כללי יש דרך לסדר שהמילה הראשונה (הגדולה) לא תשפיע על האיזון

• פותח הנושא od
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;346301:
אם פותחת האשכול עשתה רווח שורות אחיד, אין מצב שהשורות לא יהיו מאוזנות!!!

יכול להיות שאני לא מבינה?
הנה דוגמה, נתתי מרווח אחיד בין שורות, והן לא מאוזנות.

צפה בקובץ המצורף 52260

ואם שאלת אותי, אני על PC.

קבצים מצורפים

• 1.jpg
    KB 83.2 · צפיות: 26
  • הוסף לסימניות
הגדרת גובה השורות!

קבצים מצורפים

• Untitled-4.jpg
    KB 466 · צפיות: 15
  • הוסף לסימניות
וודאי שהן לא מאוזנות:
א. המילה הפותחת הגדולה משנה את הריווח (אותה בעיה של פותחת האשכול)
ב. במקרה כזה אם רוצים שהשורות תמיד יחפפו אי אפשר לתת רווח בין פסקאות.
ואם יש צורך ברווחים, כגון, לפני כותרת משנה וכדו' - צריך לחשב רווח כמו דילוג של שורה. שאז ההתנהגות היא כמו בהצמדה לרשת. אחרת זה תמיד יקפוץ.
כדי לחסוך את החישוב הזה, מספיק לתת מינימום הגדלה של הריווח, ולתת הצמדה לרשת - ואוטומטית זה קופץ שורה. זה מה שחוסכת כאן ההצמדה לרשת.

• הוסף לסימניות
מה אתם מתפלספים כל-כך?!

הבעיה היא שהיישור לפי הרשת הוא לפי הקצה העליון: Relative to: Top Inset.

פשוט, תגדירו יישור לפי הקצה התחתון של האות, וכך לא תהיה משמעות לאות גדולה בחלקה העליון.

• הוסף לסימניות
Relative to: Top Inset שייך בהגדרה של יישור לקוי רשת.
אנחנו דברנו גם על סידור טקסטים שלא מוגדרים ביישור קוי רשת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;346416:
Relative to: Top Inset שייך בהגדרה של יישור לקוי רשת.
אנחנו דברנו גם על סידור טקסטים שלא מוגדרים ביישור קוי רשת.

ברור, אבל זה פותר את הבעיה המתוארת, וזו בודאי הדרך הישרה ביותר.
(אם אתה קובע מרווח אחיד בין השורות, איך אתה מרווח בין פסקאות - באנטר???)

• הוסף לסימניות
למה אנטר?
מגדיר רווח לפני פסקה או אחריה.

בתחילת האשכול כתבתי שהדרך הנכונה לגובה 2 השורות בתחילת התיבה, הוא ביישור לפי קוי רשת.
הוספתי שבהגדרת גובה אחיד של מרווח בין השורות וגובה תיבת הטקסט לשורה, מקבלים איזון כמו ביישור לקוי רשת.

בהמשך העלתי 'בעייה' נוספת של 'הכה את המומחה' למצב של יישור בקוי רשת עם מרווח לפני פסקה של כמה מ"מ ולא רווח של שורה שלימה.
חושב שמיצינו את הנושא בדפים קודמים.

• הוסף לסימניות
לא קראתי כל האשכול (אז יכול להיות משהו כתב את זה כבר), אבל לגבי עצם הבעיה, צריך לעשות הfirst baseline offset משהו אחר. צריך להיות או Leading, או Fixed.

קבצים מצורפים

• 2010-01-13_2357.png
    KB 44.8 · צפיות: 17
  • הוסף לסימניות
שלמה, מה השינוי בCS4?

האמת בסוג העבודה שלי עיקר הבעיה היא שאם יש דחית טקסט תיבת הטקסט לא מתיישרת לתיבה, ואז אי אפשר ליישר את השורות למטה...
וכמו שכתבו פה באריכות. הצמדה לרשת לא עוזרת לי מהסיבה של ריווחים בין פסקאות.

בינתיים מה שנשאר זה לחשב שהריוחח בין פסקאות יהיה בכפולות 1.5 מריווח שורה (לי זה מדי הרבה)
ולקוות שבטורים השונים יהיו אותו מספר פסקאות.
זה לחכות לנס...

• הוסף לסימניות
שלמה, מה השינוי בCS4?

האמת בסוג העבודה שלי עיקר הבעיה היא שאם יש דחית טקסט תיבת הטקסט לא מתיישרת לתיבה, ואז אי אפשר ליישר את השורות למטה...
וכמו שכתבו פה באריכות. הצמדה לרשת לא עוזרת לי מהסיבה של ריווחים בין פסקאות.

בינתיים מה שנשאר זה לחשב שהריוחח בין פסקאות יהיה בכפולות 1.5 מריווח שורה (לי זה מדי הרבה)
ולקוות שבטורים השונים יהיו אותו מספר פסקאות.
זה לחכות לנס...

• הוסף לסימניות
אני שמחה לראות שזו צרת רבים, חשבתי לתומי, שרק אני חסרת הידע והנסיון נתקלת בבעיה,
תכלס, ישבתי עד 5 לפנות בוקר כדי לשלוח לדפוס את הספר בצורה מיושרת.
בכל עמוד בנפרד, שמתי עוד 'אנטר' בין פסקאות כדי שההצמדה לרשת תגיע עד לסוף התיבה ותהיה מיושרת לאותו מקום בכל ארבעת הטורים שבעמוד.
אם יהיה לכם פתרון אחר מאלה שכבר כתבו כאן, אשמח לשמוע עליו
ותודה ל'מיג' שעזרה לי באופן אישי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה