ירושלים בשחור לבן

• הוסף לסימניות
"ערכה של ירושלים לא ניתן להימדד להישקל ולהיספר, כי אם יש לארץ נשמה- הרי ירושלים נשמתה של ארץ ישראל" ( מתוך ההקדמה של בן גוריון לספר ירושלים השלמה-ד"ר בנו רותנברג )

אנשי ירושלים, הם אותם אנשים שמסרו את נפשם למען עיר הקודש, בגבורה חיו בה בתנאים לא תנאים, בתקופות קשות ללא לחם ומים, כשהעיר נצורה והערבים שולטים בה, הם הלכו לשבי, נלחמו בה, בתיהם נחרבו, רחובות נהרסו, אבל רוחם נשארה איתנה וחזקה.

19 שנים, הייתה העיר העתיקה והכותל סגורים בפני היהודים, 19 שנים של תפילה, תקווה ואמונה, וביום רביעי כ"ח באייר תשכ"ז קבלו יהודי ירושלים וארץ ישראל מתנה, את הכותל בחזרה.

*
לכבוד יום ירושלים אני יוצאת במסע צילום בשחור לבן, מרגישה את ירושלים מבעד לעדשה
תצטרפו אלי, לטיול נטול צבע אבל מלא בטעם, רגש וחיבור לעיר של כולנו :)

*

קצת על צילומי רחוב: צילום רחוב הוא צילום שנועד להעביר את סגנון החיים, את הסיפור והרגש בתמונה, וכמובן להנציח רגעים. בצילום רחוב מומלץ לצלם בשחור לבן, מכיוון שכך אנו חווים את הסיפור בתמונה בצורה עוצמתית יותר. בצילומי רחוב פחות חשוב שהתמונה תהייה איכותית, חשוב יותר הסיפור שבתמונה והרגע שהנצחתם.

לפני שאתם מצלמים כדאי לבדוק את ענין החוק בנוגע לצילום אנשים ופרסום התמונות.

אני מפרסמת דווקא את התמונה הזו, למרות שיש רבות יפות וטובות בפוסט שבבלוג, אבל אהבתי אותה, גם בגלל הסיפור שבה, וגם כי היא נראית מהתקופה העות'מאנית והיא צולמה השנה.

IMG_9802 copy.jpg

• הוסף לסימניות
זה לא כומר?

• הוסף לסימניות
תמונות ממש יפות!
ואהבתי את האומץ שלך- לעמוד מול כל מיני ופשוט להקליק...

• הוסף לסימניות
תמונות ממש יפות!
ואהבתי את האומץ שלך- לעמוד מול כל מיני ופשוט להקליק...

תודה רבה, אכן בצילומי רחוב צריך קצת אומץ , היו מקומות שבהם פחות העזתי ולכן צילמתי מהמותן, אם כי זה גם זווית מעניינת ושווה לנסות. כשרוצים לצלם אנשים והם שמים לב שאתה מצלם עדיף תמיד לגשת לפני להסביר את המטרה שלך ולשאול אם זה בסדר, אם כי לפעמים זה יכול להוריד את ההפתעה שבצילום ותפיסת הרגע, אבל במקומות מסוימים זה עדיף וכדאי, כמו בתמונה כאן שבקשתי לצלם. ( בדרך כלל תופסים גם שיחה קצרה עם האנשים, לומדים עליהם ועל המקום, מתחברים אליהם קצת ואז גם אני מרגישה נעים יותר לצלם וגם הם)

ירושלים של שחור לבן (41).jpg

• הוסף לסימניות
לצלם את ירושלים זה לצלם ולא לגמור...
יש כל כך הרבה תמונות מוצלחות, שמעבירות מאוד, בדיוק כמו שתיארת. והיטבת לתאר.
אל תגידי לי שהכל בפעם אחת?! :eek:
והכותל בשלג :D מנצח!

• הוסף לסימניות
לצלם את ירושלים זה לצלם ולא לגמור...
יש כל כך הרבה תמונות מוצלחות, שמעבירות מאוד, בדיוק כמו שתיארת. והיטבת לתאר.
אל תגידי לי שהכל בפעם אחת?! :eek:
והכותל בשלג :D מנצח!

צודקת, באמת אפשר לצלם ולצלם וכל פעם הסיפור שונה, התמונות בהחלט לא של יום אחד, ( תוכלי לראות שם פורים ושלג ועוד..) אבל רוב התמונות כן מיום אחד, שפשוט הרגשתי צורך לצאת ולצלם, שמתי מצלמה והרגליים הוליכו אותי ישר לכותל..כך שזכיתי בסוף גם בתפילה חמה:)

• הוסף לסימניות
שושי,את מוכשרת.
אין מה לומר,התמונות תענוג,הכתיבה שלך לא פחות.
כיף לדפדף באתר שלך.

• הוסף לסימניות
אומנות מרתקת!
תענוג לדפדף

• הוסף לסימניות
אין מילים.
הצלחת לשאוב אותי עמוק
מתגעגעת פתאום לצילום אמיתי. לא ללקוחות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה