולא כלום... ויש לציין שגם לא ביקשנו, זה היה חלק מהעבודה, עבודה יפהיפיה ונקייה.

בשטיחי עדן גבו לנו על כך 50 ש''ח בלבד לכל דלת!

קנינו את הפרקט אצל אחד מגדולי היבואנים.
חבל שאני שומע רק עכשיו :mad:
אני שילמתי את המחירים הנ"ל על הרבה דלתות.
לפחות שאלתי אצל יצרן הדלתות את המחיר..ושם זה הרבה יותר יקר (פנדור)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י judi2525;1246144:
קנינו את הפרקט אצל אחד מגדולי היבואנים.
חבל שאני שומע רק עכשיו :mad:
אני שילמתי את המחירים הנ"ל על הרבה דלתות.
לפחות שאלתי אצל יצרן הדלתות את המחיר..ושם זה הרבה יותר יקר (פנדור)

ואו.באמת חבל,
אבל טוב לדעת עד כמה חשוב לברר את הדברים הקטנים האלה לפני שמחליטים על חנות זו או אחרת למשל....
כי שם כמו שהבנתי טמון כסף גדול... מדידות, ספים וניסורים למיניהם....

• הוסף לסימניות
תודה לכולם על התשובות,
באמת עשיתם סדר בדברים.
אך עדין לגבי פרקט עמיד למים, מישהו יכול לנדב מידע?
אני מצטטת שוב את חלק ההודעה שלי שכתבתי בנושא,
ואעלה גם תמונה של הפרוספקט שלהם.

חנות floor design- המלצו לנו על פרקט עמיד למים שהם היבואנים שלו, חברה בשם : aqua step,
יש להם אחריות לכל החיים, הפרקטים מיועדים לחדרי אמבטיה ובריכות,
וכדי להמחיש את העמידות למים העמידו בחוץ בריכת מים עם מזרקה, ובתוך הבריכה מונחים חתיכת פרקט עמיד למים ופרקט רגיל עם לימניצה, ובאמת העמיד למים- נשאר כמו שהיה, והפרקט הלימנציה-התנפח כולו.
הם הסבירו שכל פרקט מונח על בסיס של hdf ולכן זה מתנפח וכאן הרעיון הוא שהפרקט מונח על פולימר (הכל תוך המחשת המוצר)
בנוסף הם הכניסו אותנו לסיור בחנות וכל חדרי השירותים והמטבח מרוצפים בפרקט הנ"ל.
מה אני אגיד לכם? נשמע מצוין...
אגב, המחיר גם יקר בהרבה מכולם, 169 ש"ח למטר.

• הוסף לסימניות
aqua step-נגד מים

צרפתי סריקה של הפרוספקט.
יש משהו שיודע על אמינות וטיב המוצר?

פשוט מאוד משכנע אותי שזה נגד מים.
אין לי כח שישפך לילד שלי בלילה הבקבוק שתיה- ובבוקר אמצא שהרצפה התנפחה.
ואגב ממש זה מה שקרה לחברה שלי בערב פסח, באמצע הנקיונות נפל בקבוק הויינדולין עם סמרטוט על הרצפה והחל לטפטף לשלולית גדולה,
הם נגבו הכל אבל לאחר שעה קלה התרוממו שני פאזות,
והיא קנתה משהו איכותי בשטיחי עדן.

אגב נוסף, שמתי לב שבפרוספקט מופיע המותג uniclic
שגם חברת קוייק סטפ משתמשים בזה.

קבצים מצורפים

• 2.jpg
    KB 400.4 · צפיות: 38
  • 1.jpg
    KB 883 · צפיות: 33
  • 3.jpg
    KB 1,005.3 · צפיות: 24
  • 4.jpg
    KB 102.6 · צפיות: 29
  • הוסף לסימניות
בעיקרון זה סינטטי. ולא עץ לסוגיו כך שהוא אמור להיות אכן נגד מים לגמרי.
אגב כתוב שם 20 שנה אחריות נגד מים.

צריך לבדוק האם יש חברות אחרות שמוכרות פרקט סינטטי. פולימרי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י park;1246275:
בעיקרון זה סינטטי. ולא עץ לסוגיו כך שהוא אמור להיות אכן נגד מים לגמרי.
אגב כתוב שם 20 שנה אחריות נגד מים.

צריך לבדוק האם יש חברות אחרות שמוכרות פרקט סינטטי. פולימרי.

איך רואים שזה סינטטי? ומה זה שונה מעץ לסוגיו? הוא הסביר לי שההבדל הוא רק על מה הפרקט יושב, על hdf או פולימר.
ומה יעזור לבדוק חברות אחרות?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רעות כהנא;1246285:
איך רואים שזה סינטטי? ומה זה שונה מעץ לסוגיו? הוא הסביר לי שההבדל הוא רק על מה הפרקט יושב, על hdf או פולימר.
ומה יעזור לבדוק חברות אחרות?

הבסיס הוא ההבדל, פולימר זה חומר סינטטי (בגדול זה סוג של פלסטיק) וHDF זה כמו סיבי עץ דחוסים
(הלמינציה זהה בשניהם)

• הוסף לסימניות
אוקי תודה.
ולמה צריך לבדוק עוד חברה בתחום?
והאם זה שזה פלסטיק גורע במה?

• הוסף לסימניות
כתוב שם שזה PVC. כך שזה פלסטיק. פולימר זה פלסטיק מוקצף כך שהוא יותר קל כי יש בו הרבה כיסי אוויר. (ויותר זול ליצור)
לבדוק בחברות אחרות זה רק בשביל המחיר.
והאם פלסטיק גורע? לדעתי לא. רק יתרון. צריך רק לבדוק איך הוא נראה עם שחיקה וכו' אבל לפי הפרוספקט מקדם השחיקה שלו הוא as4 כך שהוא באותה הרמה של העץ.

הבהרה: כל מה שכתבתי הוא על סמך הנתונים שהבאתם, אין לי כל נסיון עם פרקטים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה