מידע שימושי ירושלמים, האם אפשר ללכת לכותל בשבת ברגל?

• הוסף לסימניות
אני שואלת מבחינת העירוב בקטע של מבר אילן-לכותל
ומבחינה בטיחותית מה המצב עם בני דודנו הערבים בתקופה האחרונה

תודה מראש
ושבת שלום

• הוסף לסימניות
יר"ש יקפיד שלא לטלטל גם בעירוב של העדה החרדית שאינו מגיע לרמת הכשרות של העירובים השכונתיים

• הוסף לסימניות
יר"ש יקפיד שלא לטלטל גם בעירוב של העדה החרדית שאינו מגיע לרמת הכשרות של העירובים השכונתיים
בקהילות החסידים נוהגים גם יראים ושלמים לסמוך על עירוב בצוה"פ (עיין למשל מה שכתב הרב וואזנר בשה"ל).

• הוסף לסימניות
בטיחותית ללכת דרך יפו ולא שכם
הלכתית יש מקפידים לא לעבור דרך הגלאי

• הוסף לסימניות
יש עירוב מהדרין של בד"ץ גם מסביב לכל ירושלים חוץ מהעירובים השכונתיים כך שאין בעיה מבחינה בטיחותית עדיף ללכת משער יפו כמו שהזכירו לעיל אבל להזהר לא לעבור במגנומטר השוטרים בדרך כלל מסכימים אבל לא כדאי להתווכח איתם אלא לבוא בצורה ידידותית כי אם הם רוצים אז יש להם את מלא הסמכות לא לתת להיכנס אבל בדרך כלל זה לא מבקשים לעבור במגנומטר בשבת בכלל

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
בקהילות החסידים נוהגים גם יראים ושלמים לסמוך על עירוב בצוה"פ (עיין למשל מה שכתב הרב וואזנר בשה"ל).
יש עירוב מהדרין של בד"ץ גם מסביב לכל ירושלים חוץ מהעירובים השכונתיים כך שאין בעיה מבחינה בטיחותית עדיף ללכת משער יפו כמו שהזכירו לעיל אבל להזהר לא לעבור במגנומטר השוטרים בדרך כלל מסכימים אבל לא כדאי להתווכח איתם אלא לבוא בצורה ידידותית כי אם הם רוצים אז יש להם את מלא הסמכות לא לתת להיכנס אבל בדרך כלל זה לא מבקשים לעבור במגנומטר בשבת בכלל
אכן כן תוואי העירוב של העדה החרדית קיים אך רמת כשרותו פחותה מאד משל העירובים השכונתיים

• הוסף לסימניות
יש אפשרות שלא לעבור דרך הגלאי?
אוזניי שמעו ולא זר מפיו של הרב נויברט זצ"ל בעל השש"כ שאמר לי באופן אישי שאין בעיה לעבור בגלאי, (בשבת, זה על מצב שבת).
ובדרכו האופיינית אמר לי "לא כדאי לעשות מזה בלאגן"...

• הוסף לסימניות
אז על 2 השאלות אין בעיה,
מבחינת עירוב אני יודעת שיש, ואין בעיה לטלטל למי שנוהג כך,
דרך שער שכם ויפו שניהם בסדר... למי שמפחד אפשרי דרך הרובע.

• הוסף לסימניות
אוזניי שמעו ולא זר מפיו של הרב נויברט זצ"ל בעל השש"כ שאמר לי באופן אישי שאין בעיה לעבור בגלאי, (בשבת, זה על מצב שבת).
ובדרכו האופיינית אמר לי "לא כדאי לעשות מזה בלאגן"...
אכן עברנו בסוף
ועברנו בגלאי
אבל אחד אמר לנו שעם היה לנו ברזל היה זז איזה אור קטן
וגם עמדנו שם אח"כ כמה דקות וראינו שאף אחד לא ניכנס למגנומטר פשוט באלגנטיות בלי לדבר מידיי עוברים בצד
והחיילים לא אומרים מילה
אם שואלים אותם אם אפשר לעבור במגנומטר ? אז הם הם אומרים שזה בסדר וזה על מצב שבת
אבל אם לא שואלים לא מדברים לא מסתכלים עליהם פשוט עוברים בצד בשקט ובאלגנטיות
אז זה עובר חלק

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה