דרוש מידע יציאה לחול לחתונה לאברך פחות מ 26

• הוסף לסימניות
דחוף מאוד!!
שלום לכולם!
אני צריך לנסוע לדרום אמריקה לצורך חתונה ולהיות שמה במשך חודש פלוס.
השאלה שלי האם בגלל שכבר אין מעמד בין ישיבה. ועדיין לא שלחו צו גיוס, אז אני לא עריק.
האם יש לי בעיה לנסוע יותר משבע ימים לחול, האם זה האם לא יפקע המעמד בן ישיבה.
כל מי שיכול להביא לי טלפון של מישהו שמבין בזה או שיש לו מידע מבוסס מאוד אשמח.
תודנ רבה

• הוסף לסימניות
חסימה מפורום איש את רעהו
דחוף מאוד!!
שלום לכולם!
אני צריך לנסוע לדרום אמריקה לצורך חתונה ולהיות שמה במשך חודש פלוס.
השאלה שלי האם בגלל שכבר אין מעמד בין ישיבה. ועדיין לא שלחו צו גיוס, אז אני לא עריק.
האם יש לי בעיה לנסוע יותר משבע ימים לחול, האם זה האם לא יפקע המעמד בן ישיבה.
כל מי שיכול להביא לי טלפון של מישהו שמבין בזה או שיש לו מידע מבוסס מאוד אשמח.
תודנ רבה
7669226 בג'ימייל

• הוסף לסימניות
לכאורה לא אמורה להיות בעיה, כל זמן שלא קיבלת צו אתה עדיין לא נחשב עריק.
ואם אין חוק אז גם אין הגבלה על השהות בחו"ל..

• הוסף לסימניות
לכאורה לא אמורה להיות בעיה, כל זמן שלא קיבלת צו אתה עדיין לא נחשב עריק.
ואם אין חוק אז גם אין הגבלה על השהות בחו"ל..
לא נכון!! בדקתי מול וועד הישיבות
הם אמרו לי שיש את אותו בעיה שהיה עד עכשיו.

• הוסף לסימניות
כמדומה לי שבעבר וועד הישיבות יכלו להצהיר שהוא חוזר..
זה כבר לא קים??

• הוסף לסימניות
תודה לכולם.
בדקתי לעומק, עם עסקנים שתמצאים וכו'
וזה ממש בעייתי:
א.לצאת לחול יותר מהזמן המותר, אף שעכשיו אין שום הסדר חוקי, שיחזור חוק, זה יבטל את המעמד בן ישיבה רטרואקטיבית.
ב.אם יגיע זימון לגיוס בזמן השהות בחול, ויגיע צו גיוס, יעצרו את "העריק" בכניסה לארץ.

• הוסף לסימניות
א.לצאת לחול יותר מהזמן המותר, אף שעכשיו אין שום הסדר חוקי, שיחזור חוק, זה יבטל את המעמד בן ישיבה רטרואקטיבית.
באמת?
בעבר לא היה ככה..
והכל בתקווה שעוד יחזור חוק..
ב.אם יגיע זימון לגיוס בזמן השהות בחול, ויגיע צו גיוס, יעצרו את "העריק" בכניסה לארץ.
אם יגיעו 3 צווים ורק אח"כ הוא יוגדר כעריק, וזה לוקח הרבה יותר מחודש..

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
גם עריקים ממש לא עוצרים בחזרה מחול עיין ערך העצניקים לעיתים נדירות יש מעצר כשהם יוצאים הרבה מאוד לצורך לימודים חתונה וסתם טיולים (מכיר מקרוב לפחות שלושה עם צו מעצר שיצאו וחזרו ואף אחד לא עצר אותם)

• הוסף לסימניות
לא תמיד המעצר הוא הבעיה. אם אין לך מעמד בן ישיבה. אתה נשאר עריק כל החיים, גם אחרי 26. זה לא בדיוק מומלץ בעיקר עכשיו שרוצים לבטל את ההנחה למכונות, ודתות וכו'.

• הוסף לסימניות
ואיך למען השם זה קשור ליציאה לחו"ל?
פשוט. אם אתה טס ליותר מהזמן המותר לבן ישיבה, מורידים לך את המעמד בן ישיבה, ואז את נהפך למחוייב גיוס, ולעריק כל ימי חייך.

(ואפי' שעכשיו, החוק לא מכיר במעמד בן ישיבה. איכא למיחש, כך ע"פ מביני דבר, שמא כשיהיה איזה חוק, יפקיעו למי שעבר על הדברים המותרים למחזיק במעמד בן ישיבה, רטרואקטיבית

• הוסף לסימניות
שובר לב גם לי יש בעיה עם הנושא הזה
מישהו יודע מה השלכות של פטור נפשי דרך רופא פרטי כלומר שאין רישום בתיק הרפואי

• הוסף לסימניות
שובר לב גם לי יש בעיה עם הנושא הזה
מישהו יודע מה השלכות של פטור נפשי דרך רופא פרטי כלומר שאין רישום בתיק הרפואי
רמת האמינות של זה נמוכה. קצת תלוי אם אתה גר בירושלים או במרכז...... לפעמים יורידו לך פרופיל ויגיסו אותך...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה