דרוש מידע יש לביטוח לאומי היתר עיסקא?

• הוסף לסימניות
היי,

אשמח למידע האם יש לביטו"ל היתר עסקא.

תודה!!

• הוסף לסימניות
ביטוח לאומי זה זרוע של המדינה, לא נראה לי שבכלל יש חובה בהיתר עיסקה.

מחיפוש ברשת נראה שיש אכן היתר עיסקה לביטוח לאומי.

• הוסף לסימניות
ביטוח לאומי זה זרוע של המדינה, לא נראה לי שבכלל יש חובה בהיתר עיסקה.
מה הכוונה?
יש לי חוב גדול, ואני רוצה לפרוס אותו לתשלומים, ויש ריבית...

• הוסף לסימניות
את הריבית בדר"כ הם מוותרים אם הולכים לסניף ומסדרים את החוב.

וגם אם לא, זה כמו גנב שנכנס אליך הביתה ומבקש כסף, זה לא נחשב לריבית אלא לגזילה ואין שום בעיה הלכתית לשלם לגנב כסף.

• הוסף לסימניות
את הריבית בדר"כ הם מוותרים אם הולכים לסניף ומסדרים את החוב.
לא מדובר בחוב ישן שצבר ריביות, אלא בחוב כתוצאה מקיזוזים בדו"ח שומה, ועל פריסתו לתשלומים הם גובים ריבית. אדגיש: לא מדובר בריבית קרדיט.
וגם אם לא, זה כמו גנב שנכנס אליך הביתה ומבקש כסף, זה לא נחשב לריבית אלא לגזילה ואין שום בעיה הלכתית לשלם לגנב כסף.
העיקרון נכון, השאלה אם זה גם בנידון דידן.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה