התייעצות יש כאן רו"ח שמוכן לעזור?

• הוסף לסימניות
עשיתי בשנה שעברה תיאום מס ותיאום ביט"ל בגלל שתי עבודות שעבדתי במקביל,
בסוף שנה עזבתי את עבודתי העיקרית ונשארתי רק עם המשנית.
בחודש האחרון ירד לי מס הכנסה גבוהה במיוחד, וביט"ל ובריאות כנ"ל.
והשאלה מה התהליך שצריך לעשות לבטל את התיאום במהירות האפשרית ?
איך מקבלים החזר?
והאם הביט"ל הגבוה קשור גם לזה?
תודה רבה

• הוסף לסימניות
עשיתי בשנה שעברה תיאום מס ותיאום ביט"ל בגלל שתי עבודות שעבדתי במקביל,
בסוף שנה עזבתי את עבודתי העיקרית ונשארתי רק עם המשנית.
בחודש האחרון ירד לי מס הכנסה גבוהה במיוחד, וביט"ל ובריאות כנ"ל.
והשאלה מה התהליך שצריך לעשות לבטל את התיאום במהירות האפשרית ?
איך מקבלים החזר?
והאם הביט"ל הגבוה קשור גם לזה?
תודה רבה
אני לא רו"ח.
לא הנתי את המקרה, מה זה שנה שעברה? מס הכנסה לא מכיר את שנת תשפ"ה אלא רק שנים לועזיות. אז מה קרה פתאום עכשיו.
ולא צריך לבטל תיאום אלא לעשות אותו מחדש (עם סכום נמוך יותר ממה שכתבתם בהתחלה אצל המעסיק השני, אם אכן לא ידעתם שתעזבו את העבודה הזו באמצע שנה), ואז לתת למעסיק שעדיין רלוונטי את התיאום החדש. והוא אמור להחזיר לכם את מה שהוא גבה בטעות, בתלוש הבא.

מול ביטוח לאומי לא ברור לי מה עושים, כדי שהמעסיק היחיד יגבה כמו מעסיק יחיד. יכול להיות שמספיק רק להודיע למעסיק שכרגע הוא יחיד.

• הוסף לסימניות
תודה על הדיוק,
אני מדברת על עזיבת עבודה במהלך שנת 2024 (בשבילי זה היה שנה שעברה לפי העברי),
ולמה צריך תיאום מס אם יש לי כרגע רק עבודה אחת?
אני לא רו"ח.
לא הנתי את המקרה, מה זה שנה שעברה? מס הכנסה לא מכיר את שנת תשפ"ה אלא רק שנים לועזיות. אז מה קרה פתאום עכשיו.
ולא צריך לבטל תיאום אלא לעשות אותו מחדש (עם סכום נמוך יותר ממה שכתבתם בהתחלה אצל המעסיק השני, אם אכן לא ידעתם שתעזבו את העבודה הזו באמצע שנה), ואז לתת למעסיק שעדיין רלוונטי את התיאום החדש. והוא אמור להחזיר לכם את מה שהוא גבה בטעות, בתלוש הבא.

מול ביטוח לאומי לא ברור לי מה עושים, כדי שהמעסיק היחיד יגבה כמו מעסיק יחיד. יכול להיות שמספיק רק להודיע למעסיק שכרגע הוא יחיד.

• הוסף לסימניות
מס הכנסה זה חישוב שנתי.
מספיק חודש עבודה אחד שעובדים אצל שני מעסיקים, צריך תיאום מס לכל השנה.

וכל פעם שיש שינוי (בשכר או במעסיקים) צריך לעדכן אותו.

• הוסף לסימניות
ועדכון על שינוי זה רק ע"י טופס 116?
ואם כן תוך כמה זמן זה מתעדכן?
תודה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה